Kadir Has Üniversitesi Sanat ve Tasarım Fakültesi Grafik Tasarım Bölümü

Buse Türüdü

Altın Üye
Altın Üye
Kayıt
5 Şubat 2008
Mesaj
3.395
Tepki
103
GRAFİK TASARIM BÖLÜMÜ

Grafik Tasarımın başlıca ilgi alanı görsel iletişim sanatıdır. Bir grafik tasarımcının işi harf, rakam, figür ve resim gibi görsel elemanları organize ederek kitlelere mesaj iletmektir. İletişimi sağlamak için logo, afiş, billboard, ambalaj, kitap, dergi, üç boyutlu görselleştirmeler, animasyon, illustrasyon ve web sayfası benzeri ürünler tasarlanır.

Bölümün programı hazırlanırken güncel idealler dikkate alınır. Toplumun sürekli değişen taleplerini karşılayabilmek için, dersler sosyal, kültürel ve artistik bir temel oluşturacak şekilde planlanır. Öğrencilerin illustrasyon, fotoğraf, tipografi, basım teknikleri ve haraketli görüntü gibi tasarımın farklı dallarıyla ilgili olmanın yanında, sosyoloji ve piskoloji gibi sosyal bilimleri de tanımaları gerekmektedir. Çağdaş teknoloji gereğince, bilgisayar destekli dersler bölüm eğitiminin birinci yılından itibaren başlamaktadır. Grafik Tasarım Bölümü, öğrencilerini meslekleri ile ilgili profesyonel bir bakışa sahip olan, yaratıcı tasarımcılar olarak yetiştirmeyi amaçlamaktadır.

Çalışma alanları:

Bölümden mezun olan grafik tasarımcılar; reklam ajanslarında, grafik sanat atölyelerinde, sanayi kuruluşlarının Ar-Ge birimlerinde, ayrıca basın- yayın sektörleri ile interaktif uygulama, sergileme, bilgilendirme alanlarında tasarımcı olarak faaliyet gösterebilirler.

*Bilgilendirme: Kadir Has Üniversitesi geçtiğimiz yıllarda öğrencilerini üniversiteye almadan önce yetenek sınavları ile kabiliyetlerini ölçüyordu. Ancak ; bu sene getirilen yeni bir uygulama ile Tiyatro ve Konservatuar Bölümleri haricinde YGS yani üniversite sınavı ve puanı ile üniversiteye alım yapmaktadır. Henüz puan ile bilgi kesin olarak yoktur. Yayınlandığı an buraya eklenecektir..

Kaynak: gsf.khas.edu.tr/
 
Yukarı Alt