günün sözü

danisman

Consultant
Kayıt
27 Nisan 2009
Mesaj
1.504
Tepki
30
Dahi olmak ile deli olmak arasında ince bir çizgi, mutlu olmakla, olmamak arasında, yine ince bir çizgi vardır...


Ozan Muhammet CANDAN
 

Ozgul

Üye
Kayıt
2 Eylül 2010
Mesaj
808
Tepki
57
O ince çizginin adına ben zaman diyorum. Zaman olayını zihninizden attığınızda ne dahi, ne deli, ne mutlu ne de mutsuz olmak diye bir şey kalır.
 

Ozgul

Üye
Kayıt
2 Eylül 2010
Mesaj
808
Tepki
57
Çözebildiğim kadarıyla açıklayabilirim ancak, zira ben de tam olarak anlamış değilim. Kendimce çıkarımlar yaparak anlama çabasındayım.

Zamanı çok fazla önemsediğinizde, ki bu kaçınılmazdır, fazlasıyla onun etkisi altında kalırsınız. Mesela mutluluk ya da mutsuzluk için konuşursak; mutsuzluğun nedeni genelde o anla ilgili anılardan ya da gelecek anlardaki kaygı/üzüntü/sıkıntı, vs.. gibi duygulardan kaynaklanır. Yaşanan ana odaklanırsak, zihni bırakıp sadece anı kabullenirsek, adına mutsuzluk dediğimiz şeyin nasıl da akıp gittiğini çok rahat fark edebiliriz.

Bozuk bir plak gibi aynı şeyi tekrar ettiğimiz için bize bu normal gibi geliyor. Aynı şey mutluluk için de geçerli. Mutlu olduğunuzda neden mutlu olduğunuzu hiç düşündünüz mü? Ya da mutluluk tam olarak nedir diye? Gelecekle ilgili kurduğunuz planlar mı sizi mutlu ediyor, yoksa geçmişte yaptığınız hataları yapmamış olduğunuzu hayal etmek mi ya da yine şu olsa iyi olur dediğiniz varsayımlar mı? Sadece üzüntüyü bile hissetmenin/yaşamanın mutluluk verdiğini düşünebiliyor musunuz? Bize öğretildiği gibi, o kadar zor değil mutlu olmak. Koşullar ne olursa olsun sadece nefes almak bile yeterlidir. Buradan da zihnin beslendiği ve yerleştiği tüm zamanların esaretinden kurtulursak o dengeyi/çizgiyi yakalamış oluruz diye düşünüyorum.
 

Funda

E=mc²
Kayıt
31 Mart 2010
Mesaj
330
Tepki
9
düşünülemeyeni düşenenle, yapılmaması gerekeni yapan arasındaki fark kadar keskin ve birbirine benzeyen....Herşeyin anlamı varoluşundadır zaten, o yüzden hiçbirşeye kendi kurgularına göre anlam yükleme...ÇÜNKÜ HİÇBİR KURGU yaşamdan aynen gelip geçemiyor diye düşünebilmeyi becerebilir isek, deli bir dahi, kendi filozofini oluşturmaktan mülhem çoğunlukla mutlu oluruz diye düşünüyorum...:smartass:
 

danisman

Consultant
Kayıt
27 Nisan 2009
Mesaj
1.504
Tepki
30
Gayet anlaşılır açıklamalarınız için, teşekkür ederim...
 
Yukarı Alt