Hukuk İle İlgili Soru Ve Sorunlarınız

Hakan D

Yönetici
Yetkili Kişi
Yönetici
Kayıt
20 Haziran 2008
Mesaj
3.386
Tepki
716
Bu başlık altında Avukat İnan Bey ve Arkadaşları grafikerlerin hukuk sorunlarını ,vakit buldukça yanıtlayacaklardır.

Nasıl soru sormalı soru sorarken nelere dikkat edilmeli:

Öncelikle haksızlığa uğradığınızı düşünüyorsanız bu sorununuzu beyan ederken açık, net ,sade ,anlaşılır bir üslub kullanınız.

Çok acil bir durum olmadıkça sorularınızı ,sorunlarınızı kesinlikle bu başlık altında dile getirmeli yeni konu açmamalısınız.Zira tüm sorular tek başlık altında toplanırsa aynı sorunu yaşayan diğer bir grafiker de sorununun çözümüne tek başlık altından kolayca ulaşmış olacaktır.

Sorununuzu net bir şekilde detaylıca beyan etmelisiniz ,varsa haksızlığa uğradığınıza dair yazılı kaynak, belge vs sunabilirsiniz.

Sorularınızı sorarken asla "Acil, İvedi ,Çabuk ,Lütfen ,Hemen Cevaplayınız,Sorum Neden Cevaplanmadı,Ne Zaman Cevaplanacak" gibi yaklaşımlarda bulunmayınız.Aksi halde mesajlar silinecektir.

İnan Bey ve arkadaşları Figen Hanım , Cemal Bey ,müsait oldukları zaman soruları yanıtlayacaklardır.



Unutmamalısınız ki sorunlarınızı nekadar anlaşılır bir şeklide sorarsanız okadar sağlıklı bir şekilde yönlendirilirsiniz.
 

farukcagla

Grafik Öğretim Görevlisi
Kayıt
24 Şubat 2008
Mesaj
642
Tepki
23
@Hakan Dağdeviren


Sayın Hakan bey;
Grafikerlerin Hukuk sorularını cevaplayacak kişiler olarak Av. İnan bey ve ekibini göstermişsiniz.

Grafikerlere nasıl soracaklarını net olarak belirtmişsiniz.
Cevaplayacak hukukçuların isimlerini de net olarak belirtmişsiniz.

Oysa bu başlık altında grafikerler soruyor ama ;
Avukat olmayan kişiler cevaplıyor!!! Bunda bir usülsüzlük yok mudur?

Ayrıca avukat olmayan kişiler konuyu cevaplıyormuş gibi yaparak yine de bir avukata baş vurun diyerek yopu tekrar avukata atmaktadırlar.

"Madem avukata havale edecektin sen niye cevaplamaya kalktın be adam?" diye sormak gerekmez mi?

Üstelik "avukatlar bu kriz ortamında işsizdir, yüzde 10 komisyona razı olacak avukat bulursun" diyen bu kişiler avukatları da tıpkı ezilen grafikerler sınıfına koyan "grafikerler kriz döneminde işsizdir, ucuza çalışacak enayi grafiker bulursun" diyen patronların mantığını sergilemektedirler.

Ben ve Ömer Yıldız "grafikerlere yardım edecek, grafikerlerin bir çatı altında toplanması konusunda hukuk desteği verecek ve bundan para almayıp sadece grafikerlerin hukuk davalarından para almayı kabul edecek avukat aranıyor" diye duyurular yaptığımızda; bu duyurularımızla alay edenler oldu.

"Avukatların önüne havuç bağlıyorlar, avukatlar bu havuca kanacak kadar akılsız değildir elbette gereken cevabı verirler" diyenler oldu.

Biz; "avukatlar sadece boşanma ve çek-senet tahsilatıyla uğraşmasınlar, biraz da toplumsal sorunlarla ilgilensinler, mesela grafikerlerin ezilmesiyle ilgilensinler" dediğimizde, bizler için "avukatları küçük görüyor, onlara haksız ithamlarda bulunuyorlar" diyerek bizi adeta avukat düşmanı ilan edenler oldu.

Bunu diyenler; tüzükdaşlarının "avukatlar krizden etkilenmiştir, çok ucuza iş yaparlar" dediğini görmüyorlar mı? Bu da bir "havuç bağlama" değil midir?

Bu sitede;

"Ben avukat değilim ama avukattan daha iyi hukuk bilirim diyenler oldu mu?" Oldu!

"Ben grafiker değilim ana grafikerlik yaparım diyenler var mıdır?" Vardır!

Demek ki diplomasız, sertifikasız, belgesiz kişiler üzerlerine vazife olmayan işlere burunlarını sokuyorlar, yarım yamalak bilgileriyle dün olur dediklerine bu gün olmaz diyorlar. Buna saçmalamak denir, insanları yanlış yönlendirmek denir, onlara göre ise fikir özgürlüğü.

Dün grafikerler Meslek Birliği için tüzük yazdığını iddia edenler bu gün bu birlik yasal olarak kurulamaz diyebilme pişkinliğini göstermekte, kusura bakmayın yanılmışım diyebilme dürüstlüğünü gösterememektedir. Dün; "grafikerler birliği kurulsun" diye toplantı yönetenler, başkan adayı olanlar bu gün; "birlik yerine SENDİKA kurulmalıdır, haydi sendikaya!" diye çağrı yapmaktadır. Kimse "yarım hukuk bilgimizle hem sizi hem kendimizi yanılttık" diyememektedir.

Bu kişiler "Meslek Birliği bakanlığı ikna edersen bal gibi de kurulur" diyen Av.İnan beye bile "kurulamaz!" diye karşı çıkmaktadırlar.

"Tüzüğüme tecavüz ettiler!" iddiasıyla kaybettikleri tüzük davasını bile haksız yere kaybettiklerini ima etmektedirler.

"Tüzük denilen şey, Fikir Eseri sayılmaz" diyen Avukata, "sen bilmiyorsun, ben biliyorum, bal gibi de sayılır" demektedirler. "

BUnların belgeleri Grafiker-ve-Hukuk konu başlığı içinde orta yerde durmaktadır.

Şimdi bu kişilerden bazıları tıpkı tüzükdaşları gibi avukat olmadıkları halde yine hukuk fetvaları vermeye devam etmektedir.

Şimdi çıkıp diyecekler ki; "ne yani avukat değilsek de hukuktan az buçuk anlıyoruz, hukuk konusunda fikrimi söylemeyeyim mi?"

Söyleme kardeşim; "burada avukat konuşacak" demişler, bunu dememiş olsalar hadi neyse.

Onlar avukatsa söylesinler de bilelim.

"Canım avukat var demişsiniz, yok ki, avukat olmayınca mecburen söylemek zorundayım" dersen... O zaman avukata gereken mesaj verilir, "grafikerlerin sorunu ile ilgileneceğim" demişse ilgilenir. Avukatla grafikeri buluşturmak bu sitenin yöneticilerinin sorumluluğundadır.

Onların yaptığına vaziyetten vazife çıkarmak (durumdan görev çıkarmak için bahane bulmak) denir.

Bir zamanlar "sana ne, sana ne, sana mı hesap vereceğim" diyenlere "size ne" diyenlere şimdi şimdi sormak lazım "size ne, siz avukat mısınız ?".

Her türlü soru sormaya "suç" diyenler oldu bu sitede. Bazen yargıç, bazen avukat olmayı bıraksınlar da , grafiker iseler grafikerliklerini yapsınlar. Grafikerlerin sorunlarını ifade edip hukuk çözümlerini hukukçulara bıraksınlar.

Hasta şikayetini söylesin, doktora ameliyatın nasıl yapılacağını anlatmasın.

Tasarımcının yanına oturup nasıl tasarım yapılacağını anlatan müşteri gibi davranmasın kimse.
Herkes haddini bilsin.

Avukat olmadan fetva vermek yarım hukuk bilgisiyle adamı hukuktan da eder.

Tüzükdaşlarının avukatlığını yapmaya alışanlar, burada da avukat yokluğunda avukatlık yapmaya kalkmamalıdırlar.

Eğer kendi reklamını yapmak değil de GERÇEKTEN grafikerlere hukuksal destek olmak istiyorsan, BULURSUN diplomalı bir AVUKAT, getirirsin bu siteye; Av. İnan Beyin yanına koyarsın onun adını; "İnan bey sorunlarınızla ilgilenemiyor, bu yeni avukat ilgilenecek" dersin, biz de önünde saygıyla eğiliriz, teşekkür ederiz.

O zaman bu sitedeki varlığınızın gerçekten grafikerlere hizmet olduğuna inanmış olurum.

Sayın Dağdeviren;

Siz yeni konu açmayın demişsiniz, bu kişiler yeni konu açmıştır. Bazı konuları kilitlenmiştir.

Siz sadece avukatlar cevap versin demişsiniz, bu isteğiniz göz ardı edilmiştir.

Bu yazdıklarım ışığında; kuralları uygulamanızı saygılarımla rica ediyorum.
 

Hakan D

Yönetici
Yetkili Kişi
Yönetici
Kayıt
20 Haziran 2008
Mesaj
3.386
Tepki
716
Yazınızı okudum Faruk Bey.
Haklısınız, konu hakkında yazdıklarımız bilinçli ya da bilinçsiz görmezden gelinmiştir, es geçilmiştir.
Görünen o ki ilk metinde " Çok acil bir durum olmadıkça..." ibaresinin aksini ,hukuksal sorunu olanlar kendisine fırsat bilip bu tür bir davranışa girişmiştir.
Forum altındaki konular daha sonra başlıktan uzaklaştırılmıştır.
Neticesinde istenmeyen durumlar baş göstermiştir.

Bu sebeple artık özellikle buraya daha çok dikkat ediyoruz.Gerekenler ise görüşülüp yapılacaktır.

Konuya hassasiyetinizden ötürü teşekkür ederiz.
Teşekkürler.
 

farukcagla

Grafik Öğretim Görevlisi
Kayıt
24 Şubat 2008
Mesaj
642
Tepki
23
@Hakan Dağdeviren

Hakan bey;
Sizin ve benim bu konu başlığı altında yayınlanan yazılarımız üzerine;
yazılanlardan hoşlanmayan bazı kişiler bize Guguk KUŞLARI der gibi HUKUK KUŞLARI diyerek alay etmiştir.

HUKUK KUŞLARI başlıklı hakaret ve tehdit dolu yazılarını kendilerine ait yalnızca 20-30 kişinin üye olduğu, fakat her nedense 1-2 kişiden fazla yazı yazanın olmadığı bu sitede, bu kişiler site sahibi olmalarının verdiği rahatlıkla, kendi sitelerinde kendilerine itiraz edecek kimselerin olmaması fırsatını kullanarak kendileri çalıp kendileri oynamaktadırlar.

Köpeksiz köy bulup değneksiz gezmek misali; kendi sitelerinde kimseye söz hakkı vermeyen bu kişiler, grafikerler.org sitesinde yöneticilere bile açıkça kafa tutmuş, üyelerini ve yöneticilerini tehdit etmiş, yöneticileri yönetmeye kalkmış, yöneticilerini telefon yoluyla taciz etmiş, üyelere özel mesajlarda s...ktir, diyebilmiş, üyelere açık mesajlarda şerefsiz ve hırsız kelimelerini rahatça kullanabilmiştir.

Oysa bunların hiçbirisini onların kendi sitelerinde onlara karşı yapmak mümkün olmadığı halde, kendilerini demokratik ve özgürlükçü, grafikerler.org sitesini ise özgürlükleri engelleyici ve onların söz hakkını gaspedici olarak göstermeye devam etmektedirler.

Bu kişi veya kişiler; saldırarak, tahrik ederek yarattıkları gürültü vasıtasıyla isim ve marka olmak isteyen kişilerdir. Kaybettikleri davaları bile zafer kazanmış edasıyla sunacak pişkinliğe sahip bu kişiler; karşılıklı tartışmalarda bilim ve kültür olarak yenemedikleri kişileri, başka yollarla alt etmeye çalışmaktadırlar.

Bu uğurda her fırsatta eleştirdikleri, yerden yere vurdukları ve "ceberrut devlet" dedikleri, "bu ülkenin vatandaşı olmaktan utanıyorum" dedikleri bu devletin her türlü mevki ve makamını kendi haklılıkları doğrultusunda kullanmak için olmadık fırsatlar yaratıp açık kollayan tutum ve davranışlarını; kendilerine ait olan sitede defalarca yansıtmışlar ve yansıtmaya da devam etmektedirler.

"Avukat bilmez ben bilirim" edasıyla, hukuk konularında avukatlarla ürik asit yarıştıran bu zihniyet, herkese "avukatlara güvenmeyin" diye mektuplar yazdıkları halde, işlerine geldiğinde ise avukatlara yaranmak için avukat koruyuculuğu yapmakta sonra da hukuka ve adalete sığının tarzında öğütler vermektedir.

Daha geçen aylarda, bu sitede kaybettiği dava hakkında hakimleri kınayıp, haksız karar verildiğini ima etmiyor muydu bu zihniyet? Demek ki zihniyetine uymadığı zaman, hukuk kötü oluyor!

Kaybettiği dava için rakiplerini hala hırsızlıkla suçlayan , daha duruşması başlamamış hakaret davası için hakareti tescillendi diye yalan beyanda bulunan bir zihniyet nasıl olur da hukuktan bahseder?

Dün meslek birliğini savunup, tüzük yazdığı iddiasını her yere duyuran, tüzüğünün kullanılmaması için meslek birliğinin kurulmasını engellemek isteyen, işine geldiği yerde meslek birliğinin garantörüyüm diyen bu zihniyetler, bu gün nasıl olur da dün dediğini unutup, Meslek Birliği kurulması olayının grafikerleri aldatmak olduğunu iddia eder. Aldatmaksa bu birliğin tüzüğünü yazdığını iddia eden en başta aldatma eyleminde sorumludur.

Dün Meslek Birliğinin garantörüyüm diyeceksin, bu gün Meslek Birliği kurulamaz diye beyanat vereceksin, bu zihniyete kim inanır?

Avukat olmadan avukat gibi fikir beyan eden, grafik tasarımcı olmadan grafikerlik hakkında ileri geri konuşan, icazet almak, belge almak, ehliyet almak deyince bunu Osmanlıcılık ve gericilikle eş tutan bu zihniyet nedir?

Bu zihniyet niye diplomadan, ehliyetten korkmaktadır, kendisinin Avukat diploması veya grafiker ehliyeti olmadığı için mi?

Hukuktan sadece avukatlar anlamaz, ben de anlarım demek için mi?
Bir doktora doktor değilim ama doktorluktan anlarım derseniz doktor ne düşünür?
Ne çektiysek bu yarım doktorlardan, yarım hukukçulardan çekmiyor muyuz?

Bize aklıevvel diyenler, başkalarının yarım akıllarına bakmalılar.

Kendisinden bahsederken "ele avuca sığmaz, iflah olmaz bir baş belasıyım" diyen bu zihniyet, tartışma çıkardığı her siteyi kapattırmakla, tartışmada yenemediği herkesi hakaret davası açmakla tehdit etmektedir.

İşte; bu zihniyet; grafikerler.org sitesinde Ömer beye yazdığı mektupta "bana cevap veren soluğu mahkemede alır" demiştir.

Ama bu zihniyet, bize aklıevvel diyerek hakaret etmektedir.Grafik tasarımcılara küfür ettiğimizi söyleyerek iftira etmektedir.

İşte kanıtı aşağıdadır;
Aşağıdaki kendi sitesinde yayınlanan son mektubunda ise son satırlarında grafikerler.org sitesinin defterini düreceğini ve siteyi hukuk yoluyla kapattıracağını söylemektedir.

Takdiri grafikerler.org üyelerine bırakıyorum;

--------------------------------------------

Hukuk kuşları (!)

Hukukî her konuyu sadece avukatların bileceğini ve çözeceğini zanneden bir takım aklıevvellere not:

Hukuk, "toplumsal sözleşmenin" hayata geçirilmiş halidir. Hukuku, avukatlar, savcılar veya hâkimler yapmaz, TOPLUM yapar. Hukuk, gökten zembille inmez. Toplumun her kademesinden insanların ortaklaşa mutabakatı ile zaman içinde oluşur.

Avukat bile "Asilin vekili" anlamındadır. Yani, hukuk davasının asıl konusu olan kişinin vekili! Sadece bir VEKİL! "Aslı" değil...

O yarım yamalak bilgisi ile insanlara boşuna ümit verip boş vaatlerle kandırdığını unutmuş, kurulduğu köşesinden, site yöneticilerine emirler veriyor, "Şunları, şunları buradan uzaklaştırın, bunlara haddini bildirin" diyor bir de utanmadan. Pişkinin pişkini, dört kere kavrulmuş, vesselâm.

Her neyse, hukuk, sadece "hukuk insanlarının" tekelinde değildir. Mesleğin icrasının onlara bırakılması, bu insanlara "hukukî tekel kurma hakkı verildiği" şeklinde yorumlanamaz. Unutulmamalıdı r ki, hukuk, sadece İNSAN için ve İNSAN HAKLARI için, İNSAN HAKLARI çerçevesinde vardır ve öyle de olacaktır. Türk hukunun temel dayanağı olan Anayasa ve ilgili yasaların hemen hepsi, İnsan Hakları Evrensel Beyannamesi'nin bir ürünüdür.

Bu aklıevveller, şimdi üzerinde zart zurt ettikleri hukukun bu en temel dayanağı olan İnsan Hakları Evrensel Beyannamesi ile alay edebilmişler ve grafik tasarımcılar hakkında olmadık, yakası açılmadık hakaretler düzebilmişlerdir. Bunların dahi sığınacakları yer, gene hukuktur. Hukuk, herkese lâzımdır.

Bu aklıevvellerin HAKARETLERİ HUKUK TARAFINDAN TESCİLLENMİŞTİR.

Nasıl olsa, bunların da, o güvendikleri sitelerinin de defterleri, hukuk tarafından dürülecektir.

--------------------------------------------------------------
 
C

canlan

Misafir
@Hakan Dağdeviren

Avukat İnan Yılmaz, bu sitede "grafikerlerin hukuk sorunlarını yanıtlayacak" kişi midir, yoksa, 30 Temmuz 2009 günü Üsküdar 1. Sulh Ceza Mahkemesi'nde faruk çagla'nın "özel" avukatı olarak karşı tarafımda yer alan "Savunma" makamı mıdır? Bu sorunun açıkça cevaplanmasını dilerim.

Levent Elpen
 

farukcagla

Grafik Öğretim Görevlisi
Kayıt
24 Şubat 2008
Mesaj
642
Tepki
23
@canlan

Kurulacak Grafikerler Dayanışma Derneğinin de hukuk danışmanlığını yapacaktır.

Rahatsız olmanız değil, aksine bir HUKUKDAŞ olarak memnun olmanız gerekir !

Sizi memnun etmek için site yönetimini SİZE mi devredelim?
 
C

canlan

Misafir
@farukcagla

BU KONUDA FARUK ÇAĞLA'NIN DEĞİL, SİTE YÖNETİMİNİN AÇIKLAMA YAPMASINI İSTİYORUM.

Bu kişi, faruk çağla'nın özel avukatıdır. Ancak bugüne kadar hep "grafiker haklarını savunmak" ve bu sitedeki grafikerlerin hukuk sorunlarına cevap vermek amacıyla burada olduğu ilan edilmiştir. Hangi rol veya hangi cübbe ile bunu icra etmektedir, bilmek istiyorum.
 

farukcagla

Grafik Öğretim Görevlisi
Kayıt
24 Şubat 2008
Mesaj
642
Tepki
23
@canlan


Peki site yönetimini size devrediyoruz, Av. İnan beyi görevden alıp cübbesini çıkartabilirsiniz.
 
Kayıt
10 Eylül 2008
Mesaj
15
Tepki
0
Faruk Hocam Merhaba,

Ben bir seyi merak ediyorum...

Hatırlarsan malum sahis, mahkemede hakim tarafindan; "Ne bicim duruyorsun öyle? Masaya yaslanma!" seklinde ikaz edilmisti...

Sence bu, hakimi de mahkemeye verir mi?

Hani zamaninda, biz de "duruşunu düzelt!..." demistik de basimiza gelmeyen kalmamisti!

Hakimi bu konuda uyarsamiydik acaba?
 

Ömer YILDIZ

Admin
Yetkili Kişi
Kayıt
29 Temmuz 2007
Mesaj
2.320
Tepki
92
@canlan

Yapılan tartışmaların konuyla ilgisi yoktur. Grafikerlerin yararına olmayan ve ikide bir mahkeme açmak tehditi ile yapılan tartışmaları sitemizin gündemine taşıyan..
Ve sitemizi yönetmeye çalışan ...
Eleştiriye tahammülü olmayan...
Site kurallarını hiçe sayıp herkese savaş açan..
Gerek kullandığı kelimeler ve gerekse ifade tarzı bakımından sitemizin huzurunu bozan..
Barış ve teşekkür mesajlarına bile hakarete uğramış gibi tepki verip, hakaret ve mahkeme kelimelerine kilitlenmiş sürekli bunları konuşup yazan..
Şahsımı ve siteyi tehdit ve taciz eden bu kişiyi her türlü yasal itiraz hakları saklı kalmak üzere siteden uzaklaştırıyorum.
 
Yukarı Alt