Köşk Restaurant - Broşür

Yaşar Karadeniz

Grafikerler.org
Altın Üye
Kayıt
7 Eylül 2008
Mesaj
3.274
Tepki
75
Elinize emeğinize sağlık Sabahattin bey gayet hoş bir broşür olmuş
 

Hakan D

Yönetici
Yetkili Kişi
Yönetici
Kayıt
20 Haziran 2008
Mesaj
3.386
Tepki
716
Çalışmanız güzel görünüyor elinize sağlık.Ben birkaç noktaya değinmek istedim.
Evet güzel inside-outside sunumlar güzel görünüyor.
Öncelikle çalışmada inside sunumda sağ-sol arasında geometrik çizimlerde bir tutarsızlık var gibi.Sağ alt taraf ve sol üst taraf geniş, bilmiyorum belki siz böyle yaptınız ama, görebildiğim kadar pek iyi durmamış.Seçim meselesi.

Üst ve altlarda koyu kırmızıdan ya da siyahtan(pek belli olmuyor uzak olduğu için renk) kırmızıya degre vermişsiniz.Bu bence iyi olmamış, o kısım koyu kırmızıysa biraz daha açın derim rengi,ya da siyahsa yine kırmızıya çevirin derim, renk uyumu bence ozaman daha iyi olacak.İstek meselesi.
Müteakiben outside ve inside sunumlarda zemin rengi(background) farklı olduğu için ayrı zeminlerde duruyorlar,tamam, keşke zemine ortalasaydınız ikisini de, tabi seçim meselesi diyelim buna da, renkte olduğu gibi.
Ve son bir şey de gölge hatası.
Işık bu cisimlere arkadan vuruyor anladığım kadar, yalnız burdaki şartlara göre ışık cisme arkadan çarpıp tekrar cisimden yere yayılırsa(photon değeri) 1: ışık 2. sıçramada, sıçradığı yere (bounce) çarptığı cisimden az bir renk vermeli çünkü ışığınız kuvvetli gelmiş arkadan. 2:Gölge böyle koyu olmamalı ve bukadar geniş olmamalı,çünkü ışık kaynağı dediğim gibi arka zemini ve broşürü net olarak gösterecek derecede kuvvetli ve derin.

Son yazdıklarım ışık bilgisi biliyorsunuz, ve aslında bu çalışmaya sadece amacı doğrultusunda yaklaşılmalı,hatta bütün çalışmalara, mesela burada sadece bir broşür şartları değerlendirilerek yaklaşılmalı,bir broşürde olması gerekenler nelerdir bunlar değerlendirilmeli ve çalışma ile karşılaştırılmalı bu bilgiler,
yalnız bazen çalışmaya amacı haricinde de yaklaşılabiliyor.
Kolay gelsin.
 

Sabahattin ÖZLÜ

Altın Üye
Altın Üye
Kayıt
12 Şubat 2008
Mesaj
193
Tepki
3
Eyv. değerli arkadaşlar... yorumlarınız için teşekkür ederim ...
Syn Hakan Dağdeviren arkadaşım söylediklerini dikkate alıcam ... Daha cok sunum ve özellikleriyle ilgili yorum yapmıssın... haklı oldugun yerler var... görüşün için özellikle teşekkür ederim...
Herkese sade ve karman çorman tasarımlar dileğiyle... x D
 
Yukarı Alt