Grafikerlik Nasıl Bir Meslek?

Kayıt
1 Ağustos 2010
Mesaj
24
Tepki
4
Bu meslekte o kadar ilginç olaylarla karşılaşıyor ki insan… Çoğu zaman küfredersiniz, bazen içinizden müşteriye sövesiniz gelir, Bazen yaptığınız iş hiç hoşunuza gitmesede Müşteri gördüğünde dipi düşmüş gibi bakar, çok hoşuna gider… Bazen o kadar çok emek harcarsınız, tamamdır işte budur dersiniz ama müşteri görünce tam tersi olur.

Peki bunların hepsi tesadüf mü? Yoksa bizden kaynaklandığı için mi oluyor? Valla hiç öyle bakmayın maalesef bizden kaynaklanıyor. Çünkü Grafik-Tasarım işi tamamen insanın aklı ve fikri ile oluşur. Ortada akıl ve fikir varken işin içinde psikoloji olmazsa olmaz. Psikoloji en büyük etkendir sizin çalışmanızda. Sağlığınız iyi olmadığında, moraliniz bozuk olduğunda, aklınız yerinizde olmadığında, stres altında bulunduğunuzda çoğu zaman sağlam işler çıkaramazsınız hatta iş bile çıkaramazsınız. Yaptığımız iş Fiziksel bir iş değil ki bedeni güç harcayıp işimizi yapalım… Tamamen düşünme ve düşündüklerimizi yansıtabilmektir bizim tek yaptığımız iş.

İlk İşe girmenin aşamalarını hızlı bir şekilde anlatayım…
İlk başladığınızda eğer birde acemiyseniz, size herkes kendi işinizi öğretmeye çalışır. Şöyle uzaktan baksanız sanki karşınızdaki 30 yıldır bu işi yapmış siz ise daha hiç bir şeyden haberi olmayan beceriksiz bir eleman olarak gözükürsünüz. İçinizden saymaya başlarsınız, “gel sen yap o zaman kolaysa,” Bişey bildiğini zannediyor öyle konuşuyor”

Mesleğinize devam ettiğiniz sürece gelişim sürecinde olacaksınız çünkü bulunduğunuz sektör sürekli gelişen ve teknolojiye ayak uyduran bir sektördür. Bu şekilde zaman geçtikçe siz istemesenizde yaptığınız işler gelişecektir. Ayak uyduramazsanız mesleğinize elvada edebilirsiniz. Bu süreçte artık sizden istenilen işi rahatlıkla yapacaksınız.

Uzun bir süreçten sonra Grafikerlik mesleğine uyum sağlayıp sevebilirseniz tüm grafikerlerin istediği konumda olacaksınız. Elinizde bir iş olacak, “İşin içinde sen varsan tamamdır o iş” , “Sen yaparsın bakmamıza gerek yok işlerinin sağlamlığını biliyoruz” , “Güveniyorum sana” gibi sözlerle karşılacaksınız. Bu dönem meslekteki parlama döneminizdir. Doğru adımlarla Sektörde isminiz duyulur ve yaptığınız işler önplana çıkar ve insanların size saygısı artar.

Tabi ki, bu işte de her iş te olduğu gibi can sıkıcı durumlar vardır. Çoğu grafiker yaptığı işe hep olumsuz yönden bakar. Gerçi bu bizim insanların her zaman ki davranışlarıdır. Bir zamanlar bende mi böyleydim? “Evet”. Sonra farkına varıyorsunuz ki yaptığınız iş gerçekten elit bir iş. Ama bunun farkına varmak ve nasıl bir saygı değer konuma ulaşırsınız bunları kendinize sormalısınız. Yaptığınız iş sizin namusunuz gibidir. Sizin kendi kalitenizi gösterir…

İşin En Güzel Yanları Nelerdir?
Belli bir seviye ye ulaştıktan sonra, yaptığınız her işten zevk alacaksınız. Müşteriler ile karşılıklı anlaşabilecek ve istediğinizi müşterilerinize kabul ettireceksiniz. Bilgisayar başında hayallerinizi gerçekleştiriyorsunuz bundan güzeli var mı? Hayatta kaç insan düşündüklerini yapmak istediklerini yapabilir ki?

M.Keskinoğlu
 

Murat Vardar

Uzman Üye
Uzman Üye
Kayıt
14 Ocak 2012
Mesaj
4.332
Tepki
1.051
@NordinÇağatay

forum kuralları gereği diğer mesajlarınız silinerek ilgili bölümde bir başlığa taşınmıştır.
 
Yukarı Alt