Güncel Çizgi Roman Haberleri

Kayıt
11 Aralık 2012
Mesaj
77
Tepki
6
[h=3]Emirhan Perker ile Çizgi Roman Atölyesi[/h]

ÇİZGİ ROMAN SEVDALILARI BULUŞUYOR
Çocuğunuz çizgi roman okumayı seviyor ise çizmek için bu atölye çalışmasına katılmak isteyecektir. Emirhan Perker ile çizgi roman dünyasında yeni keşifler yapacaktır. Her çocuk kendi hikayesini ve karakterini tasarlamayı öğrenecektir.







Emirhan Perker, 01 Mart 1979′da, Beylerbeyi’nde doğdu, daha küçük yaştayken katıldığı yarışmalarda başarısını gösterdi. Çocukluktan bu yaşına kadar ödüller ve birçok birincilikleri oldu. Profesyonel çizerliğine HIBIR Dergisi’nde başladı. Daha sonra sırasıyla çizdiği dergiler ve gazeteler; Leman, Le-manyak, Harakiri, Akşam Gazetesi, Vatan Gazetesi, Haftalık Dergisi, Boxer Dergisi, Cnbc-e Business Dergisi, ve TRT Çocuk Dergisi’dir.
Çizgilerin gücünü ve renklerin heyecanını öğrenmek istiyorsanız, hadi sizde katılın



Kimler katılabilirYaş 9 -12 13-15
SüreHaftada 1,5 saat, 1 ayda 6 saatlik bir çalışmadır.
Etkinlik Değeri75 TL ( haftalık bedel ) / 300 TL ( aylık bedel )
GünHer Pazar
Saat13:00- 14:30 arası

(Etkinlikte kullanılacak tüm malzemeler tarafımızdan karşılanacaktır.)
Atölye Lideri : Emirhan Perker
Kaynak - Gelişen Düşünceler Kulübü
 
Kayıt
11 Aralık 2012
Mesaj
77
Tepki
6
Duyduk duymadık demeyin.....! Duyumlar aldık uyumlar aldık. Duyduk dumadık demeyiiiiiin!


Sonunda DC Comics de Türkiye pazarına girme kararı almış ve ısrarla "Superman'le başlanacak yoksa olmaz" diyerek kurumsal kimliği olan bir yayınevi arzusunda bulunarak çelik adamın New 52 çizgi roman dizisi yayın haklarını YKY'ye vermiş. "Man Of Steel" filmine yetiştirme koşulu koyan DC Comics bu isteğinin gerçekleşmesi halinde diğer yayınevleriyle de masaya oturarak onların beklentileri üzerine konuşacakmış. Görünen o ki yakında DC Comics'e doyacağız...


Duyduk duymadık demeyiiiiiiin...!

Not - Kapak/logo tarafımızca temsili olarak dizayn edilmiştir
 
Kayıt
11 Aralık 2012
Mesaj
77
Tepki
6
[h=3]Devrim Kunter "Seyfettin Efendi" İmza Günü Arkabahçe'de[/h]
Forumlarda bir fenomene dönüşmüş olan "Seyfettin Efendi ve Olağanüstü Maceraları" sonunda basılarak raflara ulaşmaya başladı. Devrim Kunter
eserin öyküsünü kendisi kaleme aldı ve kendine has tarzıyla kendisi çizdi. Şimdi sıra okurların desteğine geldi. 22 Eylül 2013, saat: 14.00-16.00 arasında Arkabahçe Çizgi Roman Dükkanında buluşarak sanatçıyla tanışma imkanı bulacak, eseri onun elinden imzalı alabileceğiz.



Arka Bahçe Çizgi Roman Dükkanı
Sinanpaşa Mah. Ortabahçe Cad.
Büyük Beşiktaş Çarşısı No: 10/1-18 ve 19
Beşiktaş/İstanbul

0212 327 46 13

 
Kayıt
11 Aralık 2012
Mesaj
77
Tepki
6
[h=3]Boğaziçi Üniversitesinde Çizgi-Roman Kursu[/h]
Amaç

"Çizgi-Roman" adını verdiğimiz ve diğer ülkelerde konuşulan lisanlara göre comics (Anglo-Sakson), bande dessinée (Fransa-Belçika), manga (Japonya) olarak da adlandırılan görsel ifade biçiminin düz-yazı, film ve tiyatro gibi ana-akım görsel/edebi ifade ve anlatım biçimlerin kenarında ve dışında olmaktan çok, yanında -ve hatta insanın dünyayı algılaması, yorumlaması ve hafızasına kaydetmesi açısından tam ortasında- yer aldığını ve özellikle Türkiye’de genellikle algılandığı şekliyle 'Teksas-Tommiks' kültürünün çok ötesinde bir görsel/edebi ifade ve anlatım biçimi olduğunu ilgilenenlerle paylaşmak, çizgi-roman dünyasını detaylarıyla sunmak ve konuyla alakalı konuşma ve tartışma platformları oluşturmak...
İçerik
Çizgi-Roman'ın tarihçesi, modern çizgi-romanın gelişimi, tamamen kendine özgü içsel anlatım özellikleri, bu anlatım biçimine özgü gramer ve vokabülerinin öğretilmesi, semiotik temeli, diğer disiplinlerle doğrudan ve dolaylı (güncel ve potansiyel) ilişkisi, ‘Graphic Novel’ diye adlandırdığımız biçimin aslında bir ‘akım’ olduğu ve buna önayak olan (1980 sonrası) ikon yaratıcıların Pulitzer ödülü dahil çeşitli ödüller kazanmış ve çizgi-roman dünyasında ‘kanon’ olarak kabul edilen eserlerinin kurs sırasında öğrendiğimiz temeller ve ayrıca kültürel, politik, tarihsel, psikolojik ve sosyolojik çerçeveler içinde, tartışılması...

Eserler
Maus, Persepolis, Ghost World, Pride of Baghdad, Hatzfeld Tetralogy, Barefoot Gen, American Splendor, A Contract with God, Violent Cases, Sin City, Palestine, Fun House, Jimmy Corrigan, Calvin & Hobbes, Alice in Sunderland, Borgia tetralogy, Druuna Septalogy, Sandman, V for Vendetta, Watchmen, Marvel 1602, vs. Listedeki eserlerin hepsini detaylı olarak inceleyecek zamanımız olmayacaktır fakat kursa katılımcıların ortak çizgi-roman birikimine, kursun süresine ve sürecine göre değişiklikler olacaktır.

Ünlü çizerlerden Galip Tekin ve Ergün Gündüz bir dersimize konuk olarak katılacaklardır.
Tarih:23 Ekim 2013
Gün:
Çarşamba
Saat: 19:00 - 22:00
Süre: 6 Hafta

Katılım Bedeli
Üye: 450 TL
Misafir: 550 TL

Eğitmen
Gazi Mehmet Emin Adanalı, Boğaziçi Üniversitesi, Fen ve Edebiyat Fakültesi, Batı Dilleri Edebiyatları Bölümü’nde öğretim görevlisidir; aynı üniversiteden Kimya Mühendisi çıkmış ve SFSU’da Finans üzerine M.B.A. yapmış olmasının ve 20 seneye yakın San Francisco şehrinde hayatını IT ve internet üzerine danışmanlık yaparak kazanmış olmasının kendisini buraya nasıl getirdiği hakkında pek bir fikri yoktur. Üç senedir içeriğini ve pedagojik yapısını kendi düzenlediği çizgi-roman teorisi, metodolojisi ve tarihçesi konulu iki ayrı ders yanında ayrıca ‘graphic novel’ sürecinde çizgi-romanın politik izdüşümlerini ve post-modern mitolojilerle bağlantılarını inceleyen iki ders ile birlikte toplam dört ayrı çizgi-roman dersi vermektedir; Türkiye’de akademi/üniversite seviyesinde Boğaziçi Üniversitesi çizgi-roman konusunda ders veren ilk ve tek üniversitedir.

Bilgi ve kayıt için:
Tel: 0212 359 58 13
e-posta: kurs@bumed.org.tr


Kaynak - Boğaziçi Ü. Mezunlar Derneği
Paylaşım - Ümit Kireççi aracılığıyla Ayfer Gürdal Ünal
 
Kayıt
11 Aralık 2012
Mesaj
77
Tepki
6
"Çizgi Romanda Din Olgusunun Kullanımı" Makalesi Roman Kahramanlarında
Roman Kahramanları dergisinin Ocak/Mart 2014 sayısında Necdet Neydim, Adeviye Aydın, Merve Öztürk, Leman Kamer Bilgiç, Ümit Kireççi den oluşan ekibin makaleleri "Çocuk ve Gençlik Edebiyatında Din Olgusu II" başlıklı dosyada yer alıyor.
Ümit Kireççi
"Çizgi Romanda Din Olgusunun Kullanımı" adlı geniş makalesiyle çizgi romanla din kavramı ilişkisine objektif ve geniş bir perspektiften bakmaktadır
 
Kayıt
11 Aralık 2012
Mesaj
77
Tepki
6
Batman Artık Türkçe!

Düş gibi bir şey gerçekleşiyor ve Batman JBC Yayıncılık'ın aylardır süren gayretleri sonucu Türk okuruyla buluşuyor. Emeği geçen herkese teşekkür ederiz.


Dünyanın en iyi dedektifi, Gecelerin Efendisi, Gotham şehrinin Kara Şövalyesi Batman'in 75 yıllık serüvenini, onu Türkiye'deki hayranlarıyla tekrar buluşturarak kutluyoruz.

Uzun bir aradan sonra Batman, Türkiye'de tekrar yayınlanmaya başlıyor.

JBC Yayıncılık olarak, Warner Bros. firmasının kuruluşu DC Entertainment ile tüm Batman ve yan karakterleriyle ilgili Türkçe Çizgi ve Grafik Roman anlaşması imzalamanın mutluluğunu yaşıyoruz.

2014'te Kara Şövalye’nin hem yeni serilerini hem de klasikleşmiş başyapıtlarını okuyucularımızla buluşturacağız.

Siz değerli okurlarımızı, Scott Snyder, Frank Miller ve Neil Gaiman gibi ünlü pek çok yazarın Batman hikâyeleri; Greg Capullo, Andy Kubert, Lee Barmejo ve Tony Daniel gibi ünlü çizerlerin muhteşem çizimleri ile sıra dışı maceralara tanıklık etmeye davet ediyoruz.

Batman'in 75 yılını hem yayımlayacağımız çizgi romanlar hem de sürpriz aktivitelerle adına yakışır bir şekilde kutlarken sizleri de aramızda görmek istiyoruz.

Saygılarımızla
JBC Yayıncılık


Not : Star Wars Klon Savaşları 8-9 , Deadpool : Marvel Evreni'ni Öldürüyor , Şemsiye Akademisi : Dallas Şubat ayı itibari ile basılmaya başlanıyor. Konu hakkında sorularınızı info@jedbang.com adresine mail olarak atabilirsiniz
 
Yukarı Alt