indesingda sayfalara otomatik sayı verme

Kayıt
13 Ocak 2013
Mesaj
4
Tepki
0
arkadaşlar merhaba

bir dergi hazırlılıyorum fakat bir türlü sayfalara sayı veremiyorum... acaba 150 sayfalık bir kitaba nasıl sayı verebilrim teşekkürler...
 

gezegen

Üye
Kayıt
6 Eylül 2012
Mesaj
325
Tepki
16
Sayfalar/Pages panelini aç. Panel üstünde genelde A simgeli master pages göreceksin. Buna çift tıkla. Sayfa numarasını koymak istediğin yere metin aracıyla bir metin kutusu aç. Sağ tıkla, Insert Special Character - Markers - Current Page Number. Buraya "A" harfi koyacaktır, yanlış bi şey yok çünkü A model sayfadasındasın hala. Çalışma sayfalarına geri döndüğünde, numaralar kendiliğinden sıralanacaktır.
 

nuriQocca

Üye
Kayıt
22 Temmuz 2009
Mesaj
219
Tepki
5
Peki derginin bazı sayfalarında reklam var ve sayfa numarası olmaması gerekiyor bu sayfalar nasıl düzenlenebilir?
 

gezegen

Üye
Kayıt
6 Eylül 2012
Mesaj
325
Tepki
16
Sayfa numarasının yeralmaması gereken sayfada "Shift+Ctrl" tuşlarına basılı tutarak sayfa numarasına tıklarsan, Master Pages'teki ilgili sayfa numarası kutucuğunu, o sayfada düzenleme imkanını elde edersin - buna sayfa numarası kutucuğunu bütünüyle silmek de dahil. Basitçe sildin mi, o sayfada numarayı kaldırmış olursun.

Bu yöntem, genel olarak Master Pages'te atadığın bir nesne veya metne, konumuz açısından sayfa numaralarına, herhangi bir çalışma sayfasında erişim, değişiklik yapma şansı tanıyor. Shift + Ctrl tuşlarına basmaksızın, çalışma sayfalarında, Master Pages'te atanan öğelere erişim mümkün değil.
 
Kayıt
3 Ağustos 2009
Mesaj
607
Tepki
74
@nuriQocca

Evet, bu güzel bir soru.

Bunun için iki yönteminiz var.

Birincisi, yeni bir master oluşturun. Bu tabii ki boş bir master olmalı. Yani sayfa no prosedürünü içermemeli. Editoryal sayfalar oluştuktan sonra, ilan gelecek sayfaya bu boş master uygulanmalı. Bunun için bu master sayfayı pages paneli içinde sürükleyerek ilan olacak sayfanın üzerine getirmelisiniz.

Diğer yöntem, ilan olacak sayfa ekranda iken, pages panelinin sağındaki küçük üçgene tıklatarak eriştiğiniz uçan menü (pop-up)de override... diye başlayan satırı seçin. O zaman bu sayfadaki kilitli olan ve master sayfadan gelen bütün nesneler serbest kalacaktır. Buna sayfa no da dahildir. Bunu seçin, silin.

Bir yöntem daha var, fakat önermeye utanıyorum:
İlan sayfasına, sayfayı tamamen kaplayacak beyaz bir dörtgen çizin. Nesneyi kilitleyin. Onun üzerine ilan malzemesini döşeyin.

Başarılar.
Tuncer ÖZKAN
 
Kayıt
3 Ağustos 2009
Mesaj
607
Tepki
74
Bu arada Sayın Gezegen ile pişti olmuşuz.
Evet, serde gençlik var. Bu hıza yetişmem olanaksız.
Verdiği kısayol, kayda değer.

T.Ö.
 
Yukarı Alt