illustratordaki sütunlardan değişkenleri indesing'a otomatik aktarma script

kenarli91

Üye
Kayıt
2 Aralık 2014
Mesaj
3
Tepki
0
hazırlamış olduğum çalışmaları örneğin S, M, L, XL, gibi beden çalışmalarını illustratorde sütunlara dizeceğim.
İndesing programına geldiğimde S bedenden 10 adet dediğimde 10 adet olarak indesingde sütunlara otomatik olarak yerleştirecek bir yöntem arıyorum amacım tek tek dizdiğim bu bedenleri bu şekilde otomatik dizdirme yöntemi arıyorum tabi mümkünatı varsa.
indesing cs6 kullanıyorum yeni kullanıcı olduğumdan pek verimli kullanamıyorum
 

Threebudha

Uzman Üye
Uzman Üye
Kayıt
8 Haziran 2011
Mesaj
180
Tepki
17
@kenarli91
data merge kurgusuyla yapılabilecek gibi duruyor ama tam olarak ne yapmak istediğinizi biraz daha detaylandırabilir misiniz?
 

kenarli91

Üye
Kayıt
2 Aralık 2014
Mesaj
3
Tepki
0
@Threebudha
@Threebudha


Oluşturmuş olduğum resimler var ve bunlar değişken olarak ayarlı yani bedenli. Bunu biyerde gördüm ama nasıl yapıyorlar bilmiyorum. Illustrator programında her değişkeni bir sütuna koyuyorlar. Sonra indesing programında hazır olan bir kalıba bu değişkenler otomatik olarak diziliyor. Birde dizerken kaç adet dizeceğini soruyor girilen rakam kadar o değişkeni duzgun olarak kalıba yerlestiriyor

Buradaki amacım bunları ben tek tek dizmek yerine böyle bişey olabiliyorsa zaman kazanmak.
 
Son düzenleme yönetici tarafından yapıldı:

Threebudha

Uzman Üye
Uzman Üye
Kayıt
8 Haziran 2011
Mesaj
180
Tepki
17
@kenarli91
alıntıladığım kısmı açıkçası bilmiyorum, belki script vasıtasıyla oluyordur, bu kadar kapsamlıysa şayet data merge kurgusu yeterli gelmeyebilir.
 

Threebudha

Uzman Üye
Uzman Üye
Kayıt
8 Haziran 2011
Mesaj
180
Tepki
17
@kenarli91
data merge en basit haliyle birden çok değişken barındıran yazı veya görsellerin belli bir sayfa mizanpajında belli bir alana yerleştirilmesidir. basitçe örneklendirmek gerekirse elinizde bin kişilik bir davetli listesi olsun ve sizden her bir kişiye ayrı ayrı davetiye yapmanız istensin yapmanız gereken elinizdeki exel formatındaki isim listesini utf16 kaydederek davetiyenizde isim alanı olarak belirlediğiniz yere kaynak dosyadaki dataları yerleştirmek, bin isim için bu süre birkaç saniye civarındadır ama sizin isteğinize çare olur mu bilemiyorum çünkü data merge herhangi bir veritabanı dokümanı ile senkronize çalışmaz sizin durumunuzda illustratör belgesinde her değişiklik yapıldığında data merge kurgusunu baştan oluşturmanız gerekmekte.
 
Yukarı Alt