İndesign Belge Ölçüsü Değiştirmek

sensable

Üye
Kayıt
3 Aralık 2014
Mesaj
2
Tepki
0
Selamlar arkadaşlar,

Güzel forumunuz için ve paylaştığınız bilgiler için teşekkür ederim. Sanırım daha önce de üye olmadan 1-2 kere girip bişeyler araştırmışlığım vardır. Bende bi sorun yaşadım ve bu vesile ile aranıza katıldım.

Indesign'da 100 sayfalık bir belge çalıştım ve malesef müşteri bir anda ölçünün değişmesini istedi. Ölçü değiştirmek basit 'Document Setup'tan tüm sayfaların ölçüleri değişebiliyor ancak benim ihtiyacım olan şey sayfalarla beraber sayfaların içindeki bilgilerin ve fotoğrafların da aynı orada küçülmesi. Yani sadece sayfaların değil herşeyin aynı oranda küçülmesini istiyorum. Bu mümkünmüdür?

Ne yaptıysam olmadı malesef. Eğer başaramazsak sanırım tekrar çalışmak zorunda kalıcam.

Olumlu yada olumsuz her cevabınız için şimdiden teşekkür ederim.

Saygılarımla,

Koray.
 

Threebudha

Uzman Üye
Uzman Üye
Kayıt
8 Haziran 2011
Mesaj
180
Tepki
17
@sensable
cs6 kullanıyorsanız büyük ölçüde bu sorunu aşabilirsiniz, şöyleki;

önce page pane linden şift tuşu yardımıyla bütün sayfaları seçin, seçiminiz aktifken page tool aracını seçin, üst menülerden "layout>liquid layout" kısmına gelin ve buradaki açılır menüyü "scala" olarak değiştirin şimdi tek yapmanız gereken aktif olan page tool aracı ile üstte görünen en boy kısmına yeni sayfa ölçülerinizi yazmanız. Büyük oranda sayfa elamanları yeni ölçüye göre ölçeklenecektir ama bazı küçük dokunuşlar yapmanız gerekecektir.

bir diğer yöntem ise eğer yeni ölçünüz ile eski ölçünüzün proporsiyonu birbirine uyuyorsa eski ölçüyle yaptığınız çalışmayı yüksek pdf olarak kaydedip script menüsünden "multipage importer" scriptini çalıştırarak konum ve oran bilgisini bir seferde girerek yeni ölçüye uyarlamak olabilir. proporsiyon uygunsa ikinci yöntemi öneririm hiç zahmetsizdir çünkü.
 

sensable

Üye
Kayıt
3 Aralık 2014
Mesaj
2
Tepki
0
Uzun ve açıklayıcı cevabınız için teşekkürler. 1 saate deneyip sizi bilgilendiririm.

Saygılarımla.
 
Yukarı Alt