indesign hakkında sorularınız için

OkayMezi

Üye
Kayıt
8 Kasım 2011
Mesaj
2
Tepki
0
İyi günler. Yarına kitapın basılması gerekiyor. Tüm herşeyi hazırladım fakat paragraf başında TAB a bastığımda çok fazla boşluk veriyor. Ben bunu space tuşuyla yaptığımda ise metnin uzunluğuyla alakalı üstte ki paragraf başıyla aynı hizzada olmuyor.
TAB tuşuyla bıraktığım paragraf başının uzunluğunu nasıl kısaltabilirim?
Şimdiden teşekkürler.
 
Kayıt
7 Temmuz 2008
Mesaj
209
Tepki
5
Selam,

İlgili bu durumu düzeltmenin iki yöntemi var...

1. Yöntem:

Sizin tüm satırbaşlarına tab vurmuş olabileceğiniz olasılığından hareketle tab satır başı girintilerini yeniden düzenlemeniz için, tüm metin alanını seçip Type menü başlığı altında bulunan Tabs seçeneğini tıklayıp metin alanının başına Tabs çubuğunu getirip sonrasında " x " değerini manuel olarak istediğiniz mm olarak belirlemeniz ( Örneğin ben programın standart değeri olan 13 mm seçeneğini beğenmeyip 6 mm girdiğimde sorun çözülüyor. ) gerekiyor.

2. Yöntem:

Sizin satırbaşlarına tab vurmadığınızı düşünerek bir seçenek sunalım. Control panelinde bulunan First Line Left Indent bölümünü 6 mm olarak belirlediğinizde tüm satır başları 6 mm içeri gider.

3. Yöntem:

Satır başlarına yine tab vurmadığınızı düşünerek ve özellikle hazırladığınız metin alanlarında değişik satır başları girintileri uygulayabilmeniz için Paragraph Styles özelliğini kullanabilirsiniz. Paragraph Styles panelini açıyoruz panelin alt kısmında bulunan Create New Style butonunu tıklıyoruz. Panelde oluşan Paragraph Style 1 seçeneğini iki kez tıkladığımızda karşımıza Paragraph Style Options paneli açılır. Bu panelin sol tarafında bulunan başlıklardan Indent and Spacing seçeneğini tıkladığımızda sağ tarafta çıkan bölümde bulunan First Line Indent bölümüne 6 mm veya istediğimiz mm ölçüsünü giriyoruz. Daha sonra oluşturduğumuz bu stili istediğimiz paragrafa uygulayabiliyoruz.

Paragraf Stilleri ve Object Stilleri Indesign programının önemli özelliklerinde sadece bir kaçını ama önemli bir kaçını oluşturur. Bu özellikleri kullanarak aynı metin alanı içerisinde birden çok stil tanımlaması yapabilir, görsel objelere tanımlayacağınız özel effect'leri veya çizgi kalınlıklarını, çerçeve biçimlerini atayabilirsiniz.

Bunun dışında yine metin alanı içerisinde paragrafları birbirinden satır olarak istediğimiz ölçüde uzaklaştırmak istediğimizde yine Control Panelinde bulunan Space After bölümüne herhangi bir değer girerek ( Örnek 2 mm ) paragraflar arası boşlukları ayarlayabiliriz. Bu özelliği Paragraf Stili olarak ta tanımlayabiliriz.

Bilginize,

Saygılar...
 

d.day

Üye
Kayıt
19 Nisan 2011
Mesaj
13
Tepki
0
indesing progamında pop-up yani açılır menü yapımı nasıl oluyor ??
 
Kayıt
19 Ekim 2011
Mesaj
8
Tepki
0
Pdf Dosyalarını Indesing' aldığında text alanları ile oynayamazsın. Sadece Resim olarak Gelir. Fakat Acrobat Programının içinde yama bir eklenti program var Pittstop diye bir eklenti bunun sayesinde oynayabilirsin. Resimleri textlerini, Renklerini, hemen hemen herşeyi yapılabilir.
 

GürhanErkal

Altın Üye
Altın Üye
Uzman Üye
Kayıt
22 Aralık 2009
Mesaj
444
Tepki
43
@d.day

Sorduğun anlamda bir pop up uygulaması yapılamaz ID'de. ID'nin web ve interaktif özellikleri vardı ama bunlar yalnızca flash temelli görece daha çok tasarıma yönelik işlerdir.
 

SVL

Üye
Kayıt
14 Eylül 2010
Mesaj
6
Tepki
0
Merhaba
2 senedir indesign kullanıyorum.Fiyat listesi hazırlıyorum baskıya pdf olarak gönderdim fakat baskıya hazırlamak için corel programına aktarıp orda ayarlarını yapıyorlarmış.Benim gönderdiğim pdf i aktardıklarında yazıların altında karakterler çıkıyormuş.Programı bende kurdum ve aynı şey bendede oluyor çok araştırdım ama bulamadım.Çalışmamı nasıl şekilde kaydedersem sorun çözülür.Yardımlarınız için şimdiden teşekkürler...
 

Threebudha

Uzman Üye
Uzman Üye
Kayıt
8 Haziran 2011
Mesaj
180
Tepki
17
@SVL

Sorun sizin çalışmanızda değil matbaanızda. Matbaanızı değiştirin sorun çözülsün.
 

serpilo

Üye
Kayıt
13 Ocak 2012
Mesaj
2
Tepki
0
Merhaba indesign CS6 kullanıyorum.
Daha önce defalarca sorunsuz kullandığiım arşivimdeki ai uzantılı dosyaları indesign a çağırdığımda zeminli gelmeye başladı.
indesign içinde bilmediğim bir ayardan olduğunu düşünüyorum.
eps uzantılılar zeminsiz ancak ai uzantılılar beyaz zeminde. bunun bir ayarı varmıdır?
teşekkürler...
 
Yukarı Alt