Hayvanları koruma ile ilgili (ACİL)

Kayıt
3 Eylül 2008
Mesaj
59
Tepki
3
Değerli forum sakinleri,

Aslında konumuz forumumuzla ilgili değil ama önemli bir konu. Ve genelde "ACİL" konulu başlık açmam. Ama bu durum gerçekten farklı.

Durumu kısaca özetleyeyim:

Bir sitede oturuyoruz. Sitemizde sağda solda dolaşan, komşularımızla beraber baktığımız bazı sokak kedileri var. Her birini ayrı tanıyoruz ve seviyoruz. Hatta bunlar beni gördüklerinde hep yanıma geliyorlar, karınları açsa bunu bir şekilde belli ediyorlar ve onları besliyoruz. Her biri birbirinden sevimli kediler...

Geçenlerde evimizin önünde kan lekeleri gördük. Bir anlam veremedik. Dün sabah okula giderken yavru kedi ölüsü bulduk az ileride. Ama normal bir ölüm değildi. Zavallı hayvan parçalanarak öldürülmüştü. Acaba araba mı ezdi diye düşündük ama oturduğumuz sitenin bu bölümünde (aşağıda, evlerin olduğu yerde) araba falan olmuyor. Okulda, bizimle aynı sitede oturan mesai arkadaşlarımız var ve bugün bir konu hakkında görüşüyorlardı. Sitede birkaç velet kediler başta olmak üzere çeşitli canlılara işkence yapıyorlarmış. Neyse... Mesai bitiminde eve geldik, sitedeki ufaklıklarla konuştuk eşimle birlikte. Yaşları 15 civarı olan birkaç "bela" veletin kedileri yakalayıp türlü işkenceler yaptıklarını, onları teklemediklerini anlattılar. Çocuktur, abartır falan diye düşünüp bir üst taraftaki komşulara da durumla ilgili bilgilerinin olup olmadığını sormaya giderken kenarda bir yavru kedi ölüsü ile daha karşılaştık. Hayvancağız fena işkence görmüştü, bu her halinden belli idi. Komşuların o tarafa gittim, onlara da durumla ilgili sorular sordum. Onlar da aynı şekilde (ufaklıkların cevapladığı gibi) cevap verdiler. Failler belli yani. Tam bunu komşularla görüşürken şüpheli veletlerden ikisini (aldığım bilgilere göre 3 kişiler) gördüm. Hemen yanıma çağırdım. "Ne yaptınız siz!" diye sert çıktım direkt. Bir tanesi ağzından kaçırdı, "Kedi mi?" diye diğerine sordu. Bunları sıkıştırdım, bir güzel de fırça attım, gönderdim. Ailelerine durumu anlatmayı düşünüyorum ama aileleri de aileye benzemiyor. Bunu açık açık belirtmekte hiçbir sakınca görmüyorum. Birinin babası komşularının tümüyle kavgalı olan, sokakta ağza alınmayacak küfürlerle konuşabilen, etrafında "DELİ" görmediği için kendini bir şey sanan arızanın biri... Diğer aileler de farklı değil. Bu durumda bu psikopatlğı yapan veletlerin ailelerine durumu açıklamanın pek faydası olmayacak. Daha doğrusu açıklarsam saçma sapan karşılık verecekler ve hiç yapmadığım bir şey yapacağım; öyle veya böyle "komşu" olan bu herifleri sokak ortasında evire çevire bir güzel pataklayacağım.

Akşam arkadaşlarla görüştük ne yapabileceğimizle ilgili. Oturduğumuz site EÜAŞ'ın (Elektrik Üretim Anonim Şirketi) sitesi. Bu sitenin bir müdürü (işletme olarak geçtiği için) var. Bu müdüre konuyla ilgili bilgi iletip gerekirse bir dilekçe vereceğiz. Ama bu durumu "KANUNİ" olan bir takım maddelerle desteklememiz (yaptırım açısından) şart. Dolayısıyla, bu konularda (yani hayvanlara işkence etmenin suç olduğuna ve gerektirdiği ciddi cezalara dair) bilgisi olan arkadaşlarımın acil olarak yardımlarına ve görüşlerine, tavsiyelerine ihtiyacım var.

Ben bu işin peşini bırakmayacağım. Akşamdan beri ne yapacağımı düşünüyorum, bulamıyorum.

Zavallı kedilerden bir grubun fotoğrafını geçtiğimiz ay çekmiştim:



Yukarıdaki fotoğraftaki yavrucuklardan hiçbiri şu anda hayatta değil. Fotoğrafı çekerken bana doğru bakan o siyah yumurcağı 2 gün önce arkadaşlarla göl kıyısına dolaşmaya giderken görüp sevmiştik, bugün ölüsünü bulduk.

Bana bir yol gösterin lütfen.
 
Kayıt
17 Mart 2008
Mesaj
3.266
Tepki
100
bilmiyorum arkadaşım...
inan bilmiyorum. toplum olarak nerelere geldiğimizi anlamakta güçlük çekiyorum.
neden mi? geçen gün, bir haber izlerken tekrar dehşete düştüm. yeri ve zamanı önemli değil ama olayın vuku şekli enteresan. iki çoçuğun tartışması sonucu mahalle birbirine girmiş...

... bence ailelerle konuşma konusunu tekrar gözden geçirmelisin :)
 
Kayıt
3 Eylül 2008
Mesaj
59
Tepki
3
Aileler laftan anlayacak türden değil. Bütün komşuları ile kavgalılar, beni pek tanımadıkları için ve komşular da biraz mülayim oldukları için kendilerini "deli" sanıyorlar. Çocukları da bir o kadar şımarık, terbiyesiz ve psikopat... Anladıkları dilden konuşmasını da bilirim ama şu anda kanuni yolları araştırıyorum.
 

Seda Başer

Graphic Designer
Kayıt
26 Ağustos 2008
Mesaj
255
Tepki
11
O tür aileler çok eskide kaldı artık. Duyarlı, gerektiğinde çocuğuna "onların deyimiyle bir kedi için" bağıran, ceza veren ya da bunun ne kadar yanlış bişey olduğunu anlatan aileler. Günümüzde insanlar da gelişen ve değişen yaşam standartlarıyla değiştiler. Bence bu sadece kanuni yolla hallolur ama olsaydı emin onu bunu hayvanları koruma derneği başarırdı.
 
Kayıt
3 Eylül 2008
Mesaj
59
Tepki
3
Kanuni olarak pek sonuç alamayacağımı anladım, öğrendim. Ama işin peşini bırakmadım. Artık o veletler kedilerin peşinden koşmuyor. Çünkü onlara, komşulara, onların komşularına ve veletlerden birinin annesine bu durumun bir kez daha tekrarlanması durumunda başlarına çok fena bela olacağımı söyledim. Veletlerden birini de annesinin yanında çok fena azarladım, sesleri bile çıkmadı. Sıkıyorsa çıkarsınlar...

Birkaç kedi bu veletler tarafından öldürülmüştü. Ama aşağıdakilerle birlikte pek çok kediyi kurtarmış olduk.

Ama pek çoğu kurtuldu gibi görünüyor. "Onur abileri" onları koruma altına aldı. Valla bizim evin önünden pek ayrılmıyorlar. Beni gördükleri anda hemen yanıma geliyorlar, herkesten kaçan bu kediler benden kaçmıyorlar. Birkaç komşum da bunlara benim gibi yiyecek veriyor.

Kurtardığımız kedilerden bazıları:











Beyaz renkli kedinin adı "Şamşeytanı" ve bir tek ona isim koyduk. Cin gibi, çok uyanık bir şey...

Bu akşamki menüde ılık süte bandırılmış ekmek vardı. Yarın da kısmetse balık... Ortalık dağınık, kapları kirli olduğundan bugün yemeklerini kapsız yemek zorunda kaldılar.

Bu başlıkta görüşlerini bildiren, duygularımı paylaşan ve desteklerini esirgemeyen tüm dostlara teşekkür etmek istiyorum.
 
Yukarı Alt