indesign hakkında sorularınız için

eshirra

Üye
Kayıt
5 Temmuz 2008
Mesaj
4
Tepki
0
ben corel draw kullanıcısıyım. fakat cok geride kalmak istemiyorum
1 senedir bu işi yapıyorum. kartvizit-broşür-el ilanı-afiş-bilboard ve acık hava reklamcılığı. gazete dizgicisi bi arkadasım ben indesinge gecicem sende dene dedi.
acaba bu yaptığım işler için kullanabilirmiyim. yoksa kısmen mi kullanırm ?
 

namerup

Üye
Kayıt
15 Aralık 2007
Mesaj
3
Tepki
0
@eshirra


şimdi bu programın asıl görevi dizgi yapmaktır. Asıl sana faylaı olacağı yanı, çok sayfalı işlerde kolaylık sağlamaktır.

Çok basit bir örnek vereyim...

80 sayfalık bir dergi hazırlayacaksın diyelim, içersinden de yoğun bir sekilde resim kullanacaksın, işte bu durumda o dergiyi Corel de hazırlarsa senin doysa boyutun olur 800 mb, sonra çalışamaz hale gelirsin, bu durumda syfaları ayrı ayrı kaydetmen gerekir buda diğer sayfaların takibini zorlarştır...

İşte burda inDesign sunu yapıyor , resimleri çalıştığın belgenin içine dahil etmiyor, sadece düşük çözünürlükte bir görüntüsünü koyuyor. Daha sonra yayınlama zamanında gerçek resmin çözünürlüğü yada kaltesi neyse onu kullanııyor. Bunun ayrıca bir başka faydasıda,

100 sayfalık kitabın tamamında aynı resmi sabit olarak kullandın diyelim, daha sonra bunun üzerinde değişiklik yapacaksın, bu durumda resmin kendisi uzerinde değişiklik yaptığında program tum bu değişiklikleri diğer kullanılan yerlerde gerçekleştiriyor...

biraz karmaşık oldu ama idare et artık....
 
Kayıt
17 Ocak 2008
Mesaj
769
Tepki
6
@eshirra

ben o soyledigin isler icin indesign kullaniyorum hatta brosur ornegi yapacagim zaman 4 tane yan yana sayfa aciyor :) ister birlikte isterde yalniz olarak kullanabiliyorsun cok duzenli bi program siddetle tavsiye ederim
 
Kayıt
7 Temmuz 2008
Mesaj
209
Tepki
5
Selam,

Tasarımını yapacağınız herhangi bir müşteri, ürün veya konsept için kullanacağınız programın hazırlayacağınız çalışmaya uygun olması birinci şarttır. Bu durumu isterseniz şöyle açıklayabilirim.

Photoshop programında bir poster çalışmasını görsel ve tipografik öğeler kullanarak hazırlayabilirsiniz. Bu tasarımı baskıya verebilirsiniz. Sonuçta ortaya bir çalışmanın en sağlıklı olması gereken programlarda hazırlanması durumu söz konusu olduğunda ise siz öncelikle poster tasarımı için seçtiğiniz görselleri öncelikle Photoshop programını kullanarak işler, sonrasında ise ister tek sayfalık bir çalışmayı isterseniz de çok sayfalık bir çalışmayı Indesign programına aktararak tasarlayabilirsiniz.

Bunun yanında Photoshop programını kullanarak hazırladığınız görsel zenginliği .psd formatında background layer'ını silerek kaydedebilir Indesign programına çağırıp orada istediğiniz layer'ı kapatıp açabilirsiniz.

Photoshop programında kullandığınız Layer effectlerinin tümünü Indesign programında kullanabilirsiniz. Gerek yazdığınız yazıya gerekse de görsele bu effect'leri uygulayabilirsiniz.

Tasarımın sonunda basım için çalışmanızı pdf formatında kaydedip ilgili basılacak yere gönderebilirsiniz.

Adobe Creative Suite paketi içerisindeki diğer programlarla olan uyumu da düşünüldüğünde Indesign programının kullanılması size çalışma serbestliği ve hız kazandırır.

Bu ve bunun dışında Indesign programına ait bir çok özelliği yakından tanımak için siz bence hemen bir Indesign program kitabı edinin.

Medyasoft yayınlarının çıkarttığı kitap anlaşılabilir, öğrenilebilir ve kolay uygulanabilir olması nedeniyle size önerebileceğim bir kitaptır.

Bilginize...

Saygılar...
 
Kayıt
12 Mayıs 2008
Mesaj
16
Tepki
0
Merhaba arkadaşlar
Müşteri bana pdf dosyaları gönderdi bu dosyaları indesign dosyalarına çevirmem gerekiyor.Fakat ıllustratore alıp copy paste yaptığımda sayfa resim olarak geliyor.Oysa benim textler üzeirnde düzenlemeler yapmam gerekiyor(çeviri bahabında). Fontlar embedli görünüyor. Bu embedi kaldırmamın bir yolu var mı? Yardımcı olursanız sevinirim.
 
Kayıt
10 Mart 2009
Mesaj
5
Tepki
0
arkadaşlar.. inDesing cs3 de sırt kalınlığı ayarlamak mecburimi? a4 sayfası açıp direk verdiği ölçülerle yapsak matbbada sorun olurmu
 
Yukarı Alt