Kastamonu Üniversitesi Tanıtım

Kayıt
20 Ekim 2014
Mesaj
3
Tepki
2

KASTAMONU ÜNİVERSİTESİ
Türkiye ve dünyadaki üniversiteler arasında seçkin bir yer edinmeyi hedefleyen Üniversitemiz 5467 sayılı Kanunla 01 Mart 2006 tarihinde kurulmuştur.
Yakın dönemde kurulmuş olmasına rağmen Üniversitemiz, başta bilimsel alan olmak üzere sosyal, kültürel, fiziki ve sportif alanlarda da atılımlar yaparak “Gelişen Genç Üniversite” olduğunu ispatlamaktadır.
Üniversitemizin ana kampüsü, Daday Yolu 3. km'de, 237 hektarlık alanda kurulu “Kuzeykent Kampüsü” dür.
◆Üniversitemiz bünyesinde sayısı giderek artan seçkin akademik ve idari kadro, 8 fakülte, 2 enstitü, 4 yüksekokul ve 11 meslek yüksekokulu bulunmaktadır. Ayrıca kampüs alanımızda 1 konferans salonu, 1 tanesi Eğitim Fakültesi Kampüsü’nde 1 tanesi de Kuzeykent Kampüsü’nde olmak üzere toplam 2 adet kapalı spor salonu, 1 kondisyon salonu, 6 laboratuvar ve atölye, 1 futbol sahası, 2 sosyal tesis, açık spor sahaları ve Eğitim Fakültesi Kampüsü’nde Kastamonu Üniversitesi Eğitim Fakültesi Uygulama Anaokulu bulunmaktadır.
Üniversitemiz Kuzeykent Kampüsü yakınında öğrencilerimizin barınma ihtiyacını karşılayan, Kredi ve Yurtlar Kurumu'na bağlı 5 binada hizmet veren 562 erkek, 882 kız öğrenci kapasitesine sahip karma yurt bulunmaktadır. Ayrıca Kredi Yurtlar Kurumu’nun 400 kişilik yeni yurdu da yakın zamanda hizmet vermeye başlayacaktır. Kredi ve Yurtlar Kurumu’na bağlı bu yurtların dışında, özellikle şehir merkezinde ve Kuzeykent Kampüsü yakınında çok sayıda ve değişken donanımda özel öğrenci yurtları vardır.
Üniversitemiz akademik birimlerinde Rektörlük Yabancı Diller Bölümü’müze bağlı Turizm ve Otel İşletmeciliği Yüksekokulu için zorunlu, diğer bölümlerimiz için ise isteğe bağlı olmak üzere İngilizce hazırlık sınıflarımız mevcuttur. Ayrıca yurt dışından gelen öğrencilerimiz için Türkçe Öğretimi Uygulama ve Araştırma Merkezi’nde (TÖMER) Türkçe eğitimi verilmektedir.
Üniversitemizde farklı alanlarda aktif olarak faaliyet gösteren 34 adet öğrenci kulübümüzün sayısı ve faaliyetleri gün geçtikçe artmaya devam etmektedir.
Üniversitemizin ABD, Arjantin, Portekiz, Kırgızistan, Kazakistan, Endonezya ve Malezya gibi ülkelerdeki birçok üniversite ile ikili protokol anlaşmaları bulunmaktadır. Bu protokollerimiz çerçevesinde Meslek Yüksekokullarımızdan mezun olan öğrencilerimiz, ikili protokolümüzün olduğu dünyanın dört bir tarafındaki üniversitelerde lisans tamamlama, lisans mezunu öğrencilerimiz de yüksek lisans eğitimi alma imkanına sahiptirler. Yapılan anlaşmalarda beraber araştırma yapma, ortak proje yürütme, öğretim üyesi ve öğrenci değişimi de yer almaktadır.
Ayrıca Üniversitemizin Ülkemizdeki 78 üniversite ile Farabi değişim programı çerçevesinde protokol anlaşması, 43 Avrupa Üniversitesi ile de Erasmus programı çerçevesinde öğrenim görme, staj ve öğretim üyesi hareketliliği kapsamında anlaşmamız bulunmaktadır.
İşbirliği Protokolü imzaladığımız üniversiteler ile Erasmus ve Farabi anlaşmalarımızın bulunduğu üniversiteler arasına yenilerini hızla ekleyecek olan Üniversitemiz, ‘Dünya Üniversitesi’ olma yolunda emin adımlarla ilerlemektedir.
Yeni kurulacak fakülte, enstitü, yüksekokul ve araştırma merkezleri ile Üniversitemiz ilerleyen zamanlarda öğrencilerine sunacağı eğitim imkanlarını sürekli çeşitlendirmeye ve geliştirmeye devam edecektir.
Üniversitemiz, üniversite hayatının karmaşa ve stresten uzak sağlıklı bir biçimde doya doya yaşanabileceği teorik eğitimin pratiğe rahatlıkla dönüştürülebileceği, akademisyen-öğrenci iletişiminin en üst seviyede olduğu, mensubu ve mezunu olmaktan gurur duyacağınız dinamik bir üniversitedir.

Tasarım Bölümü
-Grafik Tasarım Genel Bilgiler


Grafik Tasarımı iletişim yanı güçlü, pek çok alanın bilgisini gerektiren bir bölümdür. Amacı bu kapsamda alan bilgilerini ve disiplinini kavrayabilen, dış dünyayı gözlemleyip yorumlayabilen, yeniçağın hızlı değişimlerine ayak uydurabilen, iletiler ve iletiler arası ilişkileri gözlemleyip çözebilen, estetik kaygılar ile özgün yapılar üretebilen, bilgi ve iletişime dair yüksek bilince sahip grafik tasarımcılar yetiştirmektir.
Ders programı “İnsan Kaynaklarının Mesleki Eğitim Yoluyla Geliştirilmesi Projesi” (İKMEP) kapsamında düzenlenerek 2010-2011 akademik yılında eğitim-öğretim hayatına başlayan bölüm, meslek yüksekokulları arasında proje uyumunu sağlayan ilk bölümdür. Bu program, proje kapsamında ulusal ve uluslararası uzmanlar, YÖK temsilcileri ve akademisyenler, MEB temsilcileri ve öğretmenler, sosyal ortaklar, iş piyasası temsilcileri ve meslek elemanları ile iş birliği içinde, pilot kurumlarda görevli öğretim elemanları ve öğretmenler tarafından geliştirilmiştir. Eğitim ve öğretimin yürütülmesinde öğrencilerin yaratıcı ve özgün karakterlerinin güçlendirilmesi, mezun olduklarında ise talep edilecek işgücünün yetkinliğine sahip olmaları gözetilir.
Bölüm mezunu öğrenciler Dikey Geçiş Sınavı (DGS) ile ilgili fakültelerin Fotoğraf, Fotoğraf ve Grafik Sanatlar, Fotoğraf ve Video, Grafik, Grafik Öğretmenliği, Grafik Sanatları, Grafik Tasarım, Grafik Tasarımı, İletişim Tasarımı, İletişim ve Tasarım bölümlerine geçiş yapabilmektedirler.
Grafik tasarım meslek alanı reklam sektörünün yanı sıra tanıtım ve iletişim sektörüne de hizmet vermektedir. Mezun öğrenciler için istihdam alanı iletişim ve tanıtım ile ilişkili olan geniş bir yelpaze oluşturur. Matbaalar, reklam ajansları, televizyon veya dergi gibi yayın kurumları, tanıtım ofisleri ya da kamu/özel kuruluşların pazarlama bölümlerinde yardımcı grafiker veya sanat danışmanı olarak çalışabilirler.
 

Dosyalar

Yukarı Alt