Indesing'deki Dergiyi PDF'e çevirme

tommy89

Üye
Kayıt
6 Temmuz 2010
Mesaj
9
Tepki
1
Evet arkadaşlar 15 aydır. Programlardan uzak olduğum için unutmuşum. Yaptığız dergiyi matbaya göndermek için girdiğim ayarları kontrol ederseniz sevinirim.

İş Tanımı: 80 Syf. - CMYK - A4 boytunda dergi.

1.Generel Bölümü:


Kaliteyi Press Quality yaptım. Standard'da bişey yapmadım sanırım offsette bişey yapıyorduk. Compalibility: 1,3 yaptım ki eski versiyon varsa matbaada sorun olmasın diye.

2.Mark and Bleeds


Asıl kafa karışıklığımın olduğu bölüm burası. Crop'umu yoksa Bleed'imi işaretliyorduk. Birde offset değeriyle oynuyormuyduk. Offset baskıya gitmeyeceği için sanırım oynamıcaz. Lütfen Yardım Edin Arkadaşlar
 
Kayıt
19 Nisan 2008
Mesaj
1.032
Tepki
67
Traş paylarını ve taşma paylarını verirken Bleed işaretlenmeli. Ama bu sanırım dergi bütün kenarlara sadece iç hariç bleed değeri vermen lazım.
 

tommy89

Üye
Kayıt
6 Temmuz 2010
Mesaj
9
Tepki
1
@Murat Güler

Dostum çalışmayı açarken bleed (taşma payı ) 0,3 olarak verdim yani sadece 2. kısımda bleed'i işaretlesem diğer herşey ok mi? Tam bilgin yoksan söyle lütfen yanlış yönlerdirme olmasın :)
 

GürhanErkal

Altın Üye
Altın Üye
Uzman Üye
Kayıt
22 Aralık 2009
Mesaj
444
Tepki
43
@tommy89

Eğer dergi yaparken payları içeride çalışmışsanız bi yere tıklamına gerek yok. Ama paysız çalıştıysanız ve bir bleed payı oluşturduysanız oradaki bleed and slugu işaretleyip use document bleed settingsi işaretlersiniz. Crop ve diğer işretçilere gerek yoktur. Hazır tracede şablon yapılacağı için ölçülere uysanız yeter.
Diğer ayarlarda bir sorun yoktur ek olarak renk ayarlarından color convertionu işaretleyip destinationu cmyk diğer ayarı da fogra 27 yada iş kuşeyse fogra 39 yaparsanız unutulmuş bir rgb dosyasından dolayıda sorun çekmez tüm işiniz cmykye döner.
 

enjoyinger

Üye
Kayıt
20 Ocak 2009
Mesaj
29
Tepki
0
Indesign ve Illustrator'de efekt vs. kullanımlarıyla ilgili flattener işlemlerinin en sağlıklı olanı nedir. Bu programları yeni öğrendim baskıya iş gönderirken kendimden emin olmak istiyorum. Şimdiden açıklayıcı cevaplarınız için teşekkür ediyorum...
 
Yukarı Alt