Kıvırma Efekti Uygulama (resimli anlatım)

Tepki
4
Merhaba arkadaslar. Hemen derse geciyorum ilk olarak fotoğrafımızı açtık.Ben altta verdiğim fotoğrafı kullandım.

İlk önce background katmanına çift tıklayarak layer haline getiriyoruz. Sonrasında İmage-Canvas Size uyguluyoruz. Değerler fotoğrafınızın boyutuna göre değişmektedir ben altta gösterdiğim gibi yaptım.

Sonrasında Edit-Free Transform seceneğini sectik. Shift tusuna basılı tutarak fotoğrafımızı sola çeviriyoruz.

Filter-Distort-Shear seciyoruz ve fotoğrafı resimde gösterdiğim gibi sündürüyoruz. Değerler göz zevkinize göre ama bana sorarsanız aşırıya kaçmayın derim.

Ok tıkladıktan sonra Tekrar Edit-Free Transform özelliğini seciyoruz ve shifte basılı tutarak fotoğrafımızı eski haline getiriyoruz.

Sonra altta resimde işaretle gösterdiğim butona ctrl basılı tutarak tıklıyoruz. Bu buton yni layer oluşturmamıza yarar.Ctrl basılı tutup tıklamamızın sebebi ise yeni layerimizi en altta oluşturmasına yarar.

Simdi üstteki layerimize ctrl basılı tutarak tıklıyoruz ve secili ale geliyor resimde gösterdiğim gibi.

Sonra alttaki layerimize tek tıklıyoruz ve paint bucket tool yardımıyla siyaha boyuyoruz layerimiz resimdeki gibi görünüş alıyor.

Şimdi Select-Deselect uyguluyoruzboylece secili alanı kaldırıyoruz.
Burada alttaki layer secili iken Edit-Transform-Flip Vertical uyguluyoruz fotoğrafımız alttaki gibi olacaktır.

Fotoğrafımızın yukarısındaki siyah fazlalıkları eraser tool yardımıyla siliyoruz resimde gösterdim.

Filter-Blur-Gaussian Blur uyguluyoruz değer yine göz zevkinize göre olacak.

Ve bitti. . .

Ben arka fona alttaki resmi koydum sizde göz zevkinize göre sade yada daha göz alıcı şeyler koyabilirsiniz.

Yararlı olduysam ne mutlu bana. . .

Yukarı Alt