Hangisi doğru, hangisi yanlış?

danisman

Consultant
Kayıt
27 Nisan 2009
Mesaj
1.504
Tepki
30
Herkes sevilmek istiyor, kocaman sevilmek, delice sevilmek, sınırsızca, sonsuzca sevilmek! Böyle düşünüyordum bir zamanlar ama günümüze göre şartlar azıcık değişti, ne sevilelim, ne sevelim, birazcık eğleşelim durumuna geçiş yapıldı gibi geliyor bana.

Sevginin kıymetini iyi bilir eskiler, yani eskitilenler dersem, daha doğru bir ifade kullanmış olurum…

Delikanlı, hemen arkamdaki sandalyede oturuyor, anlatıyor arkadaşına, ister istemez kulak misafiri olmak durumunda kalıyorum. Önceki gece sabaha kadar delice eğlendiklerinden, bilmem kaç bardak bira tükettiklerinden, kulaklarının hala duymakta zorlandığından filan bahsediyor, o ara dönüp ardıma “evet, kesinlikle haklısın, haydi beni boş ver, tüm kafeterya senin muhabbete ortak oldular” diyesim gelmediyse eşek olayım.

Artık ilişkiler, gürültülü, patırtılı, bol biralı ve ne yaptığını, ne konuştuğunu bilmeden yaşanır olmuş, bunu öğrendim. Adına da, sevmek, sevilmek deniliyormuş, şimdilerde! Sonra da, pişkin bir şekilde oturulur bir kafeteryada, gerinerek ve geğirerek anlatılır. Bu mudur, sevmek, sevilmek, aşk bu mudur?

Oh ne ala!

Kendimi, sevmesini iyi bilen ve bir o kadar da sevilmeye layık gören bir adam olarak, anladım ki bu sevgi, bu sevilmek, böylesi aşklar yaşamak, bana göre değil! Zaten yalnızlığımla birlikte imzaladığım 10.775 günden de bunu anlıyorum.

Gerçek sevgililer hayat doludur, eğlence onların kalplerinin içindedir, müzik oradadır, ses oradadır, aşk oradadır, sarhoşluk onun bakışlarından olur ancak, yuvarladığın bira bardaklarından değil!

Sevmek ve sevilmek işte budur…




Ozan Muhammet CANDAN
grafikerler.org
 

Ozgul

Üye
Kayıt
2 Eylül 2010
Mesaj
808
Tepki
57
:) :) :)

Kavramların içlerini ne kadar boşalttık değil mi Ozan Bey? Eğlence anlayışı tabi ki değişecek, zaman değişiyor, sabit kalamaz hiçbir şey. Buna direnmek saçmalık olur. Fakat bahsettiğiniz türde eğlence, gerçekten gençleri eğlendiriyor mu onu sormalı? Yoksa çevreye uyum mu sağlıyorlar sadece. Zira ertesi gün bedenlerindeki ağrılar, dünyaya ayak uyduramama eğlenmenin getirisi olamaz.

Yapılan şey gerçekten iyi hissettiriyorsa sorun değil. Bu bedene, bu akla işkence haline gelecekse hiç kabullenmemeli olsun bitsin. Sevgi zaten insana yük olmaz, eğer gerçekten sevebiliyorsak...:)

Kavramları kirletmeden, onları tüm saflıklarıyla yaşayabilmek dileklerimle.

Sevgiler.:)
 

danisman

Consultant
Kayıt
27 Nisan 2009
Mesaj
1.504
Tepki
30
Teşekkürler sevgili Yamo,
asıl sorun, gerçekten sevmek yerine, kalplerdeki boşlukları doldurmaya çalışmak olsa gerek...
 
Yukarı Alt