Kağıt kataloğu

Kayıt
16 Eylül 2011
Mesaj
85
Tepki
34
Merhaba Arkadaşlar;
Bugün matbaada kağıt kalitelerini gösteren her sayfanın farklı kalitelerde olduğu üzerinde kuşe kataloğu yazan bir kitapcık gördüm büyük kolaylık bana göre..fakat heryerde satılmıyor sanırım bu konu hakkında bilgisi olan varmı acaba nerede satılır yada direk satın alabileceğim online biyer bilen. Teşekkürler şimdiden.
 

Murat Vardar

Uzman Üye
Uzman Üye
Kayıt
14 Ocak 2012
Mesaj
4.332
Tepki
1.051
@Soner DİLEK


Kitapçık değilde kağıt kartelası olmasın?
herhangi bir kağıt toptancısından temin ettiğimiz kartelayı mı soruyorsunuz?
 
Kayıt
16 Eylül 2011
Mesaj
85
Tepki
34
@Murat Vardar
Murat bey;
belki dediğinizde olabilir ama gördüğüm küçük kitapçık şeklinde idi her sayfası farklı kalınlıkta ve alt köşelerinde örneğin; 90gr parlak vs. gibi o kağıt hakkında bilgi yazıyordu..malum normalde elimizde dokunarak kağıdın gramajını anlamaya çalışırız bu şekilde kolaylık sağlıyor.. kartelayı bir araştırayım belki aynı kapıya çıkıyordur söylediğiniz.
 

Hakan D

Yönetici
Yetkili Kişi
Yönetici
Kayıt
20 Haziran 2008
Mesaj
3.386
Tepki
716
Sanırım siz anahtarlık gibi olan Numune Kataloglarından bahsediyorsunuz. Bunları uluorta yerlerde bulmanız çok zor.
Şöyle ki, örneğin bir mobilyacı iseniz size bu kataloğu anlaşmalı olduğunuz odun üreten firma hazırlayıp gönderiyor, ya da "ev dekorasyon duvarkağıdı vs" gibi bir firma iseniz yine bu numuneyi anlaşmalı olduğunuz kağıt fabrikası size gönderir ve sayılı gönderir.
Ancak şöyle olur;
Ya Murat bey'in dediği gibi direkt fabrikadan alabilirsiniz ya da çevrenizde içdekorasyon firması ya da mobilyacı var ise onlardan kendiniz adına ücretine tekabül getirttirebilirsiniz. O da kabul ederlerse tabi. Ücret dedim çünkü onlar da fabrikadan isteyecekler, onlara gelecek, size verecekler. Fabrikanın ücret isteyeceğini sanmam ama firma bunu sizin için rica minnet yapmayacaktır, işin içerisine ücret girince bu onları tetikleyebilir.
 
Yukarı Alt