İndesign dergi çıkarsam tutar mı?

coyistik

Üye
Kayıt
24 Mart 2012
Mesaj
28
Tepki
1
Merhabalar, sanal bir bilim kurgu dergisi yapsam tutarsa da bir iki bin lira bütçeylede çıkarsam harçlığı mı çıkartır yoksa meslek olur mu?
 

coyistik

Üye
Kayıt
24 Mart 2012
Mesaj
28
Tepki
1
hithop magazinin sahibi bir iki bin lirayla çıkartabilirsin dedi de inş. deneyelim bakalım
 

coyistik

Üye
Kayıt
24 Mart 2012
Mesaj
28
Tepki
1
Geç gördüm oyüzden geç cevaplıyorum bldirim gelmiyor mesaj geldiği için kontrol etmesem hiç göremeyeceğim tutarsa baskıyada götürebilriim ama meslek olmaz anca harçlığını çıkartırsın diyorlar.
 

Emre ÇETİNER

Altın Üye
Altın Üye
Kayıt
23 Eylül 2012
Mesaj
483
Tepki
17
editör lazım dağıtıcı lazım ekip lazım para lazım emek lazım kendine güvenmek lazım çevre lazım arkadaşım inana çok zor iş artık dergi çıkartmak sen önce indesign da tasarla issue ile ya da başka bir araç ile pdf online dergi yap internet sitesi kur orada yayınla tutarsa basılı dergiye geçersin yoksa ne para ne zaman yeter söyleyeyim tutarsa zaten sana meslek olarak bolca para olarak döner ama ilk etapta düşündüğün gibi başlama önce bir önünü gör yoksa başlamadan fiyasko olabilir acı tecrübelere dayanarak söyleyen bir dost :)
 

GürhanErkal

Altın Üye
Altın Üye
Uzman Üye
Kayıt
22 Aralık 2009
Mesaj
444
Tepki
43
En alt seviyelerde Minumum kalite ve sayıda, en az kişi ile yapılacak bir derginin maaliyeti bile sayı başına 5000 Tl'yi çok rahat bulur.(kar gözetmeden yapılırsa)
Mobil platformlar düşünülmeden pdf yada benzer şekilde yayınlarsanız. Yayınlama maaliyetiniz olmayacak, sadece kaliteli içerik bulmak zorundasınız ki kişiler bunu indirip okusun.

Ama açık söyleyeyim çok sağlam bir altyapı ve büyük yatırım olmadan yapılacak bir derginin yüksek zarardan başka hiçbir getirisi olmayacağı garantidir.

Ayrıca derginin hangi yazılımla yapıldığı ancak sizi bağlar. Sizin yetenek ve estetik algınızla alakalı bir konudur.

Yoksa bu dergi Quarkla yapılmamış almayayım ben o zaman onu diyecek biri de yoktur herhalde bu dünyada:)
 

coyistik

Üye
Kayıt
24 Mart 2012
Mesaj
28
Tepki
1
Yorumlarınız için teşekkür ederim. Sanırım sanaldergiyle başlasam iyi olacak.
Ekip için haber toplayıcı insanlara ihtiyacım var şimdilik sanal olarak kendim deneyeyim zaten insanların bu konuda ilgili olduklarını farkettim. Fizik,evren, mitoloji derlemeleri, filmler makaleler, Uzaylılar, zombiler,vampirler,kitap tanıtımları gibi gibi ileride yeni şeyler de eklenir..
İçerik konusunda inş sıkıntı çekmem çünkü bu konuda endişelenmiyorum niyeyse
 

coyistik

Üye
Kayıt
24 Mart 2012
Mesaj
28
Tepki
1
Burası uygun mu bilmiyorum bile ama özgün içerikten birkaçı bir de sormak istediğim bol epik resimelr koymak istiyorum telif hakkı sorunu ne kadar yaşarım..İmla için özür dilerim


DÜŞÜNCE TARİHİ adlı makaleden bir kesit
...
Yecüc ve mecüc(orklar) Thoth gelene kadar insanlığı kavurdu.. kan döktü, sonra bir set çekildi..Enlil(Nuh) ve Enki(İdris) iki kardeş ve aynı zamandalar..
Adem as’dan sonra insanlar kavimlere ayrıldı.. coğrafik şartlara uyum gösterdiler dünyanın dört bir yanına yayıldılar.. ve ırkları oluşturdular.. sonra peygamberler tanrılaştı..
“Orkların başında Ateme ve Velhan, İyiler sayıca azlar ve krallıklara vr ERİDU’ya hergün baskınlar verip kılıçtan geçirmediklerini bırakmyorlar.. İnsan ırkını ele geçirdiler ve onları kendi öğretileriyle zehirlediler.. BÜYÜ, Öğretiler mısırın firavunlarından orta dünyaya kadar taşındı..
Ortaçağda kral arthur 'un kızılhaç ordusu ve oz büyücüsü merlin.. Yuvarlak masalarındalar.. Avrupanın geylanisi OZ batıda kara büyücüler doğuda dua var.. Hz.İsa’nın ölüyü diriltmesi de bir büyü değildi dimi?

ESKİ YUNAN TARİHSEL SÜREÇ MÖ 700
Geçmiş ve gelecek arasında seyahat ediyor bu arayıştaki insan..
Titanlar ve Olimposlular insanları seçime zorladı kendierine dilek dilendiğinde yardıma geliyorlardı ve sonuna kadar insanlar muhtaç ve bağlıydılar yaratılan tanrılar.. Yıldızlarla bağları neydi? Misal afrodit Venüstür ve venüste güzelliği bırakın asit yağmurları ve gaz bulutlarından başka bir şey yoktur.Bu kainat onlar için çok büyük değil miydi? Küçük zavallı tanrılar. Uzayı mı yaratmışlardı? Yoksa kendiliğinden olan bir patlama bir bilinci ve bu bilinçte tabiatı ve diğer tanrıları yaratıyor ve bu tanrılara karşı pek bir varlık gösteremiyor.Güçleri kalmayınca yok oluyor bu eski ve yeni tanrılar.
Herşeyin yaratıcısı Logos yarattıkları tarafından hesaba çekiliyor. Yarattığı akara onu sinsi bir plana getiriyor.
İşte bu hikayede bu ilah vasfında olmayan tanrılar hakkında bir kurgudur.

Mitolocya derlemesi;
“ başta oniki Titan vardı. Bu Titanlar değişik kavramlarla özdeştirilmiştir. Örnek olarak, okyanus, hafıza, görüntü ve doğal kanun verilebilir. Baştaki oniki Titan daha sonra başka Titanları doğurdular. Bunlardan bazıları Prometheusve Atlas'tı.
Titanlar, babası Uranus’u tahttan atan Kronus tarafından yönetilmiştir. Titanlar ise Olimposlu tanrılar tarafından tahttan indirilmiştir.””
Sonrada tanrılara karşı çıktıkları için yeri naltına hapsedilmişlerdir..

Mertte indiği geçmişte ki piramti okulunda bunlara vakıf oluyor Kendi diktiği piramit saniyeler içinde yüzbinlerce kitap barındırıan dev kütüphaneye dönüşüyor ve sonra nalıyor ki bu diktiği mistik kavşak dünyanın çeşitli yerlerinde aynı şekliyle var..


Büyücülerin ve Tanrıların savaşı ve köylüler..

Eski Yunanda tanrıların zirvede olduğu bir dönem insanlar aresle savaşıyor zeusu çağırıyor ve poesidondan yardım isteyen gemiciler var..
Tabi bu insanlar yollarda devlerle karşılaşıyorlar, ormanlar güvenilir değil.. Haydutar ve köylüler var
Mert yanına aldığı süvarilerle meyhanenin birine gidiyor ve ayaklı gazateler gibi insanların ağızlarından duyumsadıkları yetiyor.

ATİNA’da ve kıyılarda ticaret yapan insanlar var ki Tanrıların arasında geçenleri heraklitos, homeros gibileri yazıyor, anlatıyor.Filozofların felsefesi ve akademilerinden çıkanlar bir zamanın yaşananlarına ışık tutuyor.Efsaneler var.
Mert eski yunana iniyor ve tanrıların savaşına tanık oluyor, Efsaneye göre Elflerle anlaşmak isteyen Menissiah ve diğer fitneciler tanrılarla tek tek savşacaklar fakat elflerin yardımıyla boyutlardan geçen insanlar Olimposa kadar giriyor ve arkalarından Mertte gidiyor tabibu göğe uzanan gökkuşağı yolu.. İnsanlar ve tanrıların savaşı kaderi belirleyende büyücülerden başkası değil.. Novalar..
Afroditi görüyor savaştan korkan tanrıçalar ve savaşa hazırlanan tanrılar İnsanların hepsi de büyücüler tarafından kışkırtılmış gençlerler dolu.. Fakat bu savaşın böyle gitmeyeceğini anlayan büyücüler geri iniyorlar ve titanları uyandırmak istiyorlar..Tanrıların meşgul edilmesi gerekiyordu

Kronos, Prometheus ve diğerleri tekrardan hapsedildikelri yerden olimposlularla savşmak istiyorlar..
Fakat Mert'in elinde anahtar var istediği gibi geçmiş ve geleceği savaştırabilri bir boyuttan geçireceği Eski Mısır tanrıları diğer taraftan Eski Yunanlara son verebilir. Fakat bu tarihsel zincirin kopması demek..
Bütün bu akılüstü şeylerin varlığı bile insanların tüylerini ürpertiyor gerçekten bu canlıların olması niye imkansız? Biz düşünüyorsak elbette varolabilir..
Hayaller yoktan varolmuyorlar başka boyutlarda paralel evren modeline benzer bir teoride onların olması gerekiyor.
İşte
Cinlerle iletişimi öğreten Hz.Süleyman zamanında büyülerin toplanmasıyla bir kitap KABALA oluştu ve bunu fitneci kavim sonuna kadar kullandı helak edilmeyi göze alarak.
Tabi Eski Mısırda amon rahipleride bunu yaptılar. Hz.Yusuf ve diğer peygamberlerin uyarılarına kulak asmadılar.
Bunları Mert Piramitteki kütüphaneleri karıştırdığında buluyor.. Zira Paralellik kuramına göre bu piramiti kuranda kendisi.. Dev kütüphanede tarihler yazılı..istediği tarihleri seçiyor sadece,
 
Yukarı Alt