İstanbul'da heyecan verici buluşma

Aslı SAYILIR

Altın Üye
Altın Üye
Kayıt
22 Mayıs 2012
Mesaj
3.069
Tepki
192




İstanbul’74 dünyanın en saygın galerilerinden Marlborough Galeri Chelsea ile yeni bir işbirliğine imza atıyor. Bu işbirliği ile 20 Kasım-20 Aralık tarihleri arasında Jonah Freeman ve Justin Lowe'un Karaköy’de çok özel sergileri gerçekleşecek.

Bu sergide, kolajlarin yani sira: sanatcilarin sanatsal pratiklerinde çok özel bir yer tutan aynali malzemeden urettikleri işlerin yer alacak olması sergiyi ayrıca anlamlı kılıyor.

Geçtiğimiz aylarda New York Chelsea’de Stray Light Grey adını verdikleri son sergileri adından çok söz ettirmiş ve başında geniş yer bulmuştu. The New York Times, New York Observer, Modern Painters, Dazed&Confused, Bullett Magazine gibi çok önemli yayınlar; 2007'den beri birlikte çalısan bu ikiliyi konu almaya devam ediyor.

İkilinin işlerinde; tarih nasıl sübjektif bir şekilde ele alınıyorsa; zaman da bu çerçevede kurgusal olarak sunuluyor. Stray Light Grey enstalasyonunda ziyaretçiler “şimdiki zamandan” koparılıyor ve sahte bir “gelecek zamana” davet ediliyorlar.

Freeman ve Lowe’un tüm eserlerinde öne çıkan bu çabalarının amacı kendi yorumları ile: “İnsanlara günlük hayatlarının geri kalan kısmında kullanacak bir bakış açısı sunmak. Aslında insanlara sunmak istediğimiz tam olarak bir sersemlik ve akşamdan kalma hissi.”​


Alıntı
 

Yasemin Ertosun

Altın Üye
Altın Üye
Kayıt
21 Haziran 2009
Mesaj
768
Tepki
39
Paylaşım için teşekkürler gözden kaçan bir konuymuş benim için...mutlaka gideceğim
 
Yukarı Alt