Indesign menü

ebru_rst

Üye
Kayıt
26 Kasım 2012
Mesaj
50
Tepki
1
Merhaba arkadaşlar,

Benimde bir sorunum mevcut. Paragraf oluşturuyorum satır aralarına aralık vermeyi ( type >paragraf ) kısmındaki ayarlara baktım. Fakat satırların aralarına ve paragraf oluşumunda üstten pay vermeyi bulamadım arkadaşlar. Daha yeniyim bu konuda eksiğim şimdilik budur.

Yardımcı olursanız sevinirim.
Kolay gelsin.
 
Kayıt
3 Ağustos 2009
Mesaj
604
Tepki
74
Merhaba,

Avatar veya logonuzdaki renk ilişkisini beğendim. Oldum olası, turkuazın bu tonları hep ilgimi çekmiştir. Ama ben bir de turkuazın siklamen tonları ile komplement ilişkiler oluşturmasını da önerebilirim. Ayrıca üst satır yazıyı, alt satır ile bloklarsan biraz daha güzel görünecek gibi geliyor bana.

Fakat siz bunu sormamıştınız!

Sorduğunuz soruya gelince, satırlar arasındaki boşlukları Character panelinden yaparsınız. Burada iki A harfinin üstüste durduğu yer, aradığınız yerdir.

Eğer paragraflar arasında boşluklar açmak istiyorsanız, bunu Paragraph panelinden yapabilirsiniz. Bu iki türlü olur. Paragraftan önce boşluk, paragraftan sonraki boşluk şeklindedir. Bunları ilgili panelde hemen göreceksiniz.

Öte yandan bir metni yukarıdan veya herhangi bir yandan belli bir miktar ittirecekseniz, bunu Object menüsünden, text frame options... satırına girerek açılan penceredeki inset spacing seperatörü içindeki kutucuklara parametre girerek yapabilirsiniz. Buradaki detayları biraz kurcalayarak kendinizce geliştirebilirsiniz.

Benden sadece tüyo...

Başarılar.
Tuncer ÖZKAN
 

ebru_rst

Üye
Kayıt
26 Kasım 2012
Mesaj
50
Tepki
1
@Tuncer Özkan


Çok teşekkürler Tuncer bey. Tam olarak sorumun cevabını aldım sayenizde .
Sağolun :)

Nacizane bir sorum daha olabilir mi size ? Bu konuda sıkı bir bilgiye sahip olduğunuzu düşünüyorum ve bende yeni başlayan birisi olarak sizin bilginizden yararlanmak istiyorum.

Indesign menü içerikleri hakkında bilgi alaibleceğim ( gerekirse bir e-book , websitesi vs. ) bana menü kısımlarını anlatabilen bildiğiniz bir kaynak varmıdır?

Teşekkürler şimdiden.
 

ebru_rst

Üye
Kayıt
26 Kasım 2012
Mesaj
50
Tepki
1
Çok sağolun tekrardan :)

Bir sorunum olursa sizi rahatsız edeceğim tekrar :)
 

seluvenin

Üye
Kayıt
16 Temmuz 2011
Mesaj
176
Tepki
3
@Tuncer Özkan

burdakı .pdf çok iyi oldu aslında. bende Ebru hanım için paylaştığınız .pdf için teşekkür ediyorum.
 
Yukarı Alt