İllustrator & Photoshop

UgrYLMZ

Üye
Kayıt
6 Nisan 2021
Mesaj
1
Tepki
0
Arkadaşlar herkese merhabalar ..
Ben bilgisayar network & sistem üzerine eğitimimi aldım ve bu birim üzerine çalışmaktayım, grafiğe oldukça merak sardım ve biraz araştırdım..

Bu araştırmamdan yola çıkarak başlangıç seviyesinde bir logo yapmak istedim ve karşılaştığım durum şu oldu;
-Yazı ile elips üzerine ve içerisine firma adını yazdığımda bunu illustrator üzerinde istediğim şekilde kesemiyorum ve katmanda olduğu gibi köşeli kalıyor.

1-Video ve yazılarda herkes illustrator kullanın diyor doğru mu?
2-Eğer doğru değil derseniz photoshop'un nerede devreye girmesi gerek?

Ben sadece hobi olarak ve merak ettiğim için yapmak istiyorum sonuçta başlangıç aşamasındayım, gerekirse eğitiminide almayı düşünüyorum, önerileriniz var ise şimdiden teşekkür ederim.
 
Kayıt
24 Mayıs 2021
Mesaj
2
Tepki
0
I think there are many other options for this, for example:
1: create a black background (or the opposite of the color of the ellipse you want to draw, as much as possible) -> draw your ellipse -> delete the background (this is how I did it when I first learned photoshop) ) and you will get an ellipse without worrying about the excess.
2: make a selection of the ellipse that you want to keep -> invert the selection -> press the delete button (this way you need to practice a bit to be able to determine exactly the selection you want).
3: don't draw anything on the layout background (this way more users), draw what you want on a completely separate layout. Then you turn off your background layout and you're done.
And there are many more ways to do it, but I think the above 3 ways are quite simple to get an image with the desired frame - border.
 
Kayıt
3 Ağustos 2009
Mesaj
607
Tepki
74
Türkçe bir mesaja İngilizce yanıt vermek bana çok ilginç geldi. Tersi olsa, arkadaş Türkçe bilmiyor bu yüzden sorununu İngilizce yazdı diyeceğim. Ama Mesajı Türkçe anlayabiliyorsan, onu neden ingilizce yanıtlayasın ki? diye sormadan kendimi alamıyorum. Kim bilir, belki de anlaşılır bir gerekçesi vardır.
T.
 
Kayıt
7 Temmuz 2008
Mesaj
209
Tepki
5
Selam,

Şimdi bu konuyu açan değerli arkadaşımız Ugr YLMZ 'a aşağıdaki şunu soruları sormak istiyorum.

1- Adınız Uğur Yılmaz mı..?
2- Neden Grafik Tasarım'a merak sardınız veya Grafik Tasarım meslek dalı ilginizi çekti..?
3- Grafik Tasarım olarak yapılması gereken ilk işin logotype çalışması olduğunu düşündüğünüz için mi bu tür bir çalışma yapma gereği duydunuz..?
4- Eğitimini aldığınızı belirttiğiniz bilgisayar network & sistem alanında çalışmak yerine bir yan kulvara geçmeyi mi düşünüyorsunuz..?
5- Eğitimini almadığınız bir alanda neden birşeyler üstelik te logotype gibi bir şeyler yapmaya kalktınız..?
6- Meraklı olduğum için bu 5 soruyu sorduğumu bilmenizi ve cevap vereceğinizi, diğer soruları da sormaya devam edersem bana kızmayacağınızı umar eğer izin verirseniz 7 soruya geçmek isterim, geçebilir miyim..?
7- Öncelikle sizin logotype gibi kusura bakmayın ama boyunuzu aşan bir noktadan değil de daha mütevazi bir noktadan konuya dalış yapmanız gerekirken modaya uyalım düşüncesiyle mi bu noktadan giriş yaptınız..?
8- Öncelikle grafik tasarım alanında geçerli ve vazgeçilmez olan temel bilgiler yerine ilgili duruma üst aşamalardan başlama düşüncesi sizde nasıl oluştu onu da merak ediyorum..?
9- Bilgisayarda kullanacağınız programların öncelikle size yapacağınız herhangi bir çalışmada nasıl yardımcı olacağını öğrenmek yerine buradan alacağınız kısa veya uzun bilgilerle bilgi dağarcığınıza önemli eklemeler yapacağınız fikri sizde nasıl oluştu işte bunu öncelikle öğrenmek istiyorum..?
10- Geleneksel olarak bu son soru da sizden sonraki kişiye gitsin. Kes / Kopyala & Yapıştır kolaycılığını bir de İngiliz dilinde bizlere sunarak aşağıdaki seçeneklerden hangisini bizlere göstermeye çalıştınız;

- Kendimi zeki göstermek istiyorum.
- O an aklıma öyle geldiği için yaptım.
- İngilizcesini buldum onu yapıştırdım.
- Sen de kimsin kardeşim. Her ota maydanoz oluyorsun.
- Sana cevap vermeye tenezzül etmiyorum ama eğer verirsem İngiliz dili ve edebiyatından öyle pasajlar aktarırım ki şaşar kalırsın...

mı demek istiyorsunuz..?

Saygılar...


Dip Not: Grafik Tasarım hobi olarak yapılacak bir iş değildir. Güzel ve eğlenceli olduğu kadar çekilmez ve bir o kadar da iğrenç bir meslek dalıdır. Ölesiye sevmezsen yapamazsın. Yaşam biçimi olarak benimseyip üzerine elbise olarak giymezsen seni yerden yere vurur.
Kısaca belirtmek gerekirse bu meslek dalı İnsanı vezir de eder, rezil de...
 

chlnikll65

Üye
Kayıt
2 Mart 2023
Mesaj
2
Tepki
0
The biggest difference between Illustrator and Photoshop is that Illustrator is vector based with straight, smooth lines suited for the creation of scalable graphics such as logos, while Photoshop is pixel based, allowing more freedom with the types of brushes that can resemble things such as chalk or paint.
 

chlnikll65

Üye
Kayıt
2 Mart 2023
Mesaj
2
Tepki
0
First of all, I'm sorry that you are like your logotype, but instead of diving into the subject from a more modest point than from a point that exceeds your height, did you enter from this point with the thought of following the fashion. . ?
momix
indigocard.xyz
 

dew075732

Üye
Kayıt
3 Ağustos 2023
Mesaj
2
Tepki
0
Bu araştırmamdan yola çıkarak başlangıç seviyesinde bir logo yapmak istedim ve karşılaştığım durum şu oldu;
-Yazı ile elips üzerine ve içerisine firma adını yazdığımda bunu illustrator üzerinde istediğim şekilde kesemiyorum ve katmanda olduğu gibi köşeli kalıyor.
 
Yukarı Alt