İstanbul'da Overlock Gösterisi

Kayıt
7 Haziran 2008
Mesaj
533
Tepki
6
Dünyanın en büyük Overclock yarışması olarak kabul edilen MSI Master Overclocking Arena 2011'in EMEA Finali bu yıl Nisan ayında İstanbul'da yapıldı.

İstanbul, bu yıl 15-16 Nisan tarihlerinde dünyanın en büyük overclock yarışmasına ev sahipliği yaptı. Anakart ve ekran kartlarıyla ünlü MSI firmasının sponsorluğunda yaklaşık 4 yıldır düzenli olarak gerçekleştirilen MSI Master Overclocking Arena (MOA) dünyanın en prestijli overclock yarışması olarak kabul ediliyor. Bu yıl bir ilk olarak Amerika ayağından sonra yarışmanın Avrupa, Ortadoğu ve Afrika (EMEA bölgesi) ayağı Türkiye'de gerçekleştirildi. Türkiye'den HWA OC takımının da dahil olduğu toplam 16 ülkeden şampiyonların ve basının katıldığı dev organizasyonda Chip Online ekibi olarak Donanım Editörümüz Recep Baltaş ile birlikte sizler için oradaydık.

İşlemci, ekran kartı gibi bileşenlerin hızlarını normalin kat ve kat üstüne çıkartarak çeşitli test yazılımlarında en iyi skoru elde etmeye çalışan yarışmacılar ısınan parçaları soğutmak için kullandıkları -196 derecede sıvı nitrojenle de ilginç görüntüler sundular. Bu yıl MSI'ın askeri sınıf bileşenlere sahip anakart ve ekran kartlarına istinaden askeri harekat konseptiyle yapılan kum torbalarının arasındaki yarışmacılar da ilginç manzaralar oluşturdular. Yarışmada kullanılan temel donanımlar ise MSI'ın askeri standartlara uygunluk sertifikasına sahip MSI Big Bang Marshal anakart ve MSI N580 Lightning ekran kartı oldu. Bu ikiliyese yine üst sınıf 2. Nesil Intel Core i7 2600K işlemci, Kingston Genesis XMP Speyocial Grey RAM, WD VelociRaptor WD300HLFS sabitdisk, ThermalTake Toughpower 1350 Watt güç kaynağı, Tt eSPORTS Challanger Pro klavye ve Black Gaming fare eşlik etti. MOA boyunca yarışmacılar birçok oyuncunun rüyası olan bu sistemleri yakacak kadar zorladılar.

15 Ülkeden katılımcılar ter döktü

Yüksek hızlara çıkartılan işlemciler sıvı azot ile soğutuldular.OA'nın ilk gününde Süper PI 32M ve 3DMark 03'de testleri yapıldı. Romanya ekibi 6 dk 23.saniyede SuperPI'de birinci olurken 154227 puanla 3Dmark 03 testini tamamlayan Yunan ekibi 3Dmark 03'de birinci oldu. İkinci gün ise 3DMark 2011 ile yapılan testlerde en yüksek puanı 9774 ile Rus ekibi aldı. Tüm testlerin bitmesiyle beraber Tayvan finaline bilet alanlar da belli oldu. Genel ortalama alınarak yapılan puanlamada şampiyon Romanya'dan Lab501, Yunanistan'dan HWBOX.gr, Rusya'dan Team Russia, İsveç'ten Expandables ve Almanya'dan Bench Bros Tayvana gitmeye hak kazandı.
 
Yukarı Alt