İbrahim Çallı'nın 3 tablosu 1.7 Milyon TL

Yasemin Ertosun

Altın Üye
Altın Üye
Kayıt
21 Haziran 2009
Mesaj
768
Tepki
39



Antik A.Ş.'nin 27 Şubat'ta gerçekleşecek müzayedesinde 3 tablonun açılış fiyatı 1.7 Milyon TL'ye ulaşıyor.

İstanbul Swissotel’de gerçekleştirecek “Değerli Tablolar ve Osmanlı Eserleri” müzayedesinde İstanbul manzaraları ile ünlü Hikmet Onat’ın “Yeni Camii” konulu başyapıt çalışması müzayededeki en yüksek değer ulaşacak eserler arasında arasında gösteriliyor.

1922 tarihli yapıt 96x130 cm ebatlarındaki, şiirsel renklerle tuvale aktarılmış. Sanatçının en değerli eser rekoru Aralık ayında yine Antik A.Ş. müzayedesinde 220,000 TL’ye satılan triptik tablosu olmuştu. 27 Şubat Pazar günü satışa sunulacak “Yeni Camii” ise eski rekoru daha açılış fiyatıyla ikiye katlamış durumda.

Türk resim sanatında ekol oluşturan İbrahim Çallı’nın bilinen en büyük boyutlu müzelik natürmort çalışması 700.000 TL ile müzayedeye çıkıyor. Fransa’da aldığı sanat eğitimi ile Türk Resim sanatında çok özel bir yere sahip olan Süleyman Seyyid’in müzelik değerdeki peyzaj çalışması da 500,000 TL açılış rakamı ile müzayedeye çıkıyor. Müzayedede ayrıca Türk resim sanatı tarihinde çok önemli bir yere sahip olan Şeker Ahmed Paşa’nın natürmort konulu yağlıboya eseri, İstanbul resimleri ile tanınmış ünlü İtalyan oryantalist Leonardo De Mango’nun en değerli eserlerinden “Nargile İçen Osmanlılar” konulu çalışması (57x51.5 cm), Halil Paşa’nın “İstanbul” ve “Mısır” konulu resimleri ile İstanbul peyzajları ile tanınan diğer oryantalistler Fausto Zonaro, François Prieur Bardin, Fabiust Brest gibi sanatçıların eserleri de görücüye çıkacak eserler arasında yer alıyor. Halil Paşa, Hoca Ali Rıza, Şevket Dağ, Hüseyin Rıfat Çeteci, Feyhaman Duran gibi ünlü Türk ressamların eserleri de satışa sunulacak.
 
Yukarı Alt