kopyalama sorunu

Kayıt
25 Eylül 2009
Mesaj
95
Tepki
2
arkadaşlar evdeki laptopumda freehand mx kullanıyorum. Örneğin bir metin yazdım ve kopyaladım kopyaladığım metin üzerine birşey yazmaya kalktığımda türkçe karakterler ingilizce halini alıyor daha önce bunun kopyalamadan kaynaklandığını anlamadım ama sonradan farkettimki kopyaladıktan sonra değişiyor. Sürekli kopyalamadan sonra programı kapatıp tekrar açmam gerekiyor, buda çok zor ve başa çıkılmaz bir hal alıyor. Programı bir çok kez kaldırıp yenindende yükledim, iş yerimdeki pc de kullanıyorum bir problem yok yine iş yerimde başka bir pcde de aynı problem var ama neden kaynaklanmış olabileceğini hala çözmüş değilim.
 

Ahmet ALTUN

Font Tasarımı
Altın Üye
Uzman Üye
Kayıt
29 Mayıs 2009
Mesaj
1.398
Tepki
36
Büşra hanım merhaba, freehand bilmiyorum ama tahmin ettiğim kadarı ile;dökümanı oluşturduğunuz font kopyaladığınız bilgisayarda yok ise bu problem olabilir diye düşünüyorum. bunu anlamanın en güzel yolu ise; metini her bilgisayarda bulunan arial veya tahoma gibi bir font ile yazın, kayıt edin ve diğer bilgisayarda açın, hala problem devam ediyorsa başka bir sorun var demektir, problem yok ise sizin artık bir font yönetimi programı kullanmanız gerekir.

Cevabınıza göre size öneride bulunacağım.

:)
 

Yaşar Karadeniz

Grafikerler.org
Altın Üye
Kayıt
7 Eylül 2008
Mesaj
3.274
Tepki
75
Büşra hanım Ahmet bey Freehand'i bilmiyorum diyerek yardımcı olmak amaçlı tahmini cevap vermiş kendisini tebrik ediyorum tam isabet 12'den yakalamış bu sorun fontla (yazı karakteriyle) alakalı bir hata büyük ihtimalle ilk hazırlamış olduğunuz dokümanda kullanılan fontu diğer kopyalama yaptığınız bilgisayarlarda olup olmadığını kontrol edin büyük ihtimalle fontlar diğer bilgisayarlarda mevcut değil. Sorun hallolmazsa bilgilendirirseniz çözüm yolları aramaya çalışalım, kolay gelsin.

Ayrıca aşağıdaki linke bir göz atabilirsiniz, freehand dokümanı içersinde kullanılmış olan font, tiff, eps vs. objeleri bir araya toplama ile ilgili. (Böylece doküman içersinde kullanılmış olan font / fontları tesbit etmiş olursunuz.)

https://www.grafikerler.org/freehand-dersleri/9815-dokumanda-kullanilmis-tiffleri-bir-araya-toplama-resimli-anlatim.html
 
Kayıt
25 Eylül 2009
Mesaj
95
Tepki
2
ilginiz tşk ederim ama fonttan kaynaklanan bir durum değil denedim font programı yüklesem acava işe yararmı.
 

Yaşar Karadeniz

Grafikerler.org
Altın Üye
Kayıt
7 Eylül 2008
Mesaj
3.274
Tepki
75
Büşra hanım kopyala yapıştır yaptığınızda bilgisayarda klavye ayarlarınız mı değişiyor acaba onu bir kontrol edermisiniz. Türkçe İngilizce olarak ayarların değişip değişmediğini bir kontrol edermisiniz.
 
Yukarı Alt