Kolay Neon ve Led etkisi

prycons

Üye
Kayıt
28 Ağustos 2008
Mesaj
14
Tepki
3
Corel de neon etkisi yada led etkisi kolayca gölge ve outline kullanarak yapılır.


By anhelas at 2009-12-23



Ayrıca bu çalışmaları ayrı ayrı kaydedip ImageReady gibi bir programda yada Corel de hemen animasyon yapabilirsiniz.
 
Kayıt
8 Eylül 2008
Mesaj
2.540
Tepki
31
bunu ders olarak ayrıntılı bir şekilde anlatabilirseniz çok daha faydalı ve anlaşılır olabilir
vaktiniz olduğunda bunu ders olarak bekliyoruz

şimdiden teşekkürler sayın prycons
 

prycons

Üye
Kayıt
28 Ağustos 2008
Mesaj
14
Tepki
3
Peki en kısa sürede hazırlarım ilginize teşekkürler. Bunu anlatma nedenim kısaca şuydu; bir arkadaşım pratik olarak yan sön animasyonlu led tabela tasarımı istedi bende yaptım nasıl isterse o şekilde yazılar hareket ediyor gerçi bu işte anima çok kolay ancak asıl tabela imal edilirken pic programı ve uygulamasınıda bilmek lazım mesela yukarıdaki çalışmaları corelde yaptım versiyon problem değil ayrıca animas. mantığıda basit cell ler çerceveler üst üste gelecek 2-3-4 çerçevede bir tabela sunumu dikkat çekici olur sonrada ledler dizilir üretilir. Neon başlı başına bir imalat ona uygun yazı karakterini bulmak yada kendi yazı karakterimizi oluşturmak gerekir ki bana neon ön tasarımı işi hiç gelmediği için özel bir karakter tasarlamadım.şu sıra led imalatçısı müşterisine işini anlatııyor ancak müşteri o şey her neyse dükkanında önceden görmek istiyor e teknolojide ileri müşteri mükemmeli bekler tabi Hollywood yapımları yanında onu mu yapamıycaz ,. Napıyorz bizde dükkanın dıştan fotosunu çekip uygun ölçüde tabela yerini belirleyip ona uygun tasarımımızı yapıyoruz,gece görüntüsü oluşturuyoruz, önceden hazırladığımız led tabelayı oraya perspektife dikkat ederek monte ediyoruz , henüz olmayan tabela orada ve yanıp sönüyor e müşteri etkileniyor tabi ve okeyi veriyor.Kısaca Corel herşeye yeter eğer sizde yaratıcılık varsa !!!
NOT: Sağ Altta Alıntı yazısı var fakat bana aittir.
 

afacan

Üye
Kayıt
4 Nisan 2008
Mesaj
7
Tepki
0
ledlerin nasıl döşendiğini anlatabilirmisiniz
led aralıkları yazının icinden dışından çözginin üstünden
nasıl ledlerin yerlerini belirlediğinizi anlatabilirseniz sevinirim
iyi çalışmalar
emeğini sağlık
 

reis

Üye
Kayıt
10 Mart 2008
Mesaj
21
Tepki
0
Paylaşım için öncelikle teşekkür ederim. Tabi ders olarak daha detaylı anlatırsanız çok daha yardımcı olmuş olacaksnız. Birde size sormak istediğim birşey var. Örneğin '' REİS '' yazısının içine tek sıra led döşeyeceğiz. 2 mm lik daireleri 8 mm arayla nasıl yazının tam ortasına dizebiliriz? Forumda okadar aramama rağmen tek sıra led dizim hakkında bir konu bulamadım. Ders olarak resimli ve detaylı yardımcı olursanız çok memnun olurum. Corele yeni başlayan ben gibi insanlara çok faydalı olacağını düşünüyorum.

Saygılar.
 
Kayıt
17 Mart 2008
Mesaj
3.266
Tepki
100
Eğer maksadınız ekranımda güzel bir görüntü olsun ise, Blend Tool ile ve bir takım gölgelerle bunu çok rahat yapabilirsiniz.
Corel derslerinde arasanız bununla ilgili bir ders olduğunu hatırlıyorum. Ancak bunu ticari maksatla yapmak istiyorsanız Neon Tool 5 adlı makroyu öneririm. Bu bir makrodan ziyade küçük bir programcık gibi çalışmakta kendine has menüleri bulunmaktadır.
Ne varki bu makro ücretlidir. Küçük bir miktar ödeyerek bu makroya sahip olmanız ticari açıdan size inanılmaz faydalar sağlayacaktır. Neon Tool 5 adlı makroyu buradan inceleyebilirsiniz...
 

Erkan Nehir

Grafik Tasarımcı & Ressam
Uzman Üye
Kayıt
10 Ocak 2010
Mesaj
2.523
Tepki
53
Corel Draw ile yapılabilecek en basit yöntem ile;
Siyah veya uygulama yapmak istediğimiz renkte zemin üzerine yazımızı yazıyoruz ve sol taraftaki menüden Drop Shadow Yapıyoruz.
Transparency Operation "Normal" olmalı ve gölge rengini font ile aynı renkte seçiyoruz.



Daha sonra featherin direction/Outside seçiyoruz ve Drop Shadow Fetharing ve Drop Shadow Opacity ayarlarını istediğimiz efekti elde edeceğimiz dereceye getiriyoruz.



Ve sonuç





Dilediğiniz efekt derecesini ve genişliği ayarlamak size kalmış.
Umarım faydalı olur.
 

hear

Üye
Kayıt
2 Haziran 2008
Mesaj
4
Tepki
0
Vaktim olsaydi size detayli anlatabilirdim :) tek sira ve yazinin ortasina led doseyecekseniz en uygun yöntem elle göz karari ayarlamanizdir. Bu konuda arastirma yapmaniz yersiz olucak arastirmalarinizda karsiniza cikacak led tool macrosu olucak 20$ karsiliginda satin alarak kullanabilirsiniz ancak gerek yok elle daha orjinal ve basit sekilde yapabilirsiniz. arastirma yaparak vaktinizi bosa harcamayin..

Görsel olarak sunum yapacaksaniz en basit yöntemde yazinizi cizgisel olarak yani outline pen dialog araciyla ayarliyabilirsiniz.. Cizgiselleri bu aracin icerisinden noktalama yöntemiyle led görünümüne getirdikten sonra convertleyin ( Ctrl+Shift+Q) daha sonra ışık efekti verin.. anime etmek icinde her adim icin ayri bir dosya olusturarak jpg kaydedin image ready ile animasyonunuzu olusturup etkili görünümde led calismalar yapabilirsiniz.

kisaca anlattim vakit bulabilirsem resimli anlatirim ancak şu siralar pek mümkün olmuyor.
Umarim faydali olabilmisimdir.

 

reis

Üye
Kayıt
10 Mart 2008
Mesaj
21
Tepki
0
Arkadaşlar öncelikle yardımlarınız ve açıklamalarınız için çok teşekkür ederim.

Aslında sizlerin yanında babasının oyuncağını bozmuş,heran fırça yiyecekmiş bir çocuk gibi hissediyorum kendimi.:) Çünkü bahsetttiğiniz birçok terimi dahi bilmiyorum.Bilemediğim içinde saatlerce aradığım oluyor bu ikonlar nerde diye.:msn_disappointed:

Aslında büyük bir özveriyle yaklaşıp,zamanınızı harcayıp yardımcı olmaya çalışıyorsunuz bunun için nekadar teşekkür etsem az gelir fakat coreli daha yeni yeni öğrenmeye başladığım için bahsettiğiniz birçok şeyi anlayamıyorum.:dontknow2: Yani bunun için adım adım resimli ve yazılı yardıma ihtiyacım var. Tabi aslında bunları utana sıkıla yazıyorum emin olun. Zira kimsenin değerli vaktini almakta istemiyorum. Eğer aranızda müsait bir zamanı olupta daha geniş detaylı anlatabilecek bir arkadaşımız varsa çok çok memnun olurum.Tek istediğim şey,yazıların tam ortasına düzgün bir şekilde tek sıra led ayarını yapabilmek.



Emine hanım; emin olun forumu neredeyse talan ettim. Ama bu tek sıra led dizimi hakkında benim anlayabileceğim ( çok acemiyim) şekilde bir ders bulamadım.

Evet bunu ticari olarak yapmak istiyorum. Uzun yıllar tabelacılık sektöründe imalat ve montajda çalıştım. Özelliklede montajda. Tabi çalıştığım firmada işim sadece imalat ve montajdı. Yani hiçbirzaman tasarım ve pc ile ilgili işim olmadı ve bu yüzden bu konulara çok yabancıydım. Daha corelin ne olduğunu bile bundan 5-6 öncesine kadar bilmiyordum. Yani tabi atölyede grafiker arkadaşlar tasarım yaparlardı ama hiç ilgilenmezdim. Şimdilerde ise kendi atölyemi kurdum çok şükür. Tabi bu 5-6 ay içersinde ise coreli kullanmayı öğrendim.( kendi çapımda yetri kadar kara düzen tasarım yapıyorum) Tabi profosyönelce işler çıkartamıyorum ortaya. Bu sıralar malum led tabela popilite ve herkes bundan istiyor.Bu zamana kadar 10-15 tane irili ufaklı le dtabela yaptım. Bunlar sadece bazıları.

http://www.izlesene.com/video/amator-led-terzi-tabelasi/2021185

http://www.izlesene.com/video/amator-led-cigerci-tabelasi/2021189


Bunları tamamen göz kararı deldim matkapla. Yani coreelde hiçbir led deliği ayarlamadan. Fakat şuan elimde bir iş var ve bu işi numune olarak yapacağım. Allah nasip ederse beğendikleri takdirde devamını yapacağım. Bu yüzden milimlik bir iş çıkartmam lazım. Bahsettiğiniz programın parası hiç mühim değil hemen alırım fakat nasıl alınır,nasıl yüklenir ve nasıl kullanılır hiç bilmiyorum. Yani işim çok zor.:bye:

Üstelik kullandığım corel,takçalıştır corel. Yani flaş bellekte bile taşınıp istediğin her pc de kurma derdi olmadan kullanılan birşey. Ve corel 13. bu bahsettiğiniz program şuanki kullandığım corelde çalışrmı ?

İşin maddi boyutunu hiç düşünmüyorum orası sorun değil. Programıda alırım ama sizler gibi üstadların desteğine ve yardımlarına çok ihtiyacım var.

Biraz uzun yazdım kusuruma bakmayın.

Şimdiden hepinize ayrı ayrı teşekkür ederim.
 
Yukarı Alt