Kolay Erişim İçin Dosyalarınızı Web ‘de Saklayın

Abdullah Şahin

Altın Üye
Altın Üye
Kayıt
3 Nisan 2008
Mesaj
2.630
Tepki
89


Dosyalarınıza web’den ulaşmak için bazı yazılımları kullanabilir ve istediğiniz bilgisayar üzerinden bu dosyalara ulaşabilirsiniz.

Kişisel dosyalarınızı web’de saklayabilir ve heryerden ulaşabilirsiniz. Kişisel dijital birikim adı verilen bu sistem ile, bilgisayarınızda depoladığınız ve internet üzerinden zaman zaman başkalarıyla paylaşıma sunduğunuz dosyalarınızın güvende olmasını sağlayabilirsiniz.

Son on yılda daha fazla önem kazanan dijital birikim, sakladığınız dosyaların bilgisayarınızda sorun oluşsa bile kaybolmamasını ve her yerden erişimi olmasını sağlıyor. Yedekleme alışkanlığı ile, dosyalarınızın kaybolmasını önleyebilir, tüm verilerinizin güvenli bir şekilde saklanmasını sağlayabilirsiniz.

Dosyalarınızı güvenilir bir sunucuya yedeklemeniz, onların güvende olduğunu bilmenizi ve başka bilgisayarlardan istediğiniz zaman bu verilere ulaşabilmenizi sağlıyor. Birden fazla bilgisayar kullananlar ise veri eşitleme işlemini gerçekleştirmeliler. Dosyalarınızı internette yedeklemenin ardından eşitleme yapmalısınız. Bu işlemi ise başka bir bilgisayar üzerinden gerçekleştirmelisiniz. Bu işleme, bilgisayarlar arasında online eşitleme adı veriliyor.

Online eşitleme yapmanızı sağlayan servislerden bahsetmek gerekirse, Box.net bunlardan birisi. 1GB saklama alanı sağlayan Box.net’ten faydalanmak için ücretsiz hesap açmanız gerekiyor. Bu alana yükleyeceğiniz dosyaların büyüklüğü en fazla 25 MB olmalı. Hesabınızın aktif bulunmasını istiyorsanız, kendinize ait dosyaları yüklemeyi tercih etmeli ve telif hakları konusunda bir sorun yaşamamalısınız.

DropBoks ise kolay ve hızlı bir şekilde hesap açmanızı ve yüklediğiniz dosyaların kolay organize edilmesini sağlıyor. Bu programın dezavantajı, Türkçe karakterleri desteklememesi. Ücretsiz hesap sahibi olanlar, 1GB’lık web alanına sahip oluyor. Dosya boyutunuz da ücretsiz olarak maksimum 10MB olmalı. 2 ile 10 dolar arasında değişen ücretli üyeliklerde de 200 MB’lık dosya boyutunu yüklemeniz sağlanıyor.

Dosyalarınıza web üzerinden ulaşmanızı sağlayan diğer bir program ise Orbitfiles.com. Bu servis ile üç farklı kullanıcı hesabı açabilir, 1GB’lık ücretsiz alana sahip olabilirsiniz. 6GB’a kadar ücretsiz saklama alanına da sahip olabilirsiniz. Saklayacağınız dosyaların boyutu 10MB’ı geçmemeli ve 45 gün kullanmazsanız, hesabınızın iptal olacağını gözönünde bulundurmalısınız.

Bir başka dosya saklama programı olan Foldershare.com ise Windows’un bir parçası gibi çalışıyor. http://www.foldershare.com/ adresinden bu yazılımı indirebilir, bilgisayarınız açık olduğunda web diski gibi kullanabilirsiniz. Bu yazılımın Mac ve Windows için farklı sürümleri de bulunuyor.


Kaynak
Bilişimhaber
 
Yukarı Alt