Grafikerler.org ve diğer siteler hakkında....

neo32

Altın Üye
Altın Üye
Kayıt
29 Ağustos 2010
Mesaj
1.365
Tepki
57
Herkese Selamlar...
Benim paylaşmak istediğim düşünce tamamen şahsıma ait. Ne kadar katılırsınız, katılmazsınız bilemiyorum ama paylaşmakta fayda görüyorum..

Sanal ortamda mesleğimizi uzaktan yakından ilgilendiren bir çok site, blog vb. web sayfaları bulunmakta.
Bunların bir bölümü her demden konu başlıklarına sahip siteler...İçerik bakımından bir bölümünü wallpaper, template gibi paylaşımlara açıp gündelik konulara ağırlık vermektedirler.
Bir kısım siteler bulunmakta ki amaçları sadece film, mp3, program, template, wallpaper ve vektörel paylaşımlarda bulunmak.. Yani warez dediğimiz paylaşımları bünyesinde barındıran siteler..
...ve en önemlisi aynı amaç doğrultusunda hareket ettiğimiz ve bilgi paylaşımına sahip olduğumuz grafikerler.org....

Grafikerler.org tarzında yaklaşık 5-6 platform bulunmaktadır. Yani bir elin parmakları kadar... Sektöre yönelik bu kadar başlığı birarada toplamak önemli değildir. Önemli olan bu başlıkların içeriğini dolu bir şekilde sunabilmektir.
Mevcut şartlarda sitemiz bunu fazlasıyla karşılamaktadır.

Bu bahsetmiş olduğum 5-6 platformdan 3 tanesi hayalet şehir kıvamındadır.
Uğrayanı belli olmayan, yol üstünde tesadüfen karşılaştığı kasabada bir içki içmek için duran kovboyların uğrak yeridir. Ondan önce uğrayan son kovboyun ise ne zaman uğradığı belli değildir. :)

Mevcut şartlarda böyle bir platforma sahip olan;
-üyelik açmış bir daha uğramamış,
-üyelik açmış sadece bir clipart lazım olduğunda aklına gelen
-üyelik açmış ama her gün kendini siteye girmek zorunda hisseden
-üyelik açmış gerek konulara yaptığı yorumlar, bilgisini ve tecrübesini paylaşan

kişiler olarak toprağında saygı olan, kahve tadında ve kokusunda arkadaşlıklara sahip sayfamıza daha çok ilgi göstermemiz gerektiğini düşünüyorum.

yukarıda mevcut anlattığım sitelerin "Hit" leri sıralamalarda hızlı bir şekilde ilerlerken mevcut sitemizin de hakettiği şekilde ilerlemesini sağlamalıyız.
Mesleğimizle ilgili bir şeyler aradığımızda Google yerine sitemize bakmalıyız.

Benim sorunum grafikerler.org sitesinin hakettiği yerde bulunmamasıdır.
Bu bağlamda bence iş yönetici kadrosundan ziyade bu sayfayı ziyaret eden gerçek üyelere düşmektedir.

Hepinize saygılar...
 

Şirzat AYTAÇ

Dünya Çapında Ağ
Kayıt
5 Ocak 2010
Mesaj
60
Tepki
1
Merhaba,

İfade ettiğiniz gibi malesef grafik alanında değerli paylaşım yapan web sitelerinin sayısı oldukça az. Grafikerler.org olarak yerimizi korumak ve daha iyi paylaşımlar yapmak için takım olarak çalışmaktayız. Paylaşımının sadece çalışma dosyalarından ibaret olmadığını, eğitici video ve makalelerin daha değerli ve işe yarar olduğunu biliyor ve buna inanıyoruz.

Son aylarda yaptığımız yenilik ve değişimler ile bu inancımızı sizlerlede paylaşıyoruz. Grafikerler.org yönetim takımı olarak yaptığımız görüşmeler sonunda alınan kararları önem ve ihtiyaç sırasına göre maddelendirdik.

Anasayfa ve forum tasarımlarının yenilenmesi ilk maddelerdendi. Çok kısa bir süre içinde yeni eklenti ve sistemler ile sözünü ettiğiniz "farkı" yakalamanın kalıcı adımlarını atmış olacağız. (Tabiri caizse Süprizi bozmamak için detaya inemiyorum) :) Yönetim takımı yenilik sürecinde sadece ilk adımları atmış olacak. Altını çizdiğiniz gibi bu farkı gerçekleştirecek olan tüm Grafikerler.org ailesidir.

Yönetim ekibi değişsede siteyi benimseyen ve fikirlerini paylaşan üyeleri olduğunu sürece Grafikerler.org zamanla hak ettiği noktaya gelecektir.
 

neo32

Altın Üye
Altın Üye
Kayıt
29 Ağustos 2010
Mesaj
1.365
Tepki
57
@Şirzat AYTAÇ

Sevgili Şirzat Aytaç,

Sitenin arayüzünün tabiki de göze hoş gelmesi bir farklılık yaratacaktır. Eğitici bilgilerin ve videoların paylaşılması konusunda sitemizin bana göre bir eksiği bulunmamaktadır. Aksine mevcut yapısıyla bile çok öndedir. Sitemizde bulunan mevcut üyelerin bu konuda çaba sarfetmeleri gerekmektedir. Bahsettiğim öyle ekstra bir çabada değildir zaten.
İhtiyaç olan ne ise bunu dile getirmeleri bence yeterldir. Çünkü sitemizde branşlarında oldukça bilgili ve profesyonel kişilerin olduğuna inanıyorum. Ayrıca ticari amaç gütmeden bu paylaşımın alt yapısını hazırlamış olmak bile bence bu sitenin çok fazla değer ürettiğinin göstergesidir..

Saygılar...
 
Yukarı Alt