İllustratör de ölçü sayfa boyutlarını değiştirmek - ayarlamak

vaderr

Üye
Kayıt
23 Mayıs 2011
Mesaj
5
Tepki
0
Herkese iyi forumlar..

Konuyu bilmiyorum doğru yere mi açtım ama acil yardımınız gerekli..

Ben tasarım programlarını yeni yeni öğrenmeye başlıyorum, çaylağım bir bakıma :) sorum şu ; bir yarışma için afiş hazırlıyorum, çalıştığım program illustrator.. Kurallar gereği 1600x1600 çözünürlük istiyorlar ve 300 dpi olmak zorunda çalışmaların.. Ben illustratorda çalışmamı jpeg olarak kaydediyorum fakat pikseller akıllara zarar..6000-7000 hatta 12.000 bile var..Ne yaptıysam ne ettiysem bir türlü kurallara göre pikselleri ayarlayamadım..1600x1600' e ayarlayamadım bir türlü..Hatta nerden ayarlanacağını bile bilmiyorum desem yeridir..Kafama göre kurcalıyorum ama yok bişey olduğu....Bi yardımcı olun arkadaşlar, hakkatten artık kafayı yemiş durumdayım..Gurur meselesi yaptım biraz :)
 

effex

Üye
Kayıt
1 Ağustos 2012
Mesaj
23
Tepki
3
Aşağıdaki bilgiler işinize yarayacaktır. yinede yapamazsanız çalışmanızı gönderin yardımcı olayım.

Illustrator CS5’te sayfa boyutları “Artboard Tool” ve “Document Setup” olmak üzere iki farklı yöntemle değiştirilir. Illustrator CS3 ve daha eski versiyonlarda “Crop Area Tool” olarak bildiğimiz araç CS4 versiyonu ile birlikte “Artboard Tool” olarak değişmiştir.
Artboard Tool Yöntemi
Illustrator CS5’te sayfa boyutunu değiştirmek için araç paletinden “Artboard Tool” aracına tıklayarak “Edit Artboards” bölümüne geçiyoruz.


Üst tarafta “Propety Bar” üzerinde “Presets” seçeneklerini açarak daha önceden tanımlanmış sayfa boyutlarına ulaşabilirsiniz.


Eğer özel sayfa boyutları oluşturmak istiyorsanız Property Bar üzerinde Width (W) ve Height (H) değerlerini yazarak oluşturabilirsiniz.


Width (genişlik) ve Height (yükseklik) değerlerini yazdığınızda Presets bölümü serbest sayfa boyutunu tanımlayan “Custom” seçeneğine dönecektir.


Document Setup Yöntemi
Sayfa boyutlarını değiştirmek için ikinci yöntem ise “Document Setup” seçeneğidir. Bunun için Property Bar üzerindeki “Document Setup” seçeneğini tıklayın.


Document Setup penceresi açılacaktır. Bu pencerede “Edit Artboards” seçeneğine tıklayın.


Önceden tanımlanmış hazır sayfa boyutlarını kullanmak için Property Bar üzerindeki “Presets” bölümünü; kendi özel boyutlarınızı oluşturmak için yine Property Bar üzerindeki Width – Height seçeneklerini kullanabilirsiniz.

 

vaderr

Üye
Kayıt
23 Mayıs 2011
Mesaj
5
Tepki
0
yok olmuyor..

.ai dosyasını jpeg olarak kaydetmek istiyorum ve pikseli maksimum 1600x1600 olmak zorunda ama yine olmuyor :( sana nasıl ulaşabilirim ?
 

effex

Üye
Kayıt
1 Ağustos 2012
Mesaj
23
Tepki
3
ai dosyasını jpg olarak kaydetmeden evvel ölçülerini ayarlamanız gerekmektedir.

yukarıda verdiğim bilgilerden yararlanarak yapabilirsiniz.

özel mesaj olarak gönderebilirsiniz.
 
Yukarı Alt