İstanbul Tasarım Merkezi

itm

Üye
Kayıt
7 Ekim 2010
Mesaj
1
Tepki
0
İstanbul Tasarım Merkezi tasarım ile ilgili etkinliklerin yürütüldüğü bir eğitim kurumu. İstanbul Tasarım Merkezi’nin ana konusu tasarım eğitimi. Bu eğitim sadece bir kurs değil. Sadece yazılımların öğretildiği bir kurs hiç değil. İTM’de “temeli sağlam bir tasarım eğitimi” veriliyor. Çizim - desen eğitimi, tasarım tarihi, tasarım teorisi ve tasarım yazılımları eğitimi ile artık bir “operatör” değil, ”tasarımcı” olma şansınız olacak.

Çizim – desen eğitimi katılımcılara boyut, hacim, ışık, oran, kompozisyon gibi temel tasarım bilgilerini kazandıracak. Tasarım için gerekli yeteneğin geliştirilmesi sağlanacak. Çizim – desen eğitimi aynı zamanda görsel – analitik düşünce yapısını ve tasarımcı adayının gözünü geliştirecek.

Tasarım Tarihi dersleri kulağa sıkıcı mı geliyor? Kronolojik sırada ezberlemeniz gereken maddeler olarak bakarsanız evet, sıkıcı bir ders. Fakat tarihi örnekleri bir proje olarak incelerseniz ve günümüzle karşılaştırma yaparsanız hayır. Tarihi projeleri günümüze yeniden uyarlamaya, yeniden kurgulamaya ne dersiniz? Tasarım için çok temel bilgiler hala evrimsel olanlardır.

Tasarım teorisi sizin gerçekten tasarımcı olmaya başlayacağınız derslerdir. Tasarımın süsleme demek olmadığını, analitik yaklaşımı, neden sonuç ilişkisini göreceksiniz. Tasarımın şekilci olmadığını, görsel bir fikir olduğunu anlayacaksınız. Arz ve talep ilişkisi incelenmeden, strateji olmadan tasarımın kurgulanamayacağını kavrayacaksınız. Yabancı dergileri karıştırıp çalıntı görsellerle iyi tasarımcı olunamayacağını, tasarım fikirlerinin daha somut verilerde yattığını öğreneceksiniz. Görselleştirme hakkında, fontlar hakkında, fotoğraf ve illüstrasyon hakkında da konuşacağız. Piyasada bir süredir çalışan biri misiniz? Bir şeyler bildiğinizi düşünüyorsunuz. Tamam o zaman birlikte yapacağımız analizler ve beyin fırtınaları ile bakalım neler çıkartabiliyoruz? Bu dersin en çarpıcı taraflarından biri dersin yönünü sizin belirleyebilmenizdir.


Yazılım eğitimleri: Piyasa standardı olan yazılımları öğreneceksiniz. Adobe yazılımları olan photoshop, indesign ve illustrator bir tasarımcı için en yetkin yazılımlardır.

Tasarım eğitimi kimler için?
Güzel Sanatlar Fakültelerini kazanamadınız, özel üniversitelere verecek paranız yok. Tasarımcı olmak konusunda istek duyan birisiniz. Sizler için sıfırdan başlayan bir eğitimimiz var. Piyasada “grafik tasarım kursu” ifadesini kullanan, fakat size yazılım öğretmekten başka bir şey olmayan kurslar sizin için doğru eğitimi veremezler. Bu kursta tasarımı öğreneceksiniz ve tasarımcı olmak üzere mezun olacaksınız.
Alaylılar ve Bilgisayar kursu mezunları
Alaylı bir tasarımcısınız. Yani bu işin okulunda okumadınız. Bilgisayar kursunda grafik tasarım yazılımlarını öğrendiniz. Belki çıraklık yaparak matbaada başladınız işe. Piyasada çalışıyorsunuz. Belki kurcalayarak Photoshop ve Freehand ya da İllustrator öğrendiniz, eşe dosta iş yapmaya başladınız, belki de daha hobi düzeyindesiniz.
Bir şeyler bilenler ve çalışmakta olanlar için bir başka eğitimimiz var. Bu katılımcılar temel yazılım eğitimine girmeyecekler. Çizim, tarih ve teori derslerine ek olarak proje dersleri alacaklar. Gerçek senaryolara dayalı kurgulanmış işler üretecek, kritik alacak ve portfolyo oluşturacaklar.

Sonraki adım?
Ana tasarım derslerini tamamlayanlar için ya da piyasada çalışmakta olan profesyoneller için tamamlaycı eğitimlerimiz olacak. Bütün bir eğitim paketi içinde pek çok dersi değil, ilgilendiğiniz dersleri seçip eğitim alabileceksiniz. Web tasarım, 3 boyutlu modelleme, animasyon, ambalaj, illüstrasyon, karikatür…

İstanbul Tasarım Merkezi sadece bir eğitim kurumu değil. Eğitim alırken ücretsiz seminerlere katılabileceksiniz. İTM içindeki sergiler, İTM’nin yayınları, çalıştaylar (workshoplar) ile hem kültürel, hem mesleki gelişiminizi destekleyeceksiniz. Burası gerçek bir tasarım merkezi olmak hedefinde.

Eğitimciler:
Uzun piyasa tecrübesine sahip, aynı zamanda üniversitelerde ders vermiş ve vermekte olan, aynı zamanda çırak da yetiştirmiş eğitimcileriniz olacak.

Online eğitimler:
Çok yakında…

İstanbul Tasarım Merkezi standartlarını yüksek tutan bir eğitim kurumu. Kendi eğitim modelini oluşturuyor, yenilikçi ve deneysel yöntemler kadar klasik eğitimi de kullanıyor. Akademik yaklaşımını piyasa dinamiklerinden elde edilen tecrübeyle birleştiriyor, usta çırak ilişkisini de benimsiyor. Küçük ama etkili bir eğitim kurumu olarak hizmet etmeyi, kültürlü, bilinçli tasarımcılar yetiştirmeyi esas alıyor, fiyatlarını düşük tutuyor, burs veriyor ve hiçbir zaman fabrikasyon sistemle çalışan bir ticarethane olmamayı taahhüt ediyor. İstanbul Tasarım Merkezi tasarım tarihinde izler bırakacak kişiler olmak için birlikte yürümeyi diliyor.

http://www.istanbultasarimmerkezi.org/
 
Yukarı Alt