Indesign ve Illustrator İlişkisi

gkgokhan

Üye
Kayıt
5 Mart 2010
Mesaj
14
Tepki
0
Herkese tekrar merhabalar.

Karşınızda yep yeni bir sorunla çıkmaktan büyük bir kıvanç duyarım :)

Bundan 1 ay öncesi önüme "dergi yapacaksın uleyn" diye gelen sevgili patronuma nispet eder gibi, "ben bilmem, biz okuyucuyuz" dediğim günü, bu gün gibi hatırlarım.

Nasıl da şükrediyorum şu anda ona. Çünkü gerçekten hastalandım ben buna. Eşim olsa, boşarım Indesign için o derece. Arayüzü, shortkeyleri, diğer programlarla uyumluluğu beni benden aldı.

Fakat doyamamışım ki, 2. dergime başladım. Haldır huldur tasarlarken bir çiçek çizme ihtiyacı duydum. Bu çiçeği Illustrator'den Indesign'a sürükle bırakla şahane şekilde attım...

Oysa hayat bana o an karardı. PDF olarak çıkarıp koltuk altıma aldığım gibi müşteriye gitmiştim. Adamın PC'sinde açtım dosyayı. "Vahay ne güzel olmuş" "Müthişmiş Gökhan Bey" "Ailecek Hastayız" gibi terimlerle karşılaşamadım. :)

Galiba Indesign ile ilişkimde sorunlar var. Çünkü o çiçekleri PDF'e aktaramıyor. Yapamıyoruz. Yürütemiyoruz. Defalarca denedim, her türlü binbir hazır vektörü çıkaran sevgili Indesign şimdi bana büyük ayıp yapıyor.

Nolur bu destansı yazıma ufacık bir cevap verin ey ahali.

Saygılar...

Özet: Illustrator'den attığım vektörü(sadece 1 tanesini) Indesign pdf çıkartırken görmüyor. Sayfanın orası boş kalıyor.
 

inancalio

Üye
Kayıt
15 Şubat 2010
Mesaj
3
Tepki
0
öncelikle bir şeyi anlayalım: İllustrator'den vektörü Indesign'a sürükleyip mi bıraktın yoksa kayıtlı dosyayı çağırdın mı ? Hangisini yaptıysan diğerini bir dene. Yalnız vektörel çiziminde transparan objeler, transparan renkler var ise iki yollada Indesign'a aktarırken renk farkları oluşacaktır dikkat et.

PDF yaparken anladığım kadarıyla Flatten sorunu yaşıyorsun. Farklı Pdf ayarlarıyla kaydet PDFXa1 gibi ayarlarda flatten seçeneği vardır zaten. Düşük pdf yaparken bu sorunla karşılaşıyorsan en basit haliyle tarif edeyim; yüksek pdf ayarlarında pdf al, sadece çözünürlük ayarlarını 100dpi vb gibi yap zaten program kendisi flat vs işlerini halleder.

Kolay gelsin..
 

aybekdes

Üye
Kayıt
26 Ağustos 2011
Mesaj
27
Tepki
0
Soruyu güzel bi şekilde anlatmışınız da bir iki ekran alıntısı iyi olurdu.
Uyumluluk sorunu yoktur, ama vektörel çizim biraz karışık ve biraz yüklü ise indesign EPS olarak yapıştırır.
Ben genellikle böyle durumlarda şöyle yapıyorum: Illustratorda > Save As > PDF (High Quality) sonra Indesignda > Place PDF. bu kadar...
 
Yukarı Alt