Indesign hakkında yardım

GürhanErkal

Altın Üye
Altın Üye
Uzman Üye
Kayıt
22 Aralık 2009
Mesaj
444
Tepki
43
@ebru_rst

Kutudan kastınız metin kutusu mu? Öyle bile olsa bu tamamen sizin tarzınızla alakalı. Bu arada bilgilendirme yapayım özellikle matematik dizgisi yapılırken bazı plugin yada yardımcı yazılımlardan destek almanı gerekir çok özelleşmiş matematiksel formülleri yazmak için. Mathmagic gibi
 

ebru_rst

Üye
Kayıt
26 Kasım 2012
Mesaj
50
Tepki
1
@GürhanErkal


Evet Gürhan bey metin kutusundan bahsediyorum. Her soru için tek tek kutu açmam mantıklı mıdır? Sonra düzenlemelerde sorun yaşayıp yaşamama ihtimalimi de bilemiyorum. Tek kutu içerisinde çalışmakta da zorlanmıyorum gerçi , sadece yapısını merak ettiğimden sordum.

Mattype diye bir program kullanıyorum matematiksel ifadeler için. Sizin söylediğinizi de dikkate alacağım sağolun :)
 

GürhanErkal

Altın Üye
Altın Üye
Uzman Üye
Kayıt
22 Aralık 2009
Mesaj
444
Tepki
43
@ebru_rst

Mattype kullanıyorsanız sorun yok.

Kutu olayında dediğiniz gayet mantıklı. Eğer örneğin bir sayfadaki tüm sorular tek bir metin kutusunda olursa her kaydırmada ve her eklemede anchor object özelliğini bile kullansanız çok sorun yaşarsınız. Sürekli bir kayma ve karmaşa probleminiz olur. Bunun bir başka faydası da örneğin 1. soruda bir metin kutunuz olur 4 tane cevap şıkkınız olur bunları gruplarsınız. Sonra kopyalar bir altta yapıştırırsınız, böylece 2. soru için elinizde hızlı bir şablon olur.
 

ebru_rst

Üye
Kayıt
26 Kasım 2012
Mesaj
50
Tepki
1
@GürhanErkal

Anladım Gürhan bey. Oluşturmuş olduğum bir tane testi size göstermek üzere ekleyeceğim , olumlu olumsuz herkesin fikrini almıs olurum :)
 
Yukarı Alt