Hayaller Gerçek Oluyor!

Kayıt
7 Haziran 2008
Mesaj
533
Tepki
6
Kısa filme dönüştürmek istediğiniz bir projeniz varsa, Geleceğin Sineması sizleri bekliyor...

(26 Haziran 2008) İletişim ve Güzel Sanatlar Fakültelerinin sinema bölümlerinde öğrenciyseniz ve kısa filme dönüştürmek istediğiniz bir projeniz varsa; “Geleceğin Sineması” sizleri bekliyor.

T. C. Kültür Ve Turizm Bakanlığı’nın Sinema öğrencilerinin çekecekleri “Kısa Film Projelerine” senaryo aşamasında destek verdiği ve Türkiye’deki tüm İletişim ve Güzel Sanatlar Fakülteleri öğrencilerine açık olan “Geleceğin Sineması” projesine son katılım tarihi, 2 Aralık 2008 olarak belirlendi.

T. C. Kültür ve Turizm Bakanlığı Telif Hakları ve Sinema Genel Müdürlüğü’nün projesi olan ve geçen 4 yılda ilgili üniversitelerin fakülte dekanları ve bölüm başkanları tarafından büyük bir katılımla desteklenen “Geleceğin Sineması” bilindiği gibi ülkemizde, öğrenci filmlerini, proje ve senaryo aşamasında destekleyen ilk ve tek proje.

Geçtiğimiz sene konuyla ilgili 8 üniversitenin daha katılımıyla “Geleceğin Sineması” projesine katılan üniversite sayısı 27 ‘ye çıktı ve 183 öğrenci projesi de destek almak için başvuruda bulundu.

Bu yıl beşincisi gerçekleştirilecek “Geleceğin Sineması”nda Kültür ve Turizm Bakanlığı 20 projeye bütçe desteği sağlayacak. TÜRSAK Vakfı ise birinci olan projeyi Canon’dan DM-XL 2 model kamera, ikinci olan projeyi diz üstü bilgisayar ve üçüncü olan projeyi dijital fotoğraf makinesi ile ödüllendirecek...

Hayallerinizi projelendirmenin tam zamanı! Yakında yönetmen oluyorsunuz...
 
Yukarı Alt