Hangi Vektör Programı?

Corel Draw mı? yada illustrator mü?


  • Toplam katılım
    498
  • Poll closed .

occw

Üye
Kayıt
6 Şubat 2008
Mesaj
78
Tepki
0
her yiğidin bir yoğurt yiyişi vardır. corelmi freehandmı sorusuda artık eskilerde kalıcak gibi. bu sorunun cevabı illustrator ve indesign öğrenmeye bakın arkadaşlar.
 
Kayıt
28 Ağustos 2008
Mesaj
137
Tepki
5
evt illüstratör ve indesign programları öğrenmek gerek konusunda katılıyorum
 
Kayıt
10 Ekim 2008
Mesaj
1.085
Tepki
62
Aktif olarak freehand kullanıcısıyım fakat corel veya illustratorda kullanıyorum. Aslında kendimizi bir programla sınırlarsak çok hata yaparız. Grafiker alanıyla alakalı bütün programları kullanabilmeli diye düşünüyorum...
 
Kayıt
12 Kasım 2008
Mesaj
35
Tepki
0
En çok kullanılan kesinlikle Corel. Ama en iyisi Corel mi? Bilemem ama bundan 7 yıl önce Kıbrısa gitmiştim. Orada Matbaacılar ve bu tür işleri yapanlar Corel'le yeni tanışıyorlardı ve hepsi de Quark kullanıyordu. Biliyor musunuz ne oldu? Quarkların hepsini çöpe attılar. Ama Freehand ayrı. Yine de artık yenisi çıkmayacağı için DEVRİK LİDER diyebilir.
 

Mehmet KIYMIK

Forumdan Uzaklaştırıldı
Kayıt
7 Temmuz 2008
Mesaj
205
Tepki
5
Arkadaşlar çoğu arkadaşımızın yorumlarını okudum ilk önce şunu söylemek istiyorum Freehand mı? CorelDraw mı Yoksa Adobe Illustrator mü diye açılmış konu photoshop veya indesign da kullanan varmı diye bir konu göremiyorum neyse şimdi freehand çok eskiyen ve fonksiyonelliklerini kaybeden bir program ama siz ona daha çok alışmışınızdır bilemem CorelDraw ise Güzel ama gelişen grafik dünyasına günümüzde ne kadar ayak uydurabileceği söz konusu olabilir bence Adobe Illustrator çünkü her şekli çizgiyi 3 boyutu verebilmeye olanak tanıyor ve şunu iyice bilmenizi isterim CorelDraw gibi pratiğini kapınca Adobe Illustrator'ü çok daha fazla seveceksiniz.
Saygılarımla
Mehmet KIYMIK
 
Kayıt
16 Ocak 2009
Mesaj
3
Tepki
0
Merhaba Arkadaşlar,
Corel-Illustrator ve Freehand üçlüsünden hangisi anketine "Bence Photoshop" diyecek kadar vektör-pixel farkını anlayamamış arkadaşların olduğunu gördüm ve üzüldüm...
 
Kayıt
6 Ocak 2009
Mesaj
260
Tepki
16
Corel Freehand derseniz = Freehand
Amma Illustrator işin içine girerse işler değişir :)
Illustrator kesinlikle ..

Ayrıca Birol bey çok önemli bir konu dikkatinizi çeken.
Photoshop ve Vektör programları arasındaki farkı bilmeyen grafiker olmaması gerekir..Fikrinize katılıyorum.
 
Yukarı Alt