Katman içi renk nasıl oluyor..

balian

Üye
Kayıt
26 Şubat 2008
Mesaj
5
Tepki
0
Arkadaşlar ben photoshopta gif yapmak istiyorum.Işık saçan yazıdaki dersi yapmak istedim ancak bi türlü oluşturduğum boş alanın içini siyah renge çeviremedim daha doğrusu nasıl olduğunu bilmiyorum vede katmanı rasterize layer yapamıyorum..Menüde var ancak seçilmiyor bu konuda bana yardımcı olursanız sevinirim..:confused:
 

balian

Üye
Kayıt
26 Şubat 2008
Mesaj
5
Tepki
0
teşekkür ederim verdiğin bilgiler için.Ama ben yazıyı hazırlıyorum ve dersi olduğu gibi yapıyorum gif olarak kayıtediyorum ancak izlediğim zaman hareketsiz oluyor.Bunu hareketli gif olarak nasıl izleyebilirim..?
 

wexplorerx

Forumdan Uzaklaştırıldı
Kayıt
29 Mart 2008
Mesaj
17
Tepki
0
Kardeş bak yukarıda demşimki İmage ready kullanman lazım !!Herektli Gif yapman için Animasyon Mantıgını iyi anlaman gerek !! Misal :
1. Karede şu Layer görünecek 2. karede şu 3 de şu gibi !! sana bi kısa basit bi ders hazırlayacagım umarım yardımcı olurum.
 

wexplorerx

Forumdan Uzaklaştırıldı
Kayıt
29 Mart 2008
Mesaj
17
Tepki
0
Kardeş http://rapidshare.com/files/114341892/ders02.wmv.html bunu bi izle anlamadığın yer olursa sorarsın.Dikkat etmen gereken Hangi layer ne zaman görünecek Photoshopun bütün Özellikleri İmage Ready içinde geçerlidir.Opacşty azaltıp çogaltabilir renkleri değiştirebilir Filtre yapabilirsin Önemli olan goğru zamanda görünmesi !! Kolay gelsin
 

balian

Üye
Kayıt
26 Şubat 2008
Mesaj
5
Tepki
0
ben cs 3 kullanıyorum.animation seçeneğiyle gif yapmaya çalışıyorum senin derste gösterdiğin gibi ama yazıyı seçip büyütemiyorum..katmanları aynı senin gibi animation penceresinden seçip ayarlıyorum gif olarak kayıt ediyorum ama açınca oynamıyor.bide yeni sayfa açtığım zaman misal a4 seçiyorum ama senin verdiğin dersteki gibi 800*600 piksel olayı seçilmiyor daha doğrusu ben bulamadım.geniş seçmem gerekiyor çünkü animation penceresinde her seçildiğinde alttaki katman veya üstteki diyeyim sağa kaçıyor.Bi tane deneme yaptım ışık ekleyebildim ama ışık katmanı bakıyorum sağa kaydığı için ekranın solunda ışık katmanı fark ediliyor.Çok kötü bi görünümü oluyor.Neyi eksik yaptığımı anlamadım...
Normal resim göstericiler ki ben xnview kullanıyorum bunu oynatamıyormu..?:confused:
 

wexplorerx

Forumdan Uzaklaştırıldı
Kayıt
29 Mart 2008
Mesaj
17
Tepki
0
Kardeş İlk önce şunda anlaşalım !! Animasyonda kullanacağın katmanları PSP de hazırlıyosun sonra Image Ready ye geçiyosun !!! Bunu yapıyorsan problem olmaz sanırım bunu yapmıyosun !!

1-Kağıt ebatını seçerken FİLE--NEW çıkan menüde PRESET yazan yerde tıkla check menüyü INTERNATIOANL PAPERS seç standart Kagıtlar -A4-A3 ..gelir.PRESET yazan yerde WEB ı tıklarsan 800*600-1024*768 ... gelir.
2-Yazıyı büyütmek için yazıyı yazdığın Katmanı seç CTRL+T ye bas etrafında bir çerçeve çıkıcak köşelerinden tutarak büyütebilirsin yook çıkmadımı o zaman yanlış Layer ı seçtin demektir.

Bunuları bi dene ben sana bi ders daha ayarlıcam !!
Kolay Gelsin
 
Yukarı Alt