imsakiye her şehrin

Durum
Konu kapatılmıştır.

İsmail Ev

Altın Üye
Altın Üye
Kayıt
29 Temmuz 2008
Mesaj
84
Tepki
1
İsteyen istediği takvimi kullanabilir ve savunabilir. Selçuklulardan beri rasat ve takvim onusunda dünyaca otorite olan ceddimizin; bugünkü son teknolojiyle zirvesinde olan varisi Diyanet İşleri Başkanlığı'nın ilgili birimi(Vakit Hesaplama)dır. Bilimsel verilere rağmen Uluslararası platformda resmi anlaşmalara varıldığı halde her ramazanda Ru'yet ü Hilal tartışmalarının sebebi de Resmi Otoriteyi hafife alıp kendini otorite sayan zihniyetlerdir. Bilmeyen insanları dinden soğutacak dereceye varan bu tür ayrılıklar (doğru bile olsa) FİTNE olarak islam literatüründe yer almaktadır. Hatta bu tür ikinci otorite iddiasında bulunmanın hükmü ise Mescid-i Dırar olarak nitelendirilmektedir.
Ben şahsen her yıl aynı tartışmaları duymaktan bıktım. Peygamber Efendimizin: Başınıza tayin edilen, başı kuru üzüm gibi bir zenci dahi olsa, itaat ediniz" hadis-i şerifi gereği Bu ülkenin tayin edilen dini otoritesine itaat etmek her müslümanın görevidir. Hataları varsa düzeltmeye çalışmak gerkir. Reddetmek veya alternatif oluşturmak değil.
 
Kayıt
25 Haziran 2008
Mesaj
1.278
Tepki
4
bugün otorite olarak kabul edeceğim diyaneti tek din İSLAM olduğu halde "dinlerarası diyalog" çalışması yaptığı için mi otorite kabul edeceğim,
Kelime-i şehadetten "muhammederresülullah" cümlesini kaldırdığı için mi otorite kabul edeceğim,
12 yaşına kadar kuran öğrenmenin yasaklandığı ülkede rahat olabildikleri için mi otorite kabul edeceğim,
Her yıl ilahiyatçılarla kavga edip müslümanlara örnek olduğu için mi otorite kabul edeceğim,
Ben dinde ayrımcılıktan yana değilim ama Diyanetin dinle ilgili kısmına inanmıyor ve güvenmiyorum. Dini hafife alıp, zamanın şartlarına uydurmaya çalışmalarına anlam veremiyorum.
Bu anlamda benim için diyanet işleri başkanıyla Tobb başkanının farkı yoktur.
 

İsmail Ev

Altın Üye
Altın Üye
Kayıt
29 Temmuz 2008
Mesaj
84
Tepki
1
@suleymankoklu
Diyanet ile AKP'yi ve ABD'ci Bürokrasiyi karıştırıyorsun galiba.
 
Kayıt
17 Mart 2008
Mesaj
3.266
Tepki
100
saygıdeğer grafiker.iso ve süleyman köklü;
aslında konunun amacı dışına çıkmaması adına ve
siyasi bir polemik oluşmaması için tartışmanın sonlandırılmasını rica ediyorum.
fikirleriniz ve düşüncelerinizde tarafımdan yada başka arkadaşlar tarafından desteklenebilir, kabul görebilir. veya bu fikirleri kabul etmeyecek arkadaşlarda olabilir.
doğrular kişiye göre değişemez. her şeyin bir ölçüsü ve kuralı vardır. 2x2=4 ise, dini meselelerde böyle kesin ve katidir. yoruma açık hiç bir mesele kalmamıştır.
kur'an, sünnet, icma ve kıyas matematikteki dört işlem gibidir.
saygılarımla...
 
Durum
Konu kapatılmıştır.
Yukarı Alt