Kısaca... -Grafikerler.Org-

Ömer YILDIZ

Admin
Yetkili Kişi
Kayıt
29 Temmuz 2007
Mesaj
2.320
Tepki
92
Bilinir ki her yeni bir fikir yeni bir akım doğurur,her yeni bir akım ise yeni bir fikrin başlangıcını oluşturur.
Biz de size böyle yenilikçi bir fikir ile yola çıkmış, piyasada zor şartlarda tutunup grafikerliğin sanalda en başarılı sıralarına oturmuş bir platformdan bahsedeceğiz; yani Grafikerler.Org'dan.
Grafikerler.Org 2007 yılında sanala ilk adımlarını atmış bulunup bugün yine sanalda kendi alanında en başarılı yere oturmuş bir grafiker sitesidir.
Bu başarısının ispatını yine büyük arama motorları tastiklemektedir.
Grafikerler.Org bakın bu başarısının sırrını bizlere nasıl açıklar:

Grafikerler.Org zengin ve devingen içeriğiyle günün her anında yeni bir grafikerin ilgisini, beğenisi ve dikkatini çekmeyi başarmış ve bu başarısını yine kendi bünyesinde barındırdığı kaliteli yaklaşımlarıyla sabitlemiş bir platformdur.
Grafikerler.Org'da her grafiker,bütün mesleki kaynaklarına kısa sürede kategorize bir şekilde ulaşabilmektedir, sitemiz kendi bünyesindeki olumlu,yaratıcı,kaliteli eleştrileriyle ve yaklaşımlarıyla bir grafikerin kendisini geliştirebilmesi için ihtiyacı olan tüm edinimleri onlara karşılık gütmeksizin sunmaktadır.Yine sitemiz bir grafiker için olmazsa olmaz tüm görsel ve bilgi odaklı kaynakları onlara karşılık beklemeden sunmaktadır. Bir grafiker, sitemizde kendisine lazım olan her kaynağa hızlı ve kısa sürede ulaşabilmektedir.
Grafikerler ve grafiker adayları sitemize, hazırlamış oldukları iş gereçkeli ya da serbest görsellerini ekleyebilir, eksikleri için bu işte deneyimli diğer grafikerlerden yapıcı eleştriler bekleyebilir ve böylece kendi eksiklerini görüp,kendilerini mesleki anlamda daha kaliteli yerlere getirebilirler.

Sitemiz bir grafiker ya da grafiker adayının, köşe başı grafiker sitelerindeki gibi,eleştriye sunulmuş çalışmalara "güzel olmuş, eline sağlık" gibi klişe sözlerden daha fazlasına ihtiyacı olduğu bilinciyle hareket etmekte ve sunulan çalışmaları en iyi şekilde eleştirmeye odaklı bir yapı sergilemektedir.
Bizi sanaldaki diğer grafiker sitelerinden ayıran en belirgin fark, sitemizin bu özelliğinden gelmektedir. Sitemiz bunlarla yetinmeyip, grafikerliğe ilk adımlarını atacak olan grafiker adayları ve grafikerliği meslek haline getirmiş diğer üyeler için birçok Videolu Eğitim Seti hazırlamış ve bunları hiçbir karşılık gözetmeksizin üyelerine ücretsiz sunmuştur.
Öte yandan Grafikerler.Org yine grafiker ve grafiker adaylarının kendilerini geliştirebilmesi açısından kendi sitesinde her ay ödüllü bir yarışma düzenleyerek, grafikerleri tam bir mesleki motivasyona sokmayı hedeflemiştir.
Böylece Grafikerler.Org, üyelerine karşı Eğitim Sorumluğu vasfıyla bu alanda da yine sayısız hizmet vermiş ve onlara bu amaçla mesleki deneyimler kazandırma görevini bizzat üstlenmiştir.
Yine sitemiz alanında deneyimli birçok başarılı grafikeri ve yazarı bünyesinde barındırmaktan üyeleri gıyabına onur duymaktadır.
Grafikerler.Org tüm bu özellikleri nedeniyle sanalda gerçek bir Online Grafiker Okulu vasfını üzerinde toplamıştır.
İş bu mesleki alanda diğer bir konu ise bir grafiker için gereken materyal sorunudur.Sitemizde bir grafikerin ihtiyacı olan sayısız görsel ve materyal mevcuttur, böylece grafiker ve grafiker adayları mesleki yaşamlarının her anında mesleki her ihtiyaçlarını yine başka bir yere bağımlı kalmadan kendi siteleri (yani Grafikerler.Org) üzerinden temin etme imkanına sahiptirler.
Sitemizin diğer bir özelliği ise sanaldaki esnek yapısı, yani her kesime hitap edebilme yeteneğidir.
Grafikerler.Org, sanalda sadece grafikerlere seslenmeyip farklı bir çok mecrada birçok kesime hizmet vermektedir, örneğin Fotoğrafçılık,Desinatörlük,Web Tasarım,Sinema,Tiyatro,Nakış,Sergi Salonları,İşveren ilanları,Edebi Söyleşiler,Köşe Yazıları gibi daha sayamadığımız birçok alanda zengin içeriğiyle üyelerine hizmet vermektedir.
Yine üyelerimiz sitemizde kendi Portföyl'lerini oluşturup bunları sergileyebilmektedir.
Böylece üyelerimiz, bir günün her anını sitemizde dolu dolu geçirebilme imkanına sahiptir.

Sitemizin departmanlarından özetler:

*Grafikerlik Ve Tasarım: Üyelerimiz burada resmi ve serbest tüm çalışmalarını uygun başlıklar altında yayınlamakta ve gelen eleştriler doğrultusunda kendisini zamanla en uygun şekilde geliştirebilmektedir.

*Firma Yarışmaları: Üyelerimiz bu bölümde firmaların talepleri doğrultusunda yapılan maddi kazançlı yarışmalara iştirak etmekte, hem maddi hem manevi kazançlar sağlamaktatır.

*Ödüllü Grafik Tasarım Yarışmaları: Üyelerimiz bu bölümde sitemizin talebi doğrultusunda yayınlanmış yarışmalara iştirak etmekte, karşılığında manevi saygınlık ve kendisini mesleğine kanıtlama imkanına kavuşmaktadır.

*Grafiker iş İlanları: Bu bölümde mesleki anlamda işverenler ve iş arayanlar, staj yeri arayan grafiker adayları birbirleriyle kısa sürede iletişime geçebilme imkanına sahiptirler.

*Grafiker Eğitim ve İş Hayatı: Grafiker ve grafiker adayları bu bölümde grafikerliğin akademik eğitiminden grafikerlik mesleğine kadar tüm bilgileri öğrenebilme imkanına sahip olmakta, mesleki anlaşmazlıklarını HUKUK bölümünde dile getirme hakkına tabiidirler.

*Dersler: Bu bölümde grafikerler grafik programları hakkında Grafikerler Org'un kendisine ait birçok orjinal, sanaldan bağımsız videolu görsel eğitim dersine ücretsiz sahiptirler.

*Temel Sanat Eğitimleri: Bu bölümde grafikerler, mesleki teknik bilgiye nazır tüm literatürü öğrenmeye hak sahibidirler.
Bu başlıklar sitemizden sadece çok küçük bir kesittir ve Grafikerler.Org buradakinden kat kat fazlasına sahip bir kompleks yapıdadır.

Grafikerler.Org; 23.085 konusu, 125.068 Mesajı ve 85.693 üyesi ile sanalda grafikerlere yaklaşık 5 yıldır her gün yenilenen içeriğiyle dimdik ve dinamik bir şekilde hizmet vermektedir.
Sitemiz bu yapıcı ve zengin duruşuna asla zarar vermeyecek ve tüm grafikerlere karşılıksız hizmet vermeye devam edecektir.
Daha çok detaya, sitemize internet adresi üzerinden erişerek sahip olabilirsiniz.

Tüm firmalara ve grafikerlere hayırlı, bol kazançlar dileriz.
Grafikerler.Org Yönetimi!
Ömer YILDIZ
 

delal

Üye
Kayıt
13 Ocak 2012
Mesaj
16
Tepki
2
Grafikerler.org gerçek bir online grafiker okuludur bana göre.

Emeği geçen herkese teşekkürler.
 

wloger

Üye
Kayıt
29 Mart 2012
Mesaj
4
Tepki
0
foruma yeni üye oldum konu açamıyorum bari söyleşilere katılayım dedim:)
 
S

Silinmiş üye 102535

Misafir
Hizmet kalitesi takdire şayan :)

Yeni üye oldum siteye yalnız küçük bir şikayetim var:utan22:

Çalışmalara yeni başladığımı belirttiğim halde eleştiri , öneri alamadım henüz :(
bu üzücü bir durum benim için.

yerinde olmuştur umarım :)
 

Murat Vardar

Uzman Üye
Uzman Üye
Kayıt
14 Ocak 2012
Mesaj
4.332
Tepki
1.051
@N.Tr.

Biraz sabırlı olun yorum ve eleştiri için,
İyi forumlar.
 
Yukarı Alt