İstanbul Üniversitesi İletişim Fakültesi

Hasan YILDIZ

Altın Üye
Altın Üye
Uzman Üye
Kayıt
19 Aralık 2011
Mesaj
1.154
Tepki
164

İstanbul Üniversitesi İletişim Fakültesi, 1950 yılında İstanbul Üniversitesi bünyesinde Gazetecilik Enstitüsü adı ile kurulan fakülte. Türkiye'nin ilk iletişim yüksek okuludur.
İstanbul Gazeteciler Cemiyeti, 1947 yılında İstanbul Üniversitesi Senatosu'na başvurarak, gazetecilik eğitimi veren bir yüksek öğrenim kurumunun faaliyete geçmesini istemiştir. Amaç, ülkenin yaşamında önemli payı olan gazetecilerin bilimsel temellere dayalı, çağdaş bir eğitim ortamından geçerek yetişmeleridir. Bu düşünceden hareketle Gazetecilik Enstitüsünün kuruluşuna öncülük eden Gazeteciler Cemiyeti Kurucu Başkanı Sedat Simavi, bir mektup hazırlamış ve bunu dönemin İstanbul Üniversitesi Rektörü Ord. Prof. Dr. Sıddık Sami Onar'a sunmuştur.
1992-1993 öğretim yılında, İletişim Fakültesi'nin ilk dekanlığına yüksek okul müdürü Prof. Dr. Tayfun Akgüner atanmıştır. Günümüzde Gazetecilik, Halkla İlişkiler ve Tanıtım ile Radyo Televizyon Sinema dallarında lisans, yüksek lisans ve doktora eğitimine devam etmektedir.
İletişim Fakültesi, 2 stüdyosunda faaliyet gösteren İÜRTV adında kapalı devre bir televizyona, internet üzerinden yayınlanmakta olan bir radyo kanalına ve İÜHA adında bir haber ajansına sahiptir.

Bazı mezunları

Ahmet Şık (Gazeteci)
Davut Dursun (RTÜK Başkanı)
Gila Benmayor (Hürriyet gazetesi yazarı)
Havin Funda Saç (Oyuncu)
Mehmet Baransu (Taraf gazetesi yazarı)
Orhan Pamuk (Yazar)
Onur Akın (Sanatçı)
Seray Şahiner (Yazar)
Temel Karataş (Yazar)
Uğur Dündar (Gazeteci)
Veli Çelik (Yönetmen)
Yusuf Kurçenli (Yönetmen)
Yüksel Aytuğ (Sabah Gazetesi Yazarı)
 
Yukarı Alt