hücreyi tanıtan video-şaşırtıcı

Buse Türüdü

Altın Üye
Altın Üye
Kayıt
5 Şubat 2008
Mesaj
3.395
Tepki
103
merhaba;

okuldaki öğretmenimiz bize bir video izletti ki biz hayan kaldık ve çok şaşırdık... bu kesin flash'la yapılmıştır dedik ama İZLEYECEĞİNİZ VİDEO hocama göre TAMAMEN GERÇEK....:):) insanın gen haritasını çıkaran,bunu da çıkarır diye düşünerek son veriyorum...:) harward üniversitesi öğrencileri bu hücreyi tanıtmışlar...!

eminim ki,sizlerde şaşkınlık içerisinde kalacaksınız:):)ben hala gerçek olduğuna innamıyorum ama adamlar öyle şeyler icat ediyorlar ki,neden olmasın diyebiliyoruz:):)

 
Kayıt
14 Aralık 2007
Mesaj
14
Tepki
0
valla banada çok ilginç geldi, yalnız hangi hücre bunlar anlayamadım. derideki hücreler mi, beyin hücrelerimi, yoksa vücutdaki hücrelerin tamamımı. yav insan hücresimi bunlar?
 

Fatih Çelikhan

Uzman Üye
Uzman Üye
Kayıt
18 Aralık 2007
Mesaj
373
Tepki
4
eXoRcİmS.....

canım türkiyemizde ne yazık insan yetiştiren insanların en başta iyi eğitilmesi gerektiğini vurgulamak istiyorum öcelikle. çünkü bir hücere içerisinde bu dar ayrıntılı biri çekim yapacak bir teknoloji olacağın, en azından şimdilik inanmıyorum. ikincisi filme dikkatle bakarsanız bu kadar hız bir metabolik yapısı olan vücuttaki hücrelerin bu kadar sistematik düzgün ve yavaş işlemesi zaten olanak dışı birşeydir.
dğer dikkat edilmesi gerekn şey ise tamamıyla bir kurgulama, senaryo üzerine kurulu bir düzende hareket ediyor. bunu hala algıyamadıysa hocamız üzüldüm. sevgili hocamızın bunların gercek olmadığını anlaması lazımdı.

neyse hocanızın suçu ona öğretilmemesi ya da gerekli eğitimi alamaması.

ama bunları sizler bari gerçeklerini bilerek yaklaşın aksi halde sizin de bilgileriniz eksik kalır eksik bilgi öğretirsiniz etrafınıza.

bu nerede yapıldı?:
bu tamamıyla Virtual Reality (sanal gerçeklik) yani 3D programların işi.... bunu anlamk o kadar zor değil. 3D shading, treelinear gibi mantıkların bu filmde tamamıyloa uygulandığını rahat bicimde bu kadar küçük olmasın rağmen görebiliyorum.

Bunlar ne mi?

3D animasyonun, modellemenin temelleri diyebiliriz. 3D Staudio Max, Maya gibi programlar bu işi yapıyor.
umarım hocanız size gerçeği anlattığım için sıfır vermez....:)
 

Buse Türüdü

Altın Üye
Altın Üye
Kayıt
5 Şubat 2008
Mesaj
3.395
Tepki
103
öncelikle verdiğin bilgiler için sağol adobe,bizde hocamıza dedik,bu gerçek değildir hoca diye...kesin bir programda yapılmıştır dedik ama nuh diyor,peygamber demiyor:):) hoca hoca ama nasıl hoca bizde bilmiyoruz:):)verdiği ödevler zaten beş para etmez,açıkçası pek iyi bir hocaya düştüm denilemez:eek::eek::eek:
 

Fatih Çelikhan

Uzman Üye
Uzman Üye
Kayıt
18 Aralık 2007
Mesaj
373
Tepki
4
allah yardımcınız olsun...

sadece onunla ters düşmeyin ama doğru olan şeyleri siz kendiniz bulup öğrenin. ne yazık ki hoca size bisey veremez. buradan tüm hocalarımızı tenzih ederim ama özellikle meslek ağırlıklı eğitim veren kurumlarda eğitimi veren hoca bam bir boş teheke kutusu....

allah hepinize yardım etsin.
 
Kayıt
11 Ağustos 2007
Mesaj
165
Tepki
1
sanal gerçeklik de olsa güzel bişi yapmışlar...hoca için aynı şeyi söyleyemeceğim ....
 

Buse Türüdü

Altın Üye
Altın Üye
Kayıt
5 Şubat 2008
Mesaj
3.395
Tepki
103
amin...!:D bakalım ilk seneden verdiği ödevler filan çok gereksiz ve saçma ödevler.. daha 1, sınıftayım 3 senem daha var...:) bakalım ne yapıcaz...:eek::eek:
 

Canan ERDE

Üye
Kayıt
19 Ekim 2007
Mesaj
502
Tepki
19
Gen Klonlaması, Genel Olarak Bir Genin Kromozomdaki Özgün Yerinden Alınarak Vektör İsmi
Verilen Taşıyıcıya Moleküller Aracılığı İle Bakteri Gibi Başka Canlı Hücreye Transferidir.Vektör Bu Hücrede Hizla Çoğalarak, Ona Bağlı Genin Çok SayıdaKopyası Oluşur. Bu Şekilde Gene Bağlı Aktarılan Proteinler Elde Edilmiş Olur.

Genetik Konusunda Bilim adamları Çok Yol Katetmişlerdir.

Videoya Gelince Sanal Olduğunu Sanmaktayım Paylaşım İçin Teşekkürler.
 

sarp230

Üye
Kayıt
3 Aralık 2007
Mesaj
71
Tepki
0
asıl grafiker kim olduduğu gerçekten daha iyi anlaşılıyor arkadaşlar
 
Yukarı Alt