İmza Çalışmalarım - ( Güncel )

C.M

Üye
Tepki
0
Forumda imza(signature) nedir, ilk defa görüyorum, çok basit yapılıyor gibi küçümseyici eleştiriler gördüm diğer başlıklarda. İmza render yani kesilmiş resim üzerinde yapılan hayalgücü tasarımlardır.

Malesef ülkemizde bu alana ilgi çok az. Başta amerika, ingiltere olmak üzere italya, romanya, almanya, hollanda ve çoğu arap ülkerinde spor alanı üzerine ciddi potansiyelli imza site forumları var. geçen senelerde biz açmıştık sportrgfx adında ama rağbet gören olmadığı için tekrar kapatmıştık. Eğer detaylı bilgi almak istiyorsanız google,deviantart,flickr,photobucket gibi sitelerde ''soccer gfx'' adında aramalar yapabilirsiniz.

Amacım kesinlikle ders vermek değil ama ülkemiz dışında tüm ülkelerde grafik merakı bu basit gördüğünüz spor alanı üzerinde ki imzalarda başlayıp büyüyor ve web tasarıma kadar gidiyor. Buna bizzat ben şahidim ve bir çok arkadaşım var avrupa'dan imzadan başlayıp elit grafiker olan, ayrıca Türkiye'den de var ama sadece bir kişi oda benim takıldığım yabancı sitede takılarak büyüdü zaten.

Örnek olarak bu maç görüntüsünden kesilmiş render resimi.

Buda bu render üzerindeki imza çalışmam ;

İnşallah yardımcı olmuşumdur genel olarak genç kısımların, grafiğe yeni başlayanların çalışmaları bu yönde oluyor ama profesyonel olduktan sonra ki imza çalışmalarında da gerçekten harika görüntüler çıkıyor. Ben burada tüm imza çalışmalarımı paylaşıcam ve güncel tutucam yaptıkça.

Yorumlarınızı bekliyorum.

Erkan Nehir

Grafik Tasarımcı & Ressam
Uzman Üye
Tepki
53
Böyle düşünmenize üzüldüm gerçekten. Hiçbir eleştiri sizi küçümseyici değildir. Ben bunların "imza" olarak nitelendiğini bilmiyordum ve bunu dile getirdim. Bugüne kadar bunların hep "BANNER" olduğunu zannederdim. Ben imzayı elle çizilmiş isim veya rumuz olarak bilirdim. Belki de bu konuya ilgisizliğimden. Bunu bilmemek de benim ayıbım. Sizi küçümsemek değil.

Ozgul

Üye
Tepki
57
İmza çalışmalarıyla ilgili benzer bir yorum da bana aitti, Erkan Bey'le hemfikirim bu konuda. Bu tip çalışmalarla imza olarak değil de banner olarak karşılaştığım için, o şekilde bir yorum yapmıştım ilgili konuda.

Bir tanesinde "WİNNER SPAİN" yazması dışında (büyük İ'ler) hepsi çok güzel çalışmalar. Emeğinize sağlık.

Bilgiler için teşekkür eder, çalışmalarınızın devamını da görmek isterim.:)

İyi çalışmalar.

Ufuk Guler

Üye
Tepki
4
Bu çalışmalardaki efektler brush ile mi yarattınız hazırmı ? Çok Güzel çalışmalar bu arada hepsi birbirindn güzel devamını bekliyorz.

C.M

Üye
Tepki
0
@Erkan_Nehir

@yamo

Bende üzülmüştüm gerçekten o yorumlarınızı gördüğümde benim için insanların,sizin yorumları her zaman değerlidir çünkü dikkate alırım. Ama ortada yanlış tanıma, bilgilendirme varmış daha doğrusu hiç bilgilendiren olmamış. Afiş , logo , web tasarım hepsi nasıl ayrı bir kategoriyse emin olun imza'da öyle, bundan sonra fikirlerinizin değişeceğine eminim. Teşekkürler yorumunuz için.

@UfukhanN

Teksture ve brush çalışmalarından evet. Daha detaylı incelemeniz için PSD dosylarımı paylaşıcam orada sormak istediğiniz herşeyi bulabilirsiniz. Sağolun imza yaptıkça güncelleyeceğim inş.

Yukarı Alt