indesign'da master sayfada metin alanı ayarı

kahramu

Üye
Kayıt
24 Temmuz 2009
Mesaj
93
Tepki
2
MERHABA benim bi sorum olacak inş yanlış yere açmamışımdır İndesign programında master sayfada çalışırken metin oluşturduktan sonra master sayfaada metin alanını büyültme varmış yani normalde açılan metin kutusunu değiştirme varmış nasıl yapıyoruz acaba bilenler yardımcı olabilir mi?
teşekkür ederim şidmiden..
 

User4

Forumdan Uzaklaştırıldı
Kayıt
18 Ekim 2008
Mesaj
1.325
Tepki
39
Forum kurallarını okumadıysanız, okumanızı ve uygulamanızı tavsiye ediyorum. Konuları uygun başlık altında açmaya özen gösterirseniz daha çabuk sonuca ulaşabilirsiniz.

Düzenlediğiniz Master Page üzerine, istediğiniz boyutlarda boş bir text alanı oluşturun. Master Page sayfasını örnek alan tüm sayfalar belirlemiş olduğunuz text alanını kullanacaktır. Örneğin bir sayfayı diklemesine ikiye böldünüz, sol kısım text alanı sağ kısım imaj alanı..
 

kahramu

Üye
Kayıt
24 Temmuz 2009
Mesaj
93
Tepki
2
Çok teşekkür ederim ancak İndesign ile ilgili konu başlığı göremedim..
Ayrıca dediğinizi anlamadım master sayfada zaten otomatik text oluşturdum dışarıdan metin almak için onun üstüne yeni bir metin mi açacağım ben o oluşturulan metnin genişliğini değiştirmek istiyorum yeni metin oluşturmak istemiyorum umarım anlatabilmişimdir...
 

User4

Forumdan Uzaklaştırıldı
Kayıt
18 Ekim 2008
Mesaj
1.325
Tepki
39
Hayır anlatamadınız malesef. Metin genişliğini ayarlamak istiyorum diyorsunuz. Bu ne demektir? Metin genişliği olmaz. Text Box'tan mı bahsediyorsunuz? Anlaşılır bi şekilde meramınızı anlatırsanız size yardımcı olabilirim..
 
Yukarı Alt