grafikerler.org/dauntless014

Kayıt
22 Şubat 2010
Mesaj
12
Tepki
0


zarflardan cıkan zorlukları çözmeye çalışan meslektaşlarımı anlatmaya çalıştım.
Nacizne yorumlarınızı bekliyorum.
 

danisman

Consultant
Kayıt
27 Nisan 2009
Mesaj
1.504
Tepki
30
Merhaba dauntless014 ;

Öncelikle mesleğimizin çok hassas bir meslek olduğunu asla unutmamalısınız. Mesleğimizde yaptığımız kişisel işler bile, çoğu zaman toplum veya kişiler tarafından negatif yönde değerlendirmelere tabi tutulmaktadır ve bu düşünebilen her insanın rahatlıkla yapabileceği, ulaşabileceği bazı sonuçlara varır.

Nasıl ki, bir televizyon yapımcısı veya sunucusunun ağzından çıkan her kelime önemliyse, bir grafikerin çalışacağı ve yapacağı çalışma da o derece önem arz eder. Bir izleyici olarak, birçok kez bu tür olaylara şahit olduğunuzdan eminim. Gündemde ve magazin dünyasında sürekli yer bulan birçok ünlü sima, ağzından kaçırdığı tek bir kelime için, gözden düşer veya toplum tarafından tepkiyle karşılanır.

Şimdi çalışmanıza gelelim, ben sayfayı ilk açtığım zaman gördüğüm görüntü ve algıladıklarım pozitif bir durum değil. Bunu ben yaşadım, bakalım bu sayfayı ziyaret edecek olan diğer üyelerimiz ve arkadaşlarımız da aynı şekilde bir negatiflik yaşayacaklar mı, bunu hep birlikte göreceğiz.

Bazen anlatmak istediklerimizi, karşı tarafa hissettirmek ve gösterebilmek için en doğru materyalleri kullanmamız gerekirken, yanlış objeler kullanma yanılgısına düşebiliriz. Bunu sadece siz yapmıyorsunuz, birçok grafikerin düştüğü bir durum.

Bu yanlışlara düşmemek için, yapılan çalışmada, değer yargılarına, renk tercihlerine, kelime anlamlarına azami özen göstermeniz gerekmektedir. Anlatmak istediklerimizi en doğru şekilde anlatmanın yolu, en anlaşılabilir şekiller, renkler ve objeler seçmekten geçer.

Yukarıda yer alan çalışmada, grafikerlerin yaşadıkları zorlukları anlatmaya çalıştığınızı söylemenize rağmen, ben başka bir şey algıladım.

Şimdi size soruyorum;
1- Zarfın içinden neden Türk Bayrağı çıkmaktadır?
2- Yukarıda çalışma yapan obje, neden Türk Bayrağı üzerindedir?
3- Türk bayrağının kullanımı hakkında ne kadar bilgi sahibisiniz?
4- Grafikerlerin zarflardan çıkan zorluklarla, ne ilgisi bulunmaktadır?
5- Bu işi profesyonel olarak mı, yoksa amatör olarak mı, yapmaktasınız?

Bu soruları kendinize sorunuz ve cevaplayınız lütfen, sonra paylaşmak isterseniz buraya da yazabilir, bizlerle paylaşabilirsiniz...

İyi çalışmalar...
 
Kayıt
22 Şubat 2010
Mesaj
12
Tepki
0
sayın danısman
verilen çalışmanın önemi nedir bilir misiniz - bir yerlerde nelerden bahsetmek gerekir öğrenmek için yeni gelenin iyi yada kötüsü değil hoş bir sohbet açmak ve sitedeki diğer arkadaşların hoş bir sohbet olması içindir.
bu sitede hoş sohbet edilebilecek bir söz atmak istemiştim sadece ama görüyorum ki sohbette cok ustamısın değilmisin ile ilgileniyorsunuz.Meslek dediğin bugün parmaklarında ama o parmaklar yarın klavye ve mouse olmasa ne işe yarar - insanlar makina başında olduktan sonra hoş sohbet bitti demişleri sadece onu denemek istemiştim

hakkınızı helal edin --- yeni den özür dilerin

ayrıca sitede e-mail adresi vermek yak mı

kolay gelsin
 

danisman

Consultant
Kayıt
27 Nisan 2009
Mesaj
1.504
Tepki
30
Merhaba dauntless014 ;
Sanırım anlatmak istediklerimi size anlatamadım, artı bir yorum yok...

İyi çalışmalar...
 
Kayıt
22 Şubat 2010
Mesaj
12
Tepki
0
sorularınız
Şimdi size soruyorum;
1- Zarfın içinden neden Türk Bayrağı çıkmaktadır? --- cevabı basit gelen iş bayrak üzerinde işlem
2- Yukarıda çalışma yapan obje, neden Türk Bayrağı üzerindedir? --- o obje senin ve benim gibi grafiker olmayı düşünen bir grafiker parçası - elindekine gelince mouse bozulunce patronun verdiği çalışma aleti.
3- Türk bayrağının kullanımı hakkında ne kadar bilgi sahibisiniz? - artık bayrağı şort olarak diken varsa zavallı grafiker ne yapsın -- kanuni sürec hakkında kitaba bakmak lazım -- dugusal olarak bakmak şahsa göres değişir.
4- Grafikerlerin zarflardan çıkan zorluklarla, ne ilgisi bulunmaktadır? -- size müşterileriniz veya patronlarımnız çalışma yapmanızı istediğiniz doneleri ne ile göderiyor -- ya e-mail ile sembolu nu hatırlıyor musun --- yada büyük veya küçük zarf da değil mi
5- Bu işi profesyonel olarak mı, yoksa amatör olarak mı, yapmaktasınız? -- amatör ruha sahip bir profesyonel olmayı düşünen bir garip grafiker

not: bak iyi ya da kötü bir sohbet -- insan makinadan başka bir şeye bakmayınca sosyallik nedir unutuyor.
kolay gelsin
lütfen kendine ve parmaklarına iyi bak
 

Ahmet ALTUN

Font Tasarımı
Altın Üye
Uzman Üye
Kayıt
29 Mayıs 2009
Mesaj
1.398
Tepki
36
@dauntless014


@dauntless014


Sayın dauntless014 ; Çalışmanızı rastgele bir konu başlığında mesaj olarak eklemiştiniz ben konu olarak uygun yere taşıdım.

Forumda e-mail vermek yasakmı demişsiniz, forum kurallarının 17 ci maddesine göre yasaktır. Sadece iş verenler ve alanlar bölümünde iletişimi sağlamak için izin verilir. Siz foruma yazdığınız her mesajınıza e-mail adresi veriyordunuz bu yüzden PM den size bunu bildirmiştim.

Çalışmanızın altında nacizane yorum istiyorsunuz, yorum yapılınca niçin darılıyorsunuz. ?

Siz meslektaşlarım şeklinde hitap ettiğinize göre bu alanda çalışan birisiniz. Herkesin yorumu bir tarafa; siz çalışmanızda ; kalemi yer delme makinası gibi tutmuş kartal kafalı adamın ne yaptığını, içinden zorluk çıkan zarfların ne zarfı olduğunu rica etsem biraz açıklarmısınız.. Ben anlamadım çünki..

Siz sohbet istiyorsunuz ama kimse size burası sohbet yeri değil demiyorki.. Buyrun edelim.. Mesela sohbet bölümümüz var hatta benim orada yeni açtığım geyik muhabbeti diye bir konu var.. Orada aklımıza ne geliyorsa forum kurallarını çiğnemeden konuşabiliriz. Fakat burası yarışma bölümü..
 

danisman

Consultant
Kayıt
27 Nisan 2009
Mesaj
1.504
Tepki
30
Merhaba dauntless014,

Kimsin, necisin, ne iş yapmaktasın bunu bilemiyorum, yaptığın açıklamalar, sadece senin düşüncelerin ve fikirlerindir, beni bağlamaz, camiayı da bağlamaz, grafikerim diyorsun, dediğin gibi eline mouse ve klavyeyi alan grafikerim naraları atarsa, sonuç böyle olmaktan öteye geçmez!

Bana gelince, "obje senin ve benim gibi grafiker olmayı düşünen bir grafiker parçası" sen benim grafikerliğimi, iş hayatımı veya yaşantımı nereden biliyorsun ki, böyle bir kelime kullanmaya kadar gidebiliyorsun?

Yukarıda verdiğin cevaplar beni hiç bir şekilde tatmin etmemiştir, bunu da tarafınıza, tekrardan, özellikle belirtiyorum...
 
Yukarı Alt