Kişisel Gizlilik Yazılımları-Zemana AntiLogger

Abdullah Şahin

Altın Üye
Altın Üye
Kayıt
3 Nisan 2008
Mesaj
2.630
Tepki
89
Zemana AntiLogger

Zemana Ltd. nin 2008 yılında piyasaya sürdüğü ilk Türk yapımı anti-virüs programı olan Zemana AntiLogger yavaş yavaş Türk internet kullanıcılarının kulağına fısıldanmaya başladı.

Prototip aşaması üç yıl süren Zemana, içeriğinde bulunan altı farklı anti-izleyici modülü ile günümüzde etkisi hissedilir bir düzeyde artan yemleme, özel bilgilerin çalınması ile şifre ve veri hırsızlığı gibi saldırılara karşı güçlü bir savunma sunuyor.

Kurulumu oldukça basit olan Zemana, anti-virüs yazılımcılarının gittikçe artan sayıda kötücül yazılıma karşı geliştirmiş oldukları “sezgisel buluş yöntemi” ile çalışıyor. Bu yöntem ile virüs veritabanlarında bulunmayan kötücül yazılımların etkinlikleri incelenerek gerektiğinde müdahale edilebiliyor.

Tamamen kullanıcı dostu olan Zemana’nın modüllerini incelemeye başladığımızda ilk olarak Anti-KeyLogger ile karşılaşıyoruz. Bu modül ile tuş izleyici yazılımları tespit edebiliriz. Anti-ScreenLogger ise görüntü izleyici yazılımları tespit etmemize yarayan bir araç. Anti-WebcamLogger modülü, web cam ile yaptığımız sohbetleri koruma altına alıyor. Anti-ClipboardLogger’da kullanıcı adı, şifre, kredi kartı numarası ve benzeri özel bilgilerimizi koruma altına alabiliriz. Son modülümüz olan Sistem Savunma’yı incelediğimizde güvenilir sistem bileşenlerine dil/kod enjeksiyonu, çekirdek sürücü yüklemesi, fiziksel bellek değişikliği gibi etkinliklerin Zemana ile denetlendiğini görüyoruz.

Zemana’nın diğer özelliklerine baktığımızda tüm anti-virüs yazılımlarında var olan karantina, kayıtlar ve güncelleme gibi uygulamalara erişebiliriz.

Şu an için 15 günlük deneme sürümü ile piyasada olan bu genç ulusal anti-virüs yazılımı yaklaşık 10,000 indirme ile yoluna devam ediyor.

Download

Zemana AntiLogger 1.1.2.416

Anti-SSL Logger​

Anti-WebCam Logger
Anti-Key Logger​
Anti-Screen Logger

Anti-ClipBoard Logger

System Savunma


Minimum Sistem Gereksinimleri
Windows XP / Windows Vista
Minimum 50 MB Hard Disk Boş alanı
Minimum 128 MB Ram
Minimum IntelPentium 300 MHz İşlemci









 
Yukarı Alt