Indesign da baskı öncesi neler yapılmalı

eksekias

Üye
Kayıt
19 Eylül 2008
Mesaj
9
Tepki
0
Arkadaşlar Indesignda örneğin a4 bir dergi hazırladım ve bunu bastırmayı düşünüyorum, tasarımımdan sonra baskı öncesi ne gibi ayarlar yapmalıyım. Mesela krosları nasıl ayarlamalı, renk skalası koymalı mıyım? renk ayrımı yapmalımıyım ya da daha neler yapmalıyım tam olarak da bu konuları bilemiyorum ama öğrenmek istiyorum yardımcı olursanız çok sevinirim.
 
Kayıt
7 Temmuz 2008
Mesaj
209
Tepki
5
Selam,

Sizin saydığınız bu " Yapmalı mıyım " durumundan önce dikkat etmeniz gereken bir kaç şeyin olduğunu bilin ve bu saydığınız şeyleri renk ayrımcı arkadaşlara bırakın. Onlar bu çalışmayı otomatik montaj programında yaparlar.

1- Çalışmada kullandığınız varsa zeminlerin ve fotoğrafların taşma paylarını verin. En az 3mm olarak.
2- Çalışmada verdiğiniz renklerin CMYK modunda olmasına dikkat edin. Renk seçiminde mümkünse renk scalasını Process Coated EURO olarak belirleyin. Avrupa renk standardı olarak matbaa boyaları bu scala renklerine göre ayarlanmıştır.
3- Çalışmanızda sırt payını kenar payından biraz daha fazla tutun.
4- Kenar yaklaşma payını en az 10 mm olarak belirleyin. Özellikle yazı alanları için.
5- Dergi sayfalarınızı mümkünse 16 sayfalara ( bir forma ) bölüp öyle kaydedin.
6- Hazırladığınız dergi tel dikiş yerine amerikan cilt olacaksa kapak sırt ölçüsüne dikkat edin.

Şimdilik ilk aklıma gelenler bunlar. Bu özelliklere dikkat ederseniz genelde bir sorun yaşamazsınız.

Saygılar...
 

eksekias

Üye
Kayıt
19 Eylül 2008
Mesaj
9
Tepki
0
Melih Bey çok teşekkür ederim. Renk scalasını Process Coated Euro olarak belirleyin demişsiniz. Bu ayarı indesign da nerden yapabiliyoruz (Indesign 'ı yeni öğreniyorum da). Birde çalışmamız bittikten, yukarıda belirttiğiniz ayarları yaptıktan sonra baskıya verirken pdf ye çevirmelimiyiz? (çeviriyorsak hangisi?)Sevgi ve saygılarımı sunarım.
 
Kayıt
7 Temmuz 2008
Mesaj
209
Tepki
5
Selam,

Pantone renk seçimi için;

Window > Swatches paletini açın. Paletin sağ üst köşesindeki açılır menüden " New Color Swatch..." tıklayın. Açılan renk penceresinin " Color Mode " bölümüne tıkladığınızda karşınıza renk listesi çıkacaktır. Buradan PANTONE solid to process EURO olanı seçin. Açılan Pantone renk scalasından istediğiniz Pantone renk numarasını girip OK butonunu tıkladığınızda " Swatches " paletinizde seçtiğiniz renk gelecektir.

Çalışmanızı tamamladıktan sonra dosyanızı PDF olarak kaydedebilirsiniz. Bu aşamada " Export Adobe PDF " penceresi önünüze geldiğinde soldaki pencerede bulunan " Marks and Bleeds " bölümünü tıklayın. Bu bölümde bulunan " Bleed and Slug " başlığının altında bulunan " Use Document Bleed Settings " butonunu işaretleyin.

Bilginize,

Saygılar...
 

kolye

Üye
Kayıt
10 Mart 2010
Mesaj
9
Tepki
0
teşekkürler arkadaşlar benim de çok işime yaradı bu bilgiler
 
Yukarı Alt