Interactive Transparency Tool

Kayıt
12 Aralık 2008
Mesaj
184
Tepki
3
Arkadaşlar benim bir sorunum var, ümid ediyorum ki cevabı vardır.Aşşağıdaki resimdeki 1. şekil üzerinde bir kere mouse yoluyla transparan aletini geçirdim.
2. şekildede bir soldan vurdum birde sağdan fakat bildiğiniz gibi transparan aracı ile bu mümkün değil.Yani objeye 2 defa yada defalarca ekliyerek transparan aleti vurmak istiyorum.Fakat bunu hala yapamıyorum.Umarım derdimi anlatabilmişimdir.



Bir arkadaşımız , bu sorun hakkında bana bir çözüm yolu söyledi, bitmap yapıp tekrar transpara toll'u kullanmak.Evet uzun yollu bir çözüm ve vektor havası gidiyor (şu an bu şekilde çalışıyorum ve çok zorlanıyorum) Corel'in böyle bir eksikliği var herhalde....Bu özelliğin bulunduğu bir program varmı acaba....
 
Kayıt
8 Eylül 2008
Mesaj
2.540
Tepki
31
@ahmed guclu

ahmet bey bende bu gibi durumlarda bitmapa çeviriyorum başka yokunu bulamadım
 
Kayıt
12 Aralık 2008
Mesaj
184
Tepki
3
Bu özelliğin üzerinde çalışmaları gerek , çok gerekli...Ben elimden geleni yapıcam bu konuda, Corel'e mail gönderecem.
 
Kayıt
12 Aralık 2008
Mesaj
184
Tepki
3
@canan çolak

Öylede bunun daha kolay bir yolu yokmu :( Çizdiğim objenin gerçekçi görünmesi için defalarca layer layer bu aleti kullanıyorum her defasında bitmap yapmak çok yorucu, böyle bir seçenek sunsalar mesela add transparency örnek olarak verdim...
 
Kayıt
12 Aralık 2008
Mesaj
184
Tepki
3
Bu arada belki bilmeyen arkadaşlarımız vardır mesela 10 adet katmanı Transparency Tool ile üst üste bir çizim yaptığımızı düşünelim ve bu katmanları Ctrl + G komutuyla gruplıyalım.Grupladıktan sonra Transparency Tool aletiyle bir kere dokunmamızla tüm katmanlara Transparency Tool aleti ile müdahele edebildiğimizi görüyoruz, bu güzel bir özellik.

 
Yukarı Alt