İki Dünya Arasında / Dizi AFİŞ

Kayıt
12 Aralık 2008
Mesaj
141
Tepki
2
olumlu yönleri:

- Öncelikle çalışmanın yatay olarak ortadan ikiye bölünmesi, üst tarafta karakterlerin alt tarafta da diziden bir sahne verilmesi çok hoş ve çok yaratıcı olmuş.
- Tam ortaya yerleştirilen dizi isminin altındaki dokulu zemin çalışmanın genel havasıyla uyum içinde ve altındaki ağaç yapraklarının yarattığı dokuyla bütünlük sağlamakta.
- Karakterlerin üzerinde uygulanmış efekt masalsı bir hava vermekte ve alt taraftaki görselde görüldüğü üzere zemine verilmeyen ve yalnızca oyunculara verilen efekt hem gerçek hayata dair hem de masalsı bir anlatımı olan bir dizi olduğunu bize göstermekte. yani dizinin ismine uygun bir görsellik oluşturulmuş bu yönden başarılı.
- Çalışmaya hakim olan pembe rengin sol üstteki bayanla bir bütünlük sağlaması dizinin bu karakter üzerinden yürüdüğü izlenimi bıraktı bende. ama yanılıyor da olabilirim. Eğer bu düşünülerek yapıldıysa başarılı olmuş çünkü dikkatimizi direk o karaktere çekmekte.

olumsuz yönleri ise:

- her yer ekoyulan movie poster logosu sinir bozucu
- en aşağıdaki tarih için yaptığınız üstündeki ve altındaki süslemeler çok gereksiz, bunların yerine tarihi azıcık büyütseydiniz daha iyi olurdu en azından insanlar dizinin başlayacağı tarihi rahat rahat görürlerdi.
- üst tarafta sanki film bitiminde çıkan künyeler gibi herşeyi yazmanıza bence gerek yok. neredeyse bütün künyeyi yazacakmışsınızda yer yokmuş gibi olmuş. yöneymeni yazsanız yeterli o da yönetmenine göre değişir belki onu bile yazmasanız olur bazen.
- oyuncu isimleri çok zor okunuyor. Prog. Koordinatörüne gösterdiğiniz özeni oyuncularada gösterseydinizde kim olduklarını anlasaydık bence.
- aşağıdaki görsel çok amatörce ve karakterlerin sonradan eklendiği çok belli oluyor. gerçekte samanyolunun böyle bir işi kabul edeceğini sanmıyorum. biraz özen göstermelisiniz bence yaptığınız işe.
- benim şahsi görüşüm film veya dizi afişlerinde bu kadar çok karakter göstermek pek hoş değil zevk meselesi tabi. ama bu şekilde olunca afişten daha çok bir el ilanı gibi duruyor.

Kısacası olumlu yönleri olsada olumsuz yönleri daha ağır basan bir iş ve bolca örnek incelemelisiniz bence eksikleriniz çok. Bu iş photoshop öğrenmekle bitmiyor malesef üzgünüm. Dünyadan örneklere bakabilirsiniz türkiyedeki örneklere takılı kalmayın. Ha ben sadece samanyoluyla çalışacağım derseniz belki böyle bir çalışmayla iş yapabilirsiniz ama bunada biraz özen göstermelisiniz.
Size tavsiyem beğendiğiniz acab bunu nasıl yapmışlardır dediğiniz bir çalışmayı alın aynısını yapmaya çalışın birebir kopyalayın. Tabi tamamen kendini geliştirmeniz için herahngi bir yerde paylaşmayın.

eyyorlamam bu kadar.
kolay gelsin :)
 
Yukarı Alt