Illustrator Sorularınızı Bu Başlığın Altında Toplayalım

Durum
Konu kapatılmıştır.

abbsolemm

Üye
Kayıt
24 Ekim 2011
Mesaj
1
Tepki
0
Merhaba..grafiker değilim ancak modelistliğin yanında çalıştığım firmanın talebiyle iş saatlerinde illustrator öğrenmeye başladım..illiustrator cs5 kullanıyorum...otomatik şekillerde dikdörtgende çizimi yapınca eğimli oluşuyor.aynı şey yazı yazarkende oluyor..yazı kutusu tam dik açılı dğil eğimli geliyor..herhangi bi ayar sorunu mu var nasıl düzeltilebilir..?
 

glygine

Üye
Kayıt
24 Kasım 2011
Mesaj
3
Tepki
0
Merhabalar,

Ben yeni yeni illustrator kullanmaya başladım ve benim için büyük ama sizin için küçük olacağını düşündüğüm bir sorunum var. :)
Jpg fotoğraf açtığımda boya fırçası aracını kullanamıyorum. Kabarcık fırçası ve karakalem oluyor ama boya fırçası olmuyor. Kilitli gibi bir işaret var. Biraz araştırdım ama buradaki çoğu kişi zaten işi bildiği için böyle ufak problemleri olmuyor sanırım. Bir şey bulamadım yardım ederseniz çok sevinirim.
 
Kayıt
3 Ağustos 2009
Mesaj
604
Tepki
74
Sayın glygine,

A. Illustrator'de bir fotoğrafı, araçlar ile editlemeye çalışıyorsunuz. Sözünü ettiğiniz araçlar, yalnızca vektörel elemanlar üretirler.
Bir fotoğraf seçili iken yaptığınız çizimlerin, seçtiğiniz fotoğraf ile ilgisi yoktur.
A. Illustrator'de fotoğraf ile ilgili olarak yapabilecekleriniz, fotoğraf seçili iken Effect menüsündeki Photoshop Effects başlığı altındaki effect'ler ile sınırlıdır. Bunları ise zaten photoshop'ta yapabiliyorsunuz. Ama bu effect'leri A. Illustrator'de yaptığınız tasarım bütünlüğü içinde değerlendirirseniz, yararlı olabilir. Çünkü ikide bir Photoshop'a geçip yeniden deneyler yapmanıza gerek kalmaz. A. Illustrator'un Apperance paneli içinde gerektiği zaman geri dönüşler, düzeltmeler daha tasarım aşamasında iken deneyler yapmanıza izin verir.

Tuncer ÖZKAN
 

glygine

Üye
Kayıt
24 Kasım 2011
Mesaj
3
Tepki
0
Tuncer Bey hem buradaki açıklamanız hem de diğer başlıktaki cevabınız için çok teşekkürler. İki tarafta birden yazıp, başlığı güncel tutmayayım diye sadece buradan yazıyorum. Dediğiniz gibi yaptım, gayet açıklayıcı yazmışsınız. Çok işime yaradı. :)
 

yakutix

Üye
Kayıt
21 Aralık 2011
Mesaj
7
Tepki
0
Merhaba Arkadaşlar,

Ben illustartora plugin eklemeye çalışıyorum ama bir türlü oladı.
Scriptographer ekleyecem ama ne yaptıysam olmadı.
Bende CS5 yüklü.
Programfiles-adobe-Adobe Illustrator CS5.1-Eklentiler yolunu takip ediyorum son olarak karşıma aşağıdaki seçenekler çıktı.bu seçeneklerden hagisine yüklemeliyim.Yada benim izlemiş olduğum yolda mı hata var.Yardımcı olan arkadaşlara şimdiden teşekkürler.Seçenekler aşağıda

Araçlar
Illustrator Filtreler
Illustrator Formatları
Illustrator UI
Metin Filtreleri
Photoshop Efektleri
Photoshop Filtreleri
Photoshop Formatları
Uzantılar
 
Kayıt
26 Aralık 2011
Mesaj
1
Tepki
0
slm illustratorde giysi tasarımı yapabilirmiyim corelde yapıyorum ıllustratordede ögrenmek istiyorum bana yardımcı olurmusunuz saygılar
 

chomez

Üye
Kayıt
2 Ocak 2012
Mesaj
3
Tepki
0
Merhaba AdobeIlistrator CS5,1 Türkçe kullanmayı öğrenmeye çalışıyorum daha önce Freehand kullanıyordum. Daha yeni başlarken bazı menülerde örneğin yeni sayfa aç dedim yeni sayfanın özelliklerini belirlediğimiz plaka da tüm ı lar ş ler bozuk görünüyor. sayfayı açtık menülerin bazılarında ı ve ş ler düzgün görünürken bazılarında mesela efektler menüsünde ı lar ş ler bozuk çıkıyor. diğer menülerde ise düzgün. her ekrana gelen tabaka da yine ı lar şler bozuk. bi yerden fontunu mu değiştirmem lazım diye aradım taradım bulamadım.
Ayrıca görüyorum ki bi kısmı Türkçe bir kısmı İngilizce? Bu programı almakla hata mı ettik acaba diye düşünmeye başladım. Yani Türkçesini ? Ne dersiniz?
yardım edebilecek biri var mı? teşekkürler.
 

Yaşar Karadeniz

Grafikerler.org
Altın Üye
Kayıt
7 Eylül 2008
Mesaj
3.274
Tepki
75
@chomez
Sayın chomez, kısacası türkçeleştirilmiş (fakat ne kadar) bence türkçesini kullanmakla bunu almakla hata etmişsiniz, size tavsiyem ingilizcesi üzerinden öğrenmeye çalışın. Türkçeleştirilmiş programları hiçbir zaman tasvip etmiyorum. Takıldığınız konularda elimizden geldiğince yardımcı olmaya çalışırız, saygılarımla...
 

GürhanErkal

Altın Üye
Altın Üye
Uzman Üye
Kayıt
22 Aralık 2009
Mesaj
444
Tepki
43
@Yaşar KARADENİZ


Türkçe yazılımlar neredeyse yarı fiyatına zaten ekonomik olarak çok uygun bütün master programlarını 2000 Tl gibi bir fiyata alabiliyorsunuz. İnsanın kendi dili gibisi yoktur, Türkçe öğrenen çok daha temiz öğrenir sonuçta kendi özdiliniz. Tek sorun Türkçeleştirmedeki sorunlar ve farklılıklar. Çok iyi ingilizceniz yoksa ing programlarda kendinizce ezber yaparsınız çok fazla mantık oluşturamazsınız. Bu sorunu da adobe Türkçe sürüm satışları artarsa düzeltecektir diye düşünüyorum.

Arkadaşın sorundaki font olayı üstünde düşündüm. Hatırlıyorum yazılımların kullandığı fontları değiştirebiliyorduk. Ama nasıl yapıyorduk işletim sisteminden mi, programdan mı? çıkaramadım. Büyük olasılıkla program Türkçe olmayan bir fontu kullanıyor problem buradan çıkıyor.
 
Durum
Konu kapatılmıştır.
Yukarı Alt