izmirli grafiker arkadaşlara

hakanpelin

Üye
Kayıt
8 Eylül 2008
Mesaj
27
Tepki
0
Arkadaşlar Merhaba,

Ben bişeyi çok merak ettim. Acaba İzmir'de matbaa veya ajansların çok olduğu semtler neresidir. Yani iş imkanı en çok hangi semttedir. Yardımlarınızı rica ederim. Ayrıca maaş durumu nasıldır acaba.Saygılar
 

GürhanErkal

Altın Üye
Altın Üye
Uzman Üye
Kayıt
22 Aralık 2009
Mesaj
444
Tepki
43
@hakanpelin

Matbaa ve ajansımsıların en bol olduğu yer gıda çarşısı ve onun doğusunda kalan 1. sanayi, MTK çivarındaki yerler. Onun dışında biraz daha ajansa benzeyen yerler alsancak civarında kümelenmişler. Karşıyaka, konak ve bir çok yerde de küçük ajansımsılar ve matbaasımsılar mevcut:)

Çok ama çok az yer İzmirde bu işi hakkıyla yapıyor. İzmire dışından gelecekseniz kesinlikle tavsiye etmiyorum. Denizli, manisa, kuşadası, bodrum, antalya gibi yerlerin bile sektörel hayatları daha iyi.

İzmirin en büyük, en çok iş yapan ajansıyla anlaşmıştım düşünün orası bin tl önerdi. Ama mesai sınırlaması yok öyle sabah 4 lere kadar çalışacak sonra birde fazla gecikmeden işe döneceksin. Ben girmedim o yüzden. Onun dışında alsancakta kendini istanbuldakiler gibi tam hizmet ajansı sanan bir yer işlerimi kötüleyerek 500 tl ssk'sız ücret önerdi, ona da girmedim. Daha sonra izmirli olmayan yine az para veren ama ahlaklı bir işvereni zar zor bulup yanına girdim. 7 aydırda orda çalışıyorum. Dediklerine göre en iyi maaşı alanlar filmcilerde çalışan tecrübeli operatörler bazıları bin bazıları 1200 alıyor. O da çok seyrek tabi. Ben ankara gibi bu işin biraz daha ciddiye alındığı yerlerle freelance çalışıyorum o sayede zar zor ayakta kalıyorum.

Genelde tanıdıklarım 400 -800 arası ya alıyor ya alamıyor:) Gerisini siz düşünün.
 
Yukarı Alt