Indesign´de İçindekiler Sayfası hazırlayalım

Burax

Üye
Kayıt
10 Ekim 2007
Mesaj
12
Tepki
1
Çok sayfalı işlerde içindekileri hazırlamak hep sorun olmuştur. Ama Indesign otomatik güncellenebilen içindekiler bölümünü sizi yormadan hazırlıyor.
Çok sayfalı işlerde içindekileri hazırlamak için öncelikle başlıkların paragraf stillerini oluşturmanız gerekiyor. Bu hem hazırladığınız dokümanda bir standart da sağlayacaktır.

Başlığınızın karakterini, puntosunu, üstten ve alttan paragraf uzaklığını ayarlayın. Paragraph Styles´ten stilinizi kaydedin. (Ben ana başlık adıyla kaydettim.)

Alt başlığı da aynı şekilde ayarlayın ve stil olarak kaydedin.
Başka alt başlıklar varsa onları da stil olarak kaydetmeniz çalışma kolaylığı saglayacaktır. Ama ben ders için iki başlığı kullanacağım.
Layout>Table of Contents´i seçtin.



Karşınıza çıkan pencerede ana başlık ve alt başlığı Add ile Include Paragraph Styles bölümüne ekleyin. Title (başlık) bölümüne İÇİNDEKİLER yazın. OK basın.



İmleci içindekiler sayfasına tıklayın. Karşınısa içindekiler başlığı altında başlıklar ve sayfalar gelecektir. Bu bölümün ayarlanmasına ihtiyaç var.



İçindekilerden ana başlık ve alt başlıklardan birer tanesinin karakterini ve tabını ayarlayın ve stil olarak kaydedin. Ben içindekiler ana başlık ve içindekiler alt başlık olarak iki stil olarak kaydettim. Bir de İÇİNDEKİLER yazısı için bir stil oluşturun.



Sonra alanı silin ve Layout>Table of Contents´i seçin. Açılan pencerede Üstte title nin karşısındaki stle bölümünde stil olarak içindekileri seçin. Include Paragraph Styles bölümünde ana başlığı seçin ve Style: ana başlık bölümünün altında Entry Style: içindekiler ana başlık ı seçin. Aynı şekilde alt başlık işaretliyken entry style olarak içindekiler alt başlığı seçin. Ok basın.



İçindekiler bitmiş oldu.

 
Yukarı Alt