Istanbulles ÇR Festivali Programı Belli Oldu!

Kayıt
11 Aralık 2012
Mesaj
77
Tepki
6
Istanbulles ÇR Festivali Programı Belli Oldu!


Taksim meydanındaki İstanbul Fransız Kültür Enstitüsü’nda gerçekleşen Komikstanbul Festivali, 29 Mayıs Çarşamba ve 2 Haziran Pazar günleri arasında 3. Kez çizgi roman severlerle buluşuyor.


« Komikstanbul / Istanbulles »
Istanbul Uluslarası Çizgi Roman Festivali
International Comics Festival of Istanbul
Didier Pasamonik, Mayıs 2013
ETKİNLİKLER VE KONFERANSLAR:


ÇARŞAMBA, 29 Mayıs 2013


• 16.30/18.30 : - Akşam üstü programı – genç okurlar için Spirou çizgi film projeksiyonu (Fransızca)


* 19.00: “Spirou ve Marsupilami” sergi açılışı


PERŞEMBE, 30 Mayıs 2013
(Simultane Çeviri)


• 17.00-17.45: Kiki de Montparnasse yazarları Catel ve José-Louis Bocquet ile buluşma. Türkiye’de BilgeSu Yayıncılık tarafından çevrilen bir çizgi roman


• 18.00 - 19.00: “Gerçekçi Türk çizgi roman ve sorunları” Ege Görgün (Yayıncı, yazar), Mehmet Kaan Sevinc (çizer, genel yayın yönetmeni) ve Ümit Kireççi (yazar, genel yayın yönetmeni)


• 19.00/20.00: Çizgi Roman Okurları Ödülleri (ÇROP) – Ödüller Frankofon yazarlar ve Türk ustalar tarafından verilecektir


_________________________________
Spirou by Yoann & Vehlmann (2013) © Dupuis


Thanks to : L'Institut Français d'Istanbul, Amandine Canistro, Berrak Hadɪmlɪ, Ümit Kireççi, Canan Marasligil, Alain Servantié, Hamdi Gargin.


http://cizgiromanokurlariplatformu.blogspot.com/2013/05/istanbulles-cr-festivali-program-belli.html
 
Kayıt
11 Aralık 2012
Mesaj
77
Tepki
6
[h=3]Istanbulles'de "Türk ÇR Sanatçıları Fransa'da Çizsin" Toplantısı[/h][h=3]http://cizgiromanokurlariplatformu.blogspot.com/2013/05/istanbullesde-turk-cr-sanatclar.html[/h]

Istanbulles Çizgi Roman Festivali Fransa/Belçika-Türk çizgi romanı arasında köprü kurmak hedeflenmiş, bunun için türlü etkinlikler düzenlemişti. Şimdi de ÇROP'un aracılığıyla Türk çizgi romancılarıyla Frankofon çizgi romanının en ünlü editörlerinden José-Louis Bocquet bir araya gelecek. 1 Haziran 2013, Cumartesi gerçekleşecek toplantıda Türk yazar-çizerlerinin Fransa/Belçika'a çizgi roman sektöründe çalışmaları veya burada ürettikleri projelerin orada yayınlanıp yayınlanmayacağı görüşülecek.


JOSE-LOUIS BOCQUET
José-Louis Bocquet rahatlıkla yazar, çizer ve yayıncı pakurunu başarmıştır. Örneğin Gallimard’ın ünlü “Série Noire” gibi farklı yayınlar dizisinde 15 kadar polisiye romana imza atmıştır. En son romanları Masque yayınlarında “Les lumières de la ville ne s'éteignent jamais” (Şehirin ışıkları hiç sönmüyor) ve La Table Ronde yayınlarında “Swing mineur” oldu.
José-Louis Bocquet ayrıca, Henri-Georges Clouzot, Henri Alekan ve Georges Lautner gibi sinemacılara, ve Frank Margerin, Yves Chaland, André Franquin ve René Goscinny gibi


PERŞEMBE, 30 Mayıs 2013
(Simultane Çeviri)

• 17.00-17.45: Kiki de Montparnasse yazarları Catel ve José-Louis Bocquet ile buluşma. Türkiye’de BilgeSu Yayıncılık tarafından çevrilen bir çizgi roman


CATEL (Fransa), Kiki de Montparnasse çizeri
Catel Muller, Strasbourg Dekoratif Sanatlar’dan lisans ve Plastik Sanatlar’dan yüksek lisans mezunu. Kariyerini Hachette, Nathan, Bayard ve Hatier gibi yayınlar için hazırladığı çocuk albümlerini çizerek başlatmıştır. Daha sonra, çizimlerini Gallimard’ın yayınladığı “Les aventures de Marion” (Marion’un maceraları), Plon’un yayınladığı “L’Encyclo des filles“ (Kızların Encyclosu) ve Dupuis’nin yayınladığı “Top Linotte” ile devam eder.

2000 yıllarında, Catel yetişkinlere hitabeden çizgi romanlara başlar. Casterman’da, Véronique Grisseaux ile Lucie karakterini yaratır ve Christian de Metter ile “Le sang des Valentines” (Valentine’lerin kanı) çıkartırlar. 2005 yılında Lucie Uluslararası Angoulême Çizgi Roman Festivali’nde Okur Ödülünü kazanır.

2007 yılında, aynı yayınevinde, José-Louis Bocquet ile hazırladığı grafik roman Kiki de Montparnasse’a imza atar. Bu eser, RTL’in Büyük Çizgi Roman Ödülünü ve Angoulême’de tekrardan Okur Ödülünü kazandırır. 2012’de yeniden Olympe de Gouges’un ortak biyografisini yayınlardan.

Bugünlerde Catel, Grasset’in yayınlayacağı ve Benoîte Groult ile yapılan özel mülakatlardan esinlenerek hazırlanan grafik eser üzerinde çalışmakta.
Kiki de Montparnasse Catel & Bocquet’in Türkçeye çevrilen ilk albümü olur.

ÇROP Aracılığıyla Toplantıya Katılacak ÇR Sanatçılarımız:

1. A.Gökhan Gültekin
2. Bülent Arabacıoğlu
3. Devrim Kunter
4. Dorukhan Özcan
5. Emirhan Perker
6. Emre Çıldır
7. Erinç Kaan Selçuk
8. Erkin Ergin
9. Fırat Yaşa
10. Gökçe Akgül
11. M. K. Perker (Amerika’dan yetişirse)
12. Merve Gültepe
13. Mehmet Ersoy
14. Mehmet Günay Ercan
15. Mehmet Sevinç
16. Mertville
17. Meryem Çimen
18. Necmi Yalçın
19. Ramazan Türkmen
20. Rasim Abay
21. Sibel Bozkurt
22. Sümeyye Kesgin
23. Ümit Kireççi
24. Yalın Alpay

25. Yıldırım Örer


 
Yukarı Alt