Karakalem..

logarita99

Bronz Üye
Bronz Üye
Kayıt
24 Ocak 2013
Mesaj
80
Tepki
2
Cok begendim, Bence cizgilerin cok hos.. Nasil calisiyorsunuz bilmiyorum ama arastirma cizgilerini temizliyormusunuz cizim esnasinda?? Tabiiki bazi calismalarinda oranti hatalari var ama cok kötü degil.. Ben cok begendim cizgilerini... ( hosgörüne siginarak düsüncelerimi yazmaya calistim )... Basarilar..
 

logarita99

Bronz Üye
Bronz Üye
Kayıt
24 Ocak 2013
Mesaj
80
Tepki
2
Epey yol aliyorsun zaten, bu hizla gidersen hersey daha kolay olur.. Bence cok iyi....
 

logarita99

Bronz Üye
Bronz Üye
Kayıt
24 Ocak 2013
Mesaj
80
Tepki
2
Iyi aksamlar Sayin Ertas, bence cizim yaparken elbiseyi düsünme, önce icindeki iskeleti bacagin durusunu, omuzlari, köprücük kemiklerini hisset ve önce onlari ciz, daha sonra giydir veya cizimin bittikten sonra cizdigin resmi ciplak düsün. Örnegin omuzlar sanki cokmu birbirinin ayni? Yani bir omuz digerinden biraz farkli olsa, uzunluk veya büyüklük olarak degil ama simetrik görünmese?? Ayaklar hafif büyük gibimi acaba?? Bir sey daha belirtmek istiyorum, elin öne gelisindeki perspektifi daha iyi ve dogru vermek istiyorsan cizgiler önden yani parmaklarin basladigi yerden geriye dogru iceri girmeli, mesela bilek kismini iceriye dogru bir cizgi atarak belirtmelisin, bunu yarin bir el veya bacak cizerek resmini cekip buraya koyacagim anlatmak daha zor, görsel daha iyi anlasilir.. Umarim haddimi asmiyorumdur, bende ögretmen degilim ama cok calistim o yüzden belki biraz daha fazla tecrübem oldugunu söyleyebilirim.. Yarin örnek bir perspektif cizip koyarim. Iyi aksamlar..
 

Şerife ERTAŞ

Altın Üye
Altın Üye
Kayıt
28 Mart 2012
Mesaj
880
Tepki
65
Evet haklısınız dediklerinizde fakat şunu da belirteyim modeller yarım saat oturdukları için dokuya giremiyorum çünkü kısa bir zaman dilimi var o yüzden yarım saat süresince elimden geldiği kadar düzgün çizmeye calışıyorum. Birde dokuyu evde kendim yaptım yüzü saçlarıda öyle kafadan hayal ederek yani. Eğer modele bakarak yapsaydım eminim daha iyi sonuçlar elde edebilirdim.
Perspektifi'de Öğrenmeye çalışıyorum dediklerinizi dikkate alacağım teşekkür ederim.
Nisan'dan sonra modeller bir saat oturmaya başlayacaklar o zaman daha dikkatli çizerek ve ayrıntıya daha çok inerek modellerimi sizlerle paylaşırım.
 

logarita99

Bronz Üye
Bronz Üye
Kayıt
24 Ocak 2013
Mesaj
80
Tepki
2
Mmm... Yarim saatmi?? Bence cok iyi olacaksin yakin zamanda cünkü cizgilerin saglam ve iyi görünüyor.. Süper!! :)
 
Yukarı Alt